SvD > Utrikes

Thursday, 21 November, 22:15

SvD - 11 sep 11 kl. 17:49

Norge: Lokalval med mörk skuggaNorge har inlett sitt med spänning emotsedda lokalval..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norge, Lokalvalmed , mörk, skugga
NT - 11 sep 11 kl. 17:49

Norge: Lokalval med mörk skugga

Norge inledde på söndagen sitt med spänning emotsedda lokalval. Kommun- och fylkesvalen brukar inte väcka stor uppmärksamhet, men denna gång är det mycket speciella val, eftersom de hålls knappt två månader efter terrordåden..

YLE - 03 maj 17 kl. 15:42

Världens bästa orienterare: Finland långt före Norge i uppskattning, intresse och proffsighet

Orienteringen är bättre organiserad och lockar mer pengar i Finland än Norge. Samtidigt riskerar vardagen bli för bekväm. Sportmagasinet har träffat Olav Lundanes i den nya hemstaden Åbo.

BT - 25 aug 11 kl. 08:31

Ett positivt möte i Utöyas skugga

Politiskt läger? Några mil utanför Oslo? Sensommaren 2011?

DN - 25 feb 17 kl. 20:43

Sverige i Norges skugga bland fredens stormakter

Fredsmäklandets stormakter finns i Norden, visar en ny bok, som för första gången räknat på saken. Norge har tagit över den tidigare svenska ledarrollen. – Men den nuvarande regeringen verkar vilja stärka Sveriges profil igen, säger fredsforskaren Peter Wallensteen..

Affärsvärlden - 07 feb 18 kl. 18:00

I byggets skugga

NCC:s krisande projekt i Norge ledde till svag lönsamhet och flera juridiska tvister. Till slut fick familjen Ax:son Johnson nog..

Sydsvenskan - 05 maj 11 kl. 06:30

Från reformation till boom

Till Island och det unga 1600-talet kom reformationen. Till Island och det unga 2000-talet kom den ekonomiska boomen. Författaren Sjón ser likheterna.

YLE - 02 jul 17 kl. 07:58

“Min morfar var spion” – norrmannen Magnus Bratten spionerade för CIA:s räkning i det kalla krigets Finland