Aftonbladet > Nyheter

Friday, 22 November, 18:26

Aftonbladet - 11 sep 11 kl. 13:17

18.00: Chatta med Jan GuillouStll dina frgor till Jan Guillou om 11 september-attackerna och hur vrlden frndrades.
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 18.00, Chattamed , Jan, Guillou
Cornucopia - 07 feb 16 kl. 21:38

Därför låtsas Jan Guillou att han läser andra författare

"Men anfallet mot Sverige är ett ­totalt orealistiskt krigsscenario, inte ens våra sämre thrillerförfattare skulle komma på något ­sådant." - Jan GuillouJag har fått en del påtalanden om ovanstående kommatering och meningsbyggnad av Jan Guillou i en krönika där Sveriges ledande författare av kontrafaktiska historiska romanserier (som Arn-serien och den nya kontrafaktiska alternativa verkligheten Det stora århundrandet) skriver om "Därför låtsas dessa Natoanhängare att ryssen ska anfalla". Många verkar reagerat på ovanstående citat av någon anledning.

News55 - 17 nov 15 kl. 13:03

Jan Guillou: Därför blev jag vänster

I söndags var det premiär för tv-serien ”Köttberget checkar ut” där Claes Elfsberg träffar ett antal välkända fyrtiotalister för att prata om generationen som fick allt, vad de åstadkom och vad de ställde till med. En av personerna som Claes Elfsberg, själv fyrtiotalist med 40 år i tv bakom sig, träffar i nästa avsnitt är Jan Guillou, född 1944. Han berättar då om hur han – trots den politiska hemvist han idag har – en gång i tiden var vad han själv kallar ”naturhöger”.

Cornucopia - 14 jul 14 kl. 09:41

Ber om ursäkt, men jag håller med Jan Guillou

"Vill kapten Andersson vara så god att skjuta den här personen!"
"Vill major Larsson vara så god och skjuta den här mannen!" 
"Vill löjtnant Stridsberg vara så snäll att skjuta den här mannen!

Cornucopia - 01 aug 15 kl. 09:42

FLASH/BREAKING/PRESSTOP: Jan Guillou - "Jag hade fel"

Sen på bollen på grund av orsaker. Jan Guillou ber om ursäkt för att ha målat ut Erik Lewins bok Almedalen har fallit, som felaktigt handlande om islamistiska terrorister när det var högextrema terrorister i boken berättar Resumé.

Guillou har bland annat kritiserats av SvD:s Per Gudmundsen och Kjell Häglund hos Expressen.

Aftonbladet - 19 okt 15 kl. 15:08

Allt du skulle vilja veta om Jan Guillou men varit för skraj att fråga om

En bok om Jan Guillou, av Jan Guillou där Jan Guillou svarar på frågor Jan Guillou tror folk har om Jan Guillou.

Cornucopia - 27 jul 15 kl. 08:18

Är Jan Guillou alltid dåligt påläst?

Jan Guillou far ut i en mycket förvirrad krönika hos Aftonbladet, som innehåller en lång rad lättbevisade felaktigheter. Huruvida hans tes är rätt eller inte behöver man inte diskutera, men samtliga hans exempel visar sig vara fel och det blir pinsamt uppenbart att Guillou över huvud taget inte läst på och uttalar sig om saker han inte vet något om.

Kjell Häglund har gjort en fullständig sammanfattning av den långa raden av faktafel i Guillous krönika, som ni hittar här på Facebook.

Nyheter 24 - 09 feb 12 kl. 16:14

Jan Guillou sågar Vilks-överklagande


Åklagaren valde att överklaga frikännandet - nu sågas hon av både advokater och Jan Guillou. GÖTEBORG. Beslutet att överklaga domen mot de tre män som frikändes för mordplaner mot Lars Vilks får nu kritik - inte bara från advokaterna.

BT - 11 jan 14 kl. 15:35

Paul Frigyes hade fel om Jan Guillou

Radioprogrammet Medierna i P1 har hittat dokument som sätter stopp för alla spekulationer kring Jan Guillous eventuella avstängning från sin gymnasieskola Solbacka. I sin bok "Höjd över varje misstanke" hävdar författaren Paul Frigyes att Guillou relegerades från internatet utan slutbetyg. I en intervju i SVT lämnade Guillou över sina slutbetyg till Frigyes men det har i efterhand spekulerats i att Paul Frigyes kanske ändå hade rätt.

DI - 16 jan 14 kl. 18:17

Jan Guillou får pris till Lenins ära

Författaren och journalisten Jan Guillou är årets pristagare av Jan Myrdalsällskapets stora pris på 100.000 kronor, Leninpriset. "Lenin hade ju en god vision och en ond praktik," säger Jan Guillou till Resumé..

Kristianstadsbladet - 04 jul 14 kl. 11:18

Jan Guillou till Bokfestivalen

Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Jan Guillou blir dragplåster på Kristianstad Bokfestival i september. Han får sällskap av en rad kända danska författare.
– Jag har frågat Jan Guillou många gånger och i år sa han plötsligt ja, säger festivalsamordnaren Anders Nylander.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.