Västerbottens Folkblad > Nyheter

Tuesday, 12 November, 03:57

Västerbottens Folkblad - 11 sep 11 kl. 20:10

Våldsdåd som födde våldSöndag 11 september kl 20.10 Tio år sedan attackerna. Det mesta är redan sagt och skrivet kring detta. Jag bloggar ändå om detta. Jag kan inte låta bli.
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Tio

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Våldsdådsom , födde, våld
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Nazisterna från attacken i Kärrtorp bakom flera kallblodiga våldsdådAktiviteten i Sverige

I december 2013 gick flera nazister till attack mot en demonstration i Kärrtorp som demonstrerade mot just nazismen, efter en längre tids problem med klotter, klistermärken och fysiska påhopp. En attack som mobiliserats av ledande personer inom Svenska motståndsrörelsen.I onsdagens Uppdrag granskning avslöjas att de maskerade personer som var med under attacken i Kärrtorp även kan knytas till flera andra, grövre attacker utförda av Svenska motståndsrörelsen, SMR.

BT - 05 feb 16 kl. 16:39

Efter våldsdåd: "Känns viktigt att våga agera"

Mannen som rusade in på Café Bakgården blödde kraftigt från ett stort skärsår vid halsen, men personal tog hand om honom och fick efteråt beröm av ambulanspersonal för sitt agerande..

YLE - 13 aug 15 kl. 14:17

Högerextremismen har fått växa i fred

Sommaren 2015 har nyheterna sköljt över oss. Sannfinländare poserar med nazister. En riksdagsledamot publicerar ett ärkenationalistiskt manifest.

YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Sådan är Finska Motståndsrörelsen - verkligheten bakom fasaden

Sådan är Finska Motståndsrörelsen -
verkligheten bakom fasaden
Spotlight kan i dag erbjuda en unik inblick i hur vårt lands hårdföraste nazistorganisation fungerar och hur den utvecklats sedan starten 2008. Esa Holappa var med om att starta Finska Motståndsrörelsen, blev dess ansikte utåt och satt i åratal med i organisationens innersta kärna. När han nu bryter tystnaden så gör han det väl medveten om att han blir motståndsrörelsens dödsfiende i hela Norden.

HBL - 13 jan 15 kl. 18:52

Åtalad: Knivhugget var självförsvar

Rättegången i knivhuggningsfallet i biblioteket i Jyväskylä inleddes i dag. – Det är viktigt att inte förminska det som hänt, säger Vänsterungas ordförande Li Andersson. Åklagaren yrkar på ett ungefär tvåårigt fängelsestraff för knivhuggningen utanför ett bibliotek i Jyväskylä.

YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Männen som leder naziströrelsen

Finska Motståndsrörelsen har ända sedan starten gett sken av att vara en toppstyrd organisation med en stark ledare. Men de här "ledarna" har mest varit galjonsfigurer. De verkliga beslutsfattarna har hållit låg profil utåt.

BT - 28 jul 13 kl. 20:53

Valet i Mali genomfördes utan våld

Valet i Mali har kunnat genomföras utan våldsdåd. När vallokalerna stängde hade inga allvarliga incidenter rapporterats in, skriver AFP. Och valobservatörer rapporterar ett "högt deltagande".

Fria Tidningen - 13 sep 13 kl. 15:18

Ett år av svåra prövningar för Somalias president

Utrikes I veckan har det gått ett år sedan Hassan Sheikh Mohamud tillträdde som president i Somalia. Det har varit ett år av svåra ekonomiska prövningar, fortsatta våldsdåd ? inklusive mordförsök på presidenten själv..

YA - 20 dec 13 kl. 04:00

Löfven lyfter inte

Foto: Claudio Bresciani / TT
Socialdemokraterna är oväntat svaga i opinionen. Som svar på det läggs politiken om i fel riktning.
Stefan Löfven hade ett ganska tacksamt utgångsläge när han tillträdde.

YLE - 10 apr 14 kl. 13:55

"Alla smugglade sprit i Östnyland"

Det har i år gått 95 år sedan förbudstiden inleddes i Finland. Från 1919 till 1932 rådde totalförbud mot försäljning och användning av rusdrycker. Det ledde till en aldrig tidigare skådad spritsmuggling in i landet, bland annat i Östnyland.

YLE - 02 mar 15 kl. 06:36

Pizzerians ägarpar och en anställd dödades i Laukas

Polisen har gett ut mer information om gårdagens våldsdåd på en pizzeria i Laukas, norr om Jyväskylä, där tre människor miste livet. Det var ägarparet till pizzerian som mördades, tillsammans med en kvinnlig anställd vid restaurangen, meddelar polisen. Den man som misstänks för morden arbetade också på pizzerian.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.