SVT > Videos

Wednesday, 13 November, 13:04

SVT - 11 sep 11 kl. 20:04

Fiasko för sjunde AP-fondenRegeringen har med ständigt nya direktiv låtit Sjunde AP-fonden, som sköter Premiepensions-pengarna, ta allt större risker. Och dagens facit liknar ett fiasko. Se'n starten år 2000 har fonden gått back, visar nya siffror som Rapport tagit fram..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
AP, Sjunde AP, Premiepensions, Rapport

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fiaskoför , sjunde, AP-fonden
BT - 30 sep 11 kl. 09:12

Miljardras för Sjunde AP-fonden

Sjunde AP-fonden har tappat 20 miljarder, en femtedel av sitt värde, på två månader. Orsaken till att fonden rasat så kraftigt är politiska beslut att ta högre risker, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Med hjälp av avancerade finansiella instrument ska fonden nu kunna gå 50 procent bättre när det bär uppåt.

BT - 10 dec 14 kl. 22:36

Sjunde AP-fonden säljer Stora Enso

Statliga pensionsförvaltaren Sjunde AP-fonden säljer sitt innehav av papperskoncernen Stora Enso, uppger Dagens Industri. Orsaken är den kritik som riktats mot Stora Enso för att koncernens samriskbolag använt sig av barnarbete.Enligt Richard Gröttheim, vd för Sjunde AP-fonden, så har koncernen trots en intensiv dialog med AP-fonden inte lyckats hantera situationen.

Helsingborgs Dagblad - 10 dec 14 kl. 22:38

Sjunde AP-fonden säljer Stora Enso

Statliga pensionsförvaltaren Sjunde AP-fonden säljer sitt innehav av papperskoncernen Stora Enso, uppger Dagens Industri. Orsaken är den kritik som riktats mot Stora Enso för att koncernens samriskbolag använt sig av barnarbete. Enligt Richard Gröttheim, vd för Sjunde AP-fonden, så har koncernen trots en intensiv dialog med AP-fonden inte lyckats hantera situationen..

DN - 24 maj 18 kl. 12:30

Ordförandebyten i Andra och Sjunde AP-fonden

Andra och Sjunde AP-fonden får nya ordförande när regeringen stuvar om i fondernas styrelser. Jan Roxendal tar över i Andra AP-fonden och Rose Marie Westman tar över i Sjunde AP-fonden. .

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sjunde AP-fonden köper Facebookaktier

Sjunde AP-fonden väntas placera 400 miljoner kronor i Facebook. De 2,7 miljoner soffliggarna i det svenska pensionssystemet blir därmed ägare i internetföretaget. - Facebook blir så stort att det får genomslag i olika index och det är högst sannolikt att vi följer index, säger Svante Linder, administrativ chef på sjunde AP-fonden, till Dagens Nyheter.

DN - 20 nov 13 kl. 10:29

Sjunde AP–fonden tillbakavisar kritiken

Sjunde AP-fonden går till mot­attack mot Riksrevisionen som bland annat kritiserat fondens mål. ”Vi är skeptiska till ytterligare mål”, säger Richard Gröttheim, vd på Sjunde AP-fonden..

Expressen - 15 mar 16 kl. 12:46

Sjunde AP-fonden stämmer Volkswagen

Efter utsläppsskandalen – nu stämmer svenska Sjunde AP-fonden biljätten Volkswagen. – Vi hoppas att våra sparare ska få en kompensation för de pengar vi har förlorat, säger Johan Florén, chef för ägarstyrning på Sjunde AP-fonden till Svenska Dagbladet. .

DN - 03 apr 18 kl. 05:28

Sjunde AP-fonden nobbar Spotify-aktien

Statliga Sjunde AP-fonden, som förvaltar pensionen åt 3,5 miljoner svenskar, ratar Spotify som aktie. Anledningen är att musiktjänsten inte kommer att ingå i ett aktieindex som Sjunde AP-fonden följer. Däremot visar svenska småsparare stort intresse inför Spotifys börsnotering i New York..

Expressen - 03 apr 18 kl. 07:26

Sjunde AP-fonden ger Spotify nobben

Sjunde AP-fonden ger Spotify nobben.Anledningen: Myndigheten följer ett världsindex med förkortningen MSCI ACWI.– Eftersom Spotify inte kommer in i det indexet kommer inte vi heller att köpa aktien, säger Johan Florén, chef för kommunikation och ägarstyrning hos Sjunde AP-fonden till DN.

DI - 10 dec 14 kl. 20:41

Sjunde AP-fonden svartlistar Stora Enso

Den statliga pensionsförvaltaren Sjunde AP-fonden har tröttnat på Stora Ensos oförmåga att hantera barnarbete hos leverantörer.Nu säljer fonden samtliga aktier i papperskoncernen och sätter upp Stora Enso på svarta listan över uteslutna bolag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.