DalaDemokraten > Nyheter

Thursday, 14 November, 12:30

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Olycka i gruvan i GarpenbergEn  man fördes till sjukhus efter en olycka i gruvan i Garpenberg på söndagskvällen. Mannen körde in i en bergvägg med lastbil när han var på väg ned för att börja sitt arbetspass. Olyckan hände i en vänsterkurva. Föraren klämdes fast men var kontaktbar under räddningsarbetet. Vid 20-tiden hade räddningsmanskapet lyckats få loss den skadade..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Garpenberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Olyckai , gruvani , Garpenberg
BT - 11 aug 13 kl. 23:42

Brand i gruva i Garpenberg

Fyra personer satt instängda i en räddningskammare medan en brand rasade i gruvan i Garpenberg i Dalarna. Efter en dryg timme slocknade branden, och de fyra kunde ta hissen upp oskadda. Branden startade vid 21.

Dalarnas tidningar - 25 jan 11 kl. 13:16

Bergteamet bygger nya gruvan i Garpenberg

[GARPENBERG] Bergteamet har fått Bolidens uppdrag att bygga den nya gruvan i Garpenberg, ett uppdrag som tar tre år och som ger jobb åt ett 40-tal när det blir som intensivast..

SVT - 18 jan 11 kl. 17:10

Boliden satsar miljarder i Garpenberg

Boliden satsar miljarder på gruvan i Garpenberg, en satsning som ska ge ett 70-tal nya jobb. Medverkande: Linda Hases, Josefine Gruvsjö. Jonas Svensson butikschef.

Dalarnas tidningar - 18 jul 14 kl. 14:20

Gruvan i Garpenberg byggs snabbare än plan – och håller kostnaderna!

I maj startade produktionen i det nya anrikningsverket i Garpenberg och Boliden i Garpenberg visar igen att de kan bygga gruvor..

SvD - 18 jan 11 kl. 21:37

Boliden gör storsatsning i Garpenberg

Boliden gör en tung investering i gruvan i Garpenberg för 3,9 miljarder kronor som stegvis ökar produktionen av malm från 1,4 miljoner ton i dag till 2,5 miljoner ton 2015. Vd Lennart Evrell lovar....

Dalarnas tidningar - 20 jan 11 kl. 06:30

Samhället växer med gruvan

[GARPENBERG] - Nu blir en bra gruva ännu bättre, jublar Bengt Sundelin. Även om Bolidens satsning i Garpenberg var väntad, var beskedet lika fantastiskt när det väl kom. - Det här är en lönsam investering och en robust kalkyl.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Gruvverksamheten i Garpenberg får öka

Boliden har fått ja från Mark- och miljödomstolen på sin ansökan om utökad verksamhet vid gruvan i Garpenberg. Beslutet innebär att arbetena ovan mark med att anlägga ett helt nytt industriområde kan starta.

.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Gruvan i Garpenberg satsar stort för framtiden

Det borras, sprängs och grävs för fullt i Garpenberg. Sedan miljödomstolen i slutet av januari gav klartecken till Bolidens 3,9 miljarders satsning har arbetena ovan jord skjutit fart. Ett helt nytt gruvområde håller på att växa fram.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Bolidens enorma byggplats i Garpenberg

Det är verkligen full fart på Bolidens satsning i Garpenberg. Omkring 500 personer arbetar med olika projekt att få ihop alla delar som behövs för den ?nya?

UNT - 11 aug 13 kl. 23:40

Brand i gruva i Garpenberg

Fyra personer satt instängda i en räddningskammare medan en brand rasade i gruvan i Garpenberg i Dalarna på söndagskvällen. Efter en dryg timme slocknade branden, och de fyra kunde ta hissen upp oskadda.(TT).

Sydsvenskan - 12 aug 13 kl. 00:14

Brand i gruva i Garpenberg

Fyra personer satt instängda i en räddningskammare medan en brand rasade i gruvan i Garpenberg i Dalarna. Efter en dryg timme slocknade branden, och de fyra kunde ta hissen upp oskadda..

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.