Kristianstadsbladet > Inrikes

Friday, 22 November, 07:04

Kristianstadsbladet - 11 sep 11 kl. 19:53

Skåne får egen polishelikopter.Den senaste i raden av utredningar om polisens helikopterverksamhet föreslår en återflytt till Skåne. Polisens flygande patrullbilar ska syssla med kärnverksamhet - jaga kriminella, övervaka demonstrationer, trafik och söka försvunna personer, inte driva fjällräddningstjänst, är tanken.
.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Oneborg Rent, Skåne, Södra Sverige, Järvestam, Skånepolisens, Sverige, Malmö, Skånes, Östersund, Västerbotten, Dalarna, Sjöfartsverket, Stockholm, Göteborg, Sydsvenskan, G4S, Västberga, Säve

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skånefår , egen, polishelikopter
Helsingborgs Dagblad - 12 aug 11 kl. 07:31

Skåne kan få polishelikopter igen

Skåne kan komma att få en egen polishelikopter. Rikspolisstyrelsen föreslår att den helikopter som i dag är stationerad utanför Östersund ska flyttas söderut. Förslaget är nu ute på remiss och beslutet ska tas under hösten, skriver Skånska Dagbladet.

Trelleborgs Allehanda - 11 sep 11 kl. 19:55

Skåne får egen polishelikopter

Foto: Tomas Oneborg
"Rent objektivt är Skåne bästa tänkbara placering för en helikopter".
Den senaste i raden av utredningar om polisens helikopterverksamhet föreslår en återflytt till Skåne. Polisens flygande patrullbilar ska syssla med kärnverksamhet - jaga kriminella, övervaka demonstrationer, trafik och söka försvunna personer, inte driva fjällräddningstjänst, är tanken.

Sydsvenskan - 04 okt 11 kl. 00:05

"Tacka nej till polishelikopter"

Det är en nationell angelägenhet att den grova brottsligheten bekämpas. Vi stöder helhjärtat att Malmös havererade polishelikopter ersätts. Men Malmö bör avstå från den enda polishelikopter som idag opererar i södra och mellersta Norrland, skriver Kent Herrström, ordförande för Civila fjällräddares riksorganisation, och Rikard Svedje­sten, aktiv i Jämtland och Härjedalens fjällräddarförening.

Sydsvenskan - 14 okt 11 kl. 06:08

Ny polishelikopter i Skåne

Foto: Tomas Oneborg
Rikspolisstyrelsen har beslutat att köpa in en sjunde polishelikopter, som ska placeras i Skåne. Därmed får Östersund behålla sin helikopter. "Den berörs inte", säger Lena Tysk på RPS till Länstidningen Östersund.

Uppsalanyheter.se - 09 dec 17 kl. 23:20

Polishelikopter besköts med grön laser

En polishelikopter som var på uppdrag i Sunnersta med anledning av ett inbrott besköts på torsdagskvällen med grön laser, en person är gripen misstänkt för brottet.En polishelikopter som var på uppdrag i Sunnersta med anledning av ett inbrott besköts på torsdagskvällen med grön laser, en person är gripen misstänkt för brottet.   En 14-åring är misstänkt bland annat för brott mot strålskyddslagen samt våld mot tjänsteman efter att han beskjutit en polishelikopter från Gottsunda/Valsätra området.

BT - 30 nov 13 kl. 02:48

Polishelikopter störtade ned i pub

En polishelikopter med tre personer ombord störtade ned i en pub fylld med gäster vid floden Clyde i Glasgow, Skottland. Flera människor ska ha skadats och myndigheterna befarar dödsoffer. "Vid en incident av den här omfattningen måste vi alla förbereda oss för risken att den kan förekomma dödsoffer," twittrade Skottlands försteminister Alex Salmond, natten till lördagen.

BT - 30 nov 13 kl. 07:17

Polishelikopter störtade ned i pub

En polishelikopter med tre personer ombord störtade ned i en pub fylld med gäster vid floden Clyde i Glasgow, Skottland. Flera människor ska ha skadats och myndigheterna befarar dödsoffer. "Vid en incident av den här omfattningen måste vi alla förbereda oss för risken att den kan förekomma dödsoffer," twittrade Skottlands försteminister Alex Salmond, natten till lördagen.

