Västerbottens Folkblad > Nyheter

Tuesday, 12 November, 07:33

Västerbottens Folkblad - 11 sep 11 kl. 18:14

Trondheim visar vägenLEDARE: Norge visar att det går att föra en tydlig vänsterpolitik på kommunal nivåI DAG GÅR norrmännen till valurnorna. Vårt västra grannland har skilda valdagar och det är denna gång val till de parlamentariska församlingarna i kommun och fylke. Valdeltagandet ? Continue reading ?.
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Ledare, DAG GÅR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trondheimvisar , vägen
Skånskan - 17 maj 17 kl. 14:21

De läser sig hela vägen till Norge

ERWP.fif(0)STAFFANSTORP
Barnen på Staffanstorps Montessoriskola har läst sig hela vägen till Norge. Läsprojektet har pågått ett år och varje sida i varje bok som läses mäts och räknas om i meter.

YLE - 04 maj 17 kl. 04:24

Nästa år möjligt att promenera till Trondheim

En direkt flygförbindelser till Sverige finns redan från Åbo. Snart är det möjligt att ta apostlahästarna ända till Trondheim. Pilgrimsleden som följer Olof den heliges fotspår kan invigas redan nästa år, men senast 2019.

Kristianstadsbladet - 07 jan 13 kl. 10:56

Tågen klarar inte vintern i Norrland


Tågkaoset i Norrland fortsätter. Under måndagen är samtliga Norrtågs avgångar mellan Luleå och Umeå inställda. Även ett antal avgångar på sträckan Sundsvall-Östersund-Trondheim berörs av problemen som beror på att de nya tågen inte fungerar som de ska i vinterväder.

Sydsvenskan - 29 nov 15 kl. 08:09

Hårig best tog över järnvägen

Boven i dramat när tåg på Dovrebanen i Norge stoppades häromdagen har visat sig vara en hårig best.En myskoxe av större modell hade parkerat sig uppe på spåret, berättar pensionären Asbjørn Amble från Dombås, som var ute för att fotografera just myskoxar.— Jag visste att dagtåget från Trondheim (mot Oslo) var på ingång.

Helsingborgs Dagblad - 29 nov 15 kl. 08:09

Hårig best tog över järnvägen

Boven i dramat när tåg på Dovrebanen i Norge stoppades häromdagen har visat sig vara en hårig best.En myskoxe av större modell hade parkerat sig uppe på spåret, berättar pensionären Asbjørn Amble från Dombås, som var ute för att fotografera just myskoxar.— Jag visste att dagtåget från Trondheim (mot Oslo) var på ingång.

ÖstersundsPosten - 12 okt 17 kl. 15:34

Norge håller inne pengar på järnvägen till Sverige – Per Åsling (c): ”Ger Jämtland en käftsmäll”

Glädjen på svenska sidan var stor när norska Stortinget för fyra år sedan klubbade igenom en jättesatsning på järnvägen, bland annat elektrifiering av Meråkerbanan mellan Trondheim och Storlien. Nu är besvikelsen lika stor när pengarna inte avsätts i budgeten för 2018..

ÖstersundsPosten - 09 nov 17 kl. 09:00

Fastigheten på Rundtjärnsvägen 12F i Storlien såld

1 349 000 kronor fick Truls och Anne Lise Wengstad-Halvorsen från Trondheim, ge för huset på adressen Rundtjärnsvägen 12F i Storlien. Huset är 48 kvadratmeter stort och byggdes 1979. Köpet från sä....

Länstidningen i Jämtland - 09 nov 17 kl. 09:00

Fastigheten på Rundtjärnsvägen 12F i Storlien såld

1 349 000 kronor fick Truls och Anne Lise Wengstad-Halvorsen från Trondheim, ge för huset på adressen Rundtjärnsvägen 12F i Storlien. Huset är 48 kvadratmeter stort och byggdes 1979. Köpet från sä....

Länstidningen i Jämtland - 27 feb 18 kl. 09:00

1 723 000 kronor för fastigheten på Jamlivägen 19 i Storlien

Försäljningen av huset på adressen Jamlivägen 19 i Storlien är nu klar. Nya ägare blir Kristin Eide och Svein Inge Amundsen från Trondheim, Norge, som köper fastigheten av Hallgeir Melland. Huset....

Länstidningen i Jämtland - 03 mar 18 kl. 09:01

2 700 000 kronor för fastigheten på Tegefjällsvägen 74 i Åre

Fastigheten på adressen Tegefjällsvägen 74 i Åre har fått nya ägare. Köpare är Frode Tofte och Hege Synnöve Karlsen från Trondheim, Norge, och säljare är Jens Uno Blom. Köpet blev klart i februari....

SR - 21 nov 14 kl. 06:00

Råttor visar vägen i makarna Mosers labb

Norge fick i år sitt första Nobelpris i medicin, och vi har varit och hälsat på makarna Edvard och May-Britt Moser på labbet i Trondheim..

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.