Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Tuesday, 19 November, 10:58

Trelleborgs Allehanda - 11 sep 11 kl. 19:55

Skåne får egen polishelikopterDen senaste i raden av utredningar om polisens helikopterverksamhet föreslår en återflytt till Skåne. Polisens flygande patrullbilar ska syssla med kärnverksamhet - jaga kriminella, övervaka demonstrationer, trafik och söka försvunna personer, inte driva fjällräddningstjänst, är tanken.
.
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Oneborg Rent, Skåne, Södra Sverige, Järvestam, Skånepolisens, Sverige, Malmö, Skånes, Östersund, Västerbotten, Dalarna, Sjöfartsverket, Stockholm, Göteborg, Sydsvenskan, G4S, Västberga, Säve

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skånefår , egen, polishelikopter
Helsingborgs Dagblad - 12 aug 11 kl. 07:31

Skåne kan få polishelikopter igen

Skåne kan komma att få en egen polishelikopter. Rikspolisstyrelsen föreslår att den helikopter som i dag är stationerad utanför Östersund ska flyttas söderut. Förslaget är nu ute på remiss och beslutet ska tas under hösten, skriver Skånska Dagbladet.

Kristianstadsbladet - 11 sep 11 kl. 19:53

Skåne får egen polishelikopter.

Foto: Tomas Oneborg
"Rent objektivt är Skåne bästa tänkbara placering för en helikopter".
Den senaste i raden av utredningar om polisens helikopterverksamhet föreslår en återflytt till Skåne. Polisens flygande patrullbilar ska syssla med kärnverksamhet - jaga kriminella, övervaka demonstrationer, trafik och söka försvunna personer, inte driva fjällräddningstjänst, är tanken.

Sydsvenskan - 04 okt 11 kl. 00:05

"Tacka nej till polishelikopter"

Det är en nationell angelägenhet att den grova brottsligheten bekämpas. Vi stöder helhjärtat att Malmös havererade polishelikopter ersätts. Men Malmö bör avstå från den enda polishelikopter som idag opererar i södra och mellersta Norrland, skriver Kent Herrström, ordförande för Civila fjällräddares riksorganisation, och Rikard Svedje­sten, aktiv i Jämtland och Härjedalens fjällräddarförening.

Sydsvenskan - 14 okt 11 kl. 06:08

Ny polishelikopter i Skåne

Foto: Tomas Oneborg
Rikspolisstyrelsen har beslutat att köpa in en sjunde polishelikopter, som ska placeras i Skåne. Därmed får Östersund behålla sin helikopter. "Den berörs inte", säger Lena Tysk på RPS till Länstidningen Östersund.

Uppsalanyheter.se - 09 dec 17 kl. 23:20

Polishelikopter besköts med grön laser

En polishelikopter som var på uppdrag i Sunnersta med anledning av ett inbrott besköts på torsdagskvällen med grön laser, en person är gripen misstänkt för brottet.En polishelikopter som var på uppdrag i Sunnersta med anledning av ett inbrott besköts på torsdagskvällen med grön laser, en person är gripen misstänkt för brottet.   En 14-åring är misstänkt bland annat för brott mot strålskyddslagen samt våld mot tjänsteman efter att han beskjutit en polishelikopter från Gottsunda/Valsätra området.

BT - 30 nov 13 kl. 02:48

Polishelikopter störtade ned i pub

En polishelikopter med tre personer ombord störtade ned i en pub fylld med gäster vid floden Clyde i Glasgow, Skottland. Flera människor ska ha skadats och myndigheterna befarar dödsoffer. "Vid en incident av den här omfattningen måste vi alla förbereda oss för risken att den kan förekomma dödsoffer," twittrade Skottlands försteminister Alex Salmond, natten till lördagen.

BT - 30 nov 13 kl. 07:17

Polishelikopter störtade ned i pub

En polishelikopter med tre personer ombord störtade ned i en pub fylld med gäster vid floden Clyde i Glasgow, Skottland. Flera människor ska ha skadats och myndigheterna befarar dödsoffer. "Vid en incident av den här omfattningen måste vi alla förbereda oss för risken att den kan förekomma dödsoffer," twittrade Skottlands försteminister Alex Salmond, natten till lördagen.

Barometern - 06 jan 14 kl. 13:56

Polishelikopter söker efter den 83-årige mannen

Sökandet efter den 83-årige man som försvann från sitt hem i Ruda i lördags vid lunchtid fortsätter lika intensivt. Sedan i förmiddags cirkulerar även en polishelikopter över områden runt Ruda. – Vi fortsätter med sökandet lika intensivt som tidigare.

Skånskan - 18 maj 18 kl. 20:18

Rån mot kiosk – polishelikopter med i sökandet

Två män rånade en kiosk på Hyllie kyrkoväg i Limhamn, Malmö under fredagskvällen. Polishelikopter med i sökandet efter gärningsmännen. Under fredagskvällen ska två män ha rånat en kiosk på Hyllie kyrkoväg i Limhamn, Malmö.

Skånskan - 12 nov 18 kl. 10:00

Polishelikopter jagade rattfull före detta polisman

Hörby En polishelikopter deltog i jakten på en rattfull bilist som nu dömts till fängelse.
Mannen uppger att han arbetat som polis i sitt hemland.Det var i maj som ett vittne reagerade på den 44-årige mannens framfart på E22:an.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 15 minuter sedan

Stöld: Liga försökte stjäla oxfilé – greps av polis

Tre män sitter anhållna misstänkta för stöld efter att ha försökt stjäla oxfilé för närmare 3 500 kronor på City Gross. Personal fattade misstankar och slog larm till polisen som kunde gripa tre personer..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

15-årig talang som etablerat sig i landslaget

15-årige Simon Lindfors har denna hösten etablerat sig i det svenska P15-landslaget. Under de fyra fotbollslandskamper landslaget spelat har trelleborgaren spelat 90 minuter i samtliga..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Gala: Trelleborgstjej fick nätängel-pris i Stockholm

Trelleborgstjejen Hanna Varmaz prisades på måndagskvällen på Nätängel-galan i Stockholm. .

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Gift ska åter användas i kampen mot ogräset

Tekniska servicenämnden håller på att förlora kampen mot ogräset. Nu vill man åter använda kemiska bekämpningsmedel i kriget. En metod som varit förbjuden i kommunen sedan 2013..

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Debatt: Ingen gillar (S)vikna vallöften

Den 5 december sammanträder hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Skåne. Det är hög tid för Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna att bekänna färg i frågan om specialiserad palliativ vård i Trelleborg..

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Debatt: En trygg vård i livets alla skeenden

Svar till Birgitta Almroth (S) (den 29 oktober)..

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Handboll: Säsongens sämsta halvlek bakom ny HBK-förlust

HBK:s tränare Stefan Mårtensson tvingades ta timeout redan efter nio minuter. Trelleborgarnas första halvlek beskriver han som usel, och det gav också Helsingborgs HK segern med 23–21..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Just nu: Larm om brand i koloniområde

Det brinner just nu i en kolonistuga på Sommarfrid i Trelleborg..

Trelleborgs Allehanda - 15 timmar sedan

Fotboll: FCT testade lokalrivalens spelare i träningsmatch

FCT drar igång försäsongen med dunder och brak redan i november. Den gångna helgen spelade laget träningsmatch och testade två nya spelare från lokalrivalen..

Trelleborgs Allehanda - 14 timmar sedan

Nej till Reko-ring på Stortorget

Stortorget blir inte utlämningsställe för lokalt producerade varor i den så kallade Reko-ringen. Politikerna hänvisar i stället till Övre eller Rådhusets parkering..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.