Opinionen.se > Opinion

Friday, 22 November, 05:34

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Väggravar hittade i Tripoli
Två gravar med upp mot 20 döda kroppar har hittats längs med en motorväg strax öster om Libyens huvudstad Tripoli. Enligt rättsmedicinska experter dog människorna i gravarna för en dryg månad sedan. Lokalbefolkningen uppger att kvarlevorna tillhör legosoldater från andra afrikanska länder, som stridit för Muammar Khadaffi, rapporterar BBC News.Tre veckor har gått sedan rebellerna tog över kontrollen i Libyen från diktatorn Muammar Khadaffi, som nu är på flykt. Flera tusen libyska medborgare saknas fortfarande efter konflikten..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Tripoli, Libyens, Muammar Khadaffi, BBC News, Libyen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Väggravar, hittadei , Tripoli
Sydsvenskan - 28 aug 11 kl. 06:30

Nöden stor på sjukhuset i Tripoli

På torsdagmorgonen gick Fawzia Mohamed Abu Salim ut för att handla. Efter fem dygns intensiva strider i Tripoli hade rebellerna fått kontroll över det mesta av staden, och det verkade lugnt i hennes område. Men knappt hade hon klivit ut på gatan förrän några män kom körande i en bil i hög fart och sköt vilt omkring sig ut genom fönstren.

BT - 26 aug 11 kl. 07:50

Boråsfotograf på plats i Tripoli -i går inne i Gaddafis palats

Libyen är i upplösningstillstånd. Huvudstaden Tripoli är en krigszon. Mitt i det brinnande upproret försöker boråsaren och fotografen Jerker Ivarsson utföra sitt arbete.

UNT - 27 aug 11 kl. 15:38

53 lik hittade i lager i Tripoli

Liken efter en massaker har hittats i Tripoli. I en nerbränd lagerbyggnad hittades minst 53 kroppar. Massmorden ska ha utförts av Gaddafi-trogna trupper.

Nyhetskanalen - 27 aug 11 kl. 15:40

53 lik hittade efter Tripoli-massaker

Liken efter en massaker har hittats i Tripoli, rapporterar Sky News. I en nerbränd lagerbyggnad räknade en reporter till minst 53 kroppar..

Nyhetskanalen - 27 aug 11 kl. 15:40

53 lik hittade efter massaker i Tripoli

Liken efter en massaker har hittats i Tripoli, rapporterar Sky News. I en nerbränd lagerbyggnad räknade en reporter till minst 53 kroppar..

Sydsvenskan - 24 jun 11 kl. 21:00

Tripoli och Benghazi utbyter civila

Foto: Shora Esmailian
Passagerare och rebeller visade varandra segertecknet när 300 civila idag seglade in i Benghazis hamn.
300 civila seglade in i Benghazis hamn på fredagsförmiddagen från den av Kaddafitrupperna kontrollerade huvudstaden Tripoli. Ytterligare 110 civila kommer inom kort att åka från Benghazi till Tripoli och ännu en vända med passagerare kommer att komma till Benghazi.

BT - 21 aug 11 kl. 16:03

Nato bombar i Tripoli

Fyra kraftiga explosioner hördes i hjärtat av Tripoli tidigt på morgonen när Natos krigsflygplan flög över staden.
Nato bombade på eftermiddagen nära Gaddafis högkvarter Bab al-Aziziya i Tripoli enligt tv-kanalen al-Jazira som uppger att tre områden i Tripoli kontrolleras av rebeller.
Uppgifterna om vad som händer i och utanför Tripoli går dock isär.

BT - 21 aug 11 kl. 23:20

Rebellerna uppges kontrollera Tripoli

Rebellernas toppdiplomat i Storbritannien, Mahmud Nacua, bedyrar att det inte kommer att uppstå något maktvakuum i landet, och säger att Nationella övergångsrådet "snart" kommer att flytta från Benghazi till Tripoli. Nacua säger att rebellerna nu kontrollerar 95 procent av Tripoli, efter den dramatiska framryckningen. ?

BT - 02 sep 11 kl. 11:40

Rebellerna: Tripoli är befriat

Rebellerna manar nu stridande från andra delar av landet att lämna huvudstaden och åka hem.
- Tripoli är fritt och alla bör lämna den här staden och återvända till sina egna städer, sade Ahmed Darrad, tillfällig inrikesminister.
En rebelltrogen beväpnad styrka har satts upp i Tripoli.

Sydsvenskan - 25 feb 11 kl. 14:38

Demonstranter ihjälskjutna i Tripoli

Minst fem demonstranter har skjutits ihjäl i en förort till Tripoli. Samtidigt lämnar allt fler myndighetspersoner Gaddafi. Polis och militär i kuststaden Ajdabiya har bytt sida och slåss nu mot diktatorn.

Kristianstadsbladet - 21 aug 11 kl. 18:50

Striden om Tripoli har börjat

Rebeller pressar fronten mot Tripoli.
Maskingevär röt mellan husen i Tripoli sedan rebeller i en koordinerad offensiv tagit till vapen och hårda strider mot regimstyrkor utbrutit. Dova explosioner mullrade genom gatorna när Gaddafitrogna försökte slå tillbaka rebeller som plötsligt befann sig mitt ibland dem.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.