Nyhetskanalen > Nyheter

Thursday, 21 November, 08:55

Nyhetskanalen - 11 sep 11 kl. 17:59

Framtidstro på minnesdagenEtt efter ett lästes de nästan 3 000 namnen upp av anhöriga.
Det var en dag för att minnas och hedra men även något annat. Tioårsdagen av 11 september handlade om att blicka framåt.
.
Läs mer på Nyhetskanalen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Framtidstro, minnesdagen
SR - 06 apr 14 kl. 12:49

Stor framtidstro i Rwanda tjugo år efter folkmordet

I morgon uppmärksammas 20-årsdagen av folkmordet i Rwanda och i Kigali läggs den sista handen inför minnesdagen. Nästan en miljon människor dödas under 100 dagar och det kommer att bli en vecka av sorg, minnen och eftertänksamhet. Samtidigt finns det en stor framtidstro i Rwanda och en vilja att blicka framåt..

Västerbottens Folkblad - 28 jan 17 kl. 20:35

Jonas Bergström: På minnesdagen av Förintelsen…

Den 27 januari är den årliga minnesdagen av Förintelsen, det vill säga det massmord där nazisterna mördade sex miljoner judar. Detta uppmärksammades på många platser runt om i landet och så även i Västerbotten. Det 27 januari 2017 kommer tyvärr också bli ihågkommen för något annat.

SN - 12 jul 12 kl. 12:38

Webb-tv: Bemir var i Srebrenica på minnesdagen

I onsdags var det minnesdagen för massmorden i bosniska Srebrenica. Se webb tv-inslaget från Nyköpingskillen Bemir Brkic, 18, som var på plats - klicka här.

Expressen - 20 jul 12 kl. 21:51

Brevik ska se minnesdagen på tv

För snart ett år sedan dödade Anders Behring Breivik 77 människor. Nu på söndag bänkar han sig framför platteven i Ila-fängelset för att följa tv-sändningarna över minnesdagen för offren. ?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Kina blockerar Google – inför minnesdagen av massakernBakgrund

KINA. Inför minnesdagen för den kinesiska arméns massaker vid Himmelska fridens torg 1989, som sker onsdag den 4 juni, har myndigheter i Kina blockerat Google, uppger The Wall Street Journal. Blockeringen, som kommer att påverka alla Googles tjänster, inklusive söktjänsterna och mejl, sätter fingret på den ständigt pågående diskussionen kring censur, demokrati och fri information i Kina.

Nerikes Allehanda - 27 jan 15 kl. 10:02

Minnesdagen uppmärksammas i skolorna

Minnesdagen av förintelsen uppmärksammas särskilt för eleverna i högstadiet..

SR - 27 jan 15 kl. 14:58

Den stora minnesdagen i Auschwitz - 70 år senare

Den stora minnesdagen i Auschwitz, 70 år efter förintelsen, inleddes imorse med en kransnedläggning av överlevande. Vid den mur där fångar regelbundet brukade tas ut och skjutas. Nu är det inte många kvar som minns den tiden..

Corren - 24 jan 17 kl. 22:30

Så blir minnesdagen i Motala

Minnesdagen för Förintelsen - för människovärde och demokrati - med tal av riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (L)..

Världen Idag - 25 jan 17 kl. 07:01

Så högtidlighålls minnesdagen runt om i Sverige

Runt om i Sverige uppmärksammas minnesdagen för Förintelsens offer. På många orter passar man på att visa en utställning om Anne Frank från Forum för levande historia. Samlingar och utställningar hålls både under denna vecka och nästa..

Regeringen - 27 jan 17 kl. 09:42

Den internationella minnesdagen för Förintelsens offer

Den 27 januari högtidlighålls den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Det är samma datum som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945. Det är en dag till minnet av alla som mördades under Förintelsen och en dag för alla som vill uttrycka sitt stöd för alla människors lika värde..

LV - 27 jan 18 kl. 12:42

Internationella minnesdagen uppmärksammas i Vimmerby

I dag, den 27 januari, samlas människor över hela världen i en årlig manifestation. Det är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer – samma datum som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945. Även i Vimmerby uppmärksammas detta..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.