Barometern - 06 jan 14 kl. 13:56

Polishelikopter söker efter den 83-årige mannen

Sökandet efter den 83-årige man som försvann från sitt hem i Ruda i lördags vid lunchtid fortsätter lika intensivt. Sedan i förmiddags cirkulerar även en polishelikopter över områden runt Ruda. – Vi fortsätter med sökandet lika intensivt som tidigare.

Skånskan - 18 maj 18 kl. 20:18

Rån mot kiosk – polishelikopter med i sökandet

Två män rånade en kiosk på Hyllie kyrkoväg i Limhamn, Malmö under fredagskvällen. Polishelikopter med i sökandet efter gärningsmännen. Under fredagskvällen ska två män ha rånat en kiosk på Hyllie kyrkoväg i Limhamn, Malmö.

Skånskan - 12 nov 18 kl. 10:00

Polishelikopter jagade rattfull före detta polisman

Hörby En polishelikopter deltog i jakten på en rattfull bilist som nu dömts till fängelse.
Mannen uppger att han arbetat som polis i sitt hemland.Det var i maj som ett vittne reagerade på den 44-årige mannens framfart på E22:an.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 10:45

SMHI varnar för storm och kraftigt snöfall

Det blåser rejält i fjällen och stora mängder snö är på väg in över landet. En del besvär i trafiken kan väntas de närmaste dagarna. - Just nu har vi en del varningar utfärdade, säger SMHI:s meteorolog Marcus Sjöstedt.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 07:15

Regeringen vill utreda organdonation igen

Det råder stor brist på organ i Sverige, men ny lagstiftning som ska öka antalet donationer drar ut på tiden. Nu vill regeringen att frågan ska utredas på nytt, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Hösten 2015 presenterades en utredning om hur organ bättre kan tas till vara.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 06:27

Nu väntar slitsamma oxveckor

Utanför ruvar mörkret och det dröjer till nästa långhelg. När julen nu är undanstökad väntar den slitsamma perioden som i folkmun är känd som oxveckorna - ett uttryck från bondesamhället som överlevt in till våra dagar. Det är inte för inte som tiden mellan jul och påsk fått sitt namn.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 04:34

Bättre traumavård för flyktingar

Genom ett nytt projekt på Akademiska sjukhuset i Uppsala ska vården tidigare fånga upp nyanlända som upplevt krig, terror och tortyr och lider av trauman och psykisk ohälsa, rapporterar SR Ekot.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 02:11

Man skjuten i Rissne centrum

En skottskadad man har hittats i Rissne centrum i Sundbyberg. - Han är mycket allvarligt skadad, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Den skadade mannen, som hittats utomhus, har förts med ambulans till sjukhus.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 21:32

Mannen som attackerade "ryska huset" häktad

En man i 40-årsåldern har häktats misstänkt för flera angrepp på ryska diplomatbyggnader i Stockholm under januari, skriver Expressen.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 21:01

Kvinna död i villabrand

Kvinnan hittades död i villan och ska ha varit ensam i huset, skriver polisen på sin hemsida. Larmet kom strax före klockan 19 på söndagen. Villan ska spärras av för teknisk undersökning men polisen har ingen misstanke om brott.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 20:54

Jägare försvunnen i Kramfors - spår på isen

En stor sökinsats pågår efter en jägare som saknas i Kramfors mellan Värsön och Byön i Storfjärden. Man har hittat skidspår på isen och en vak, uppger räddningstjänsten för SVT Västernorrland.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 18:40

Sjöstedt: Jag är besviken på Lars Ohly

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt är besviken på sin företrädare Lars Ohly. Den senare tänker lämna partiet efter att ha portats från dess arrangemang efter anklagelser om att han sexuellt ofredat kvinnor. - Jag är besviken på Lasse och jag vet att han är besviken på sig själv.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 17:54

"Alliansregering ska driva Natomedlemskap"

Moderatledaren Ulf Kristersson har kursen fast inställd på Natomedlemskap. - En Alliansregering under min ledning kommer metodiskt att fortsätta närmandet till Nato, med fullt medlemskap som uttalat mål, säger han.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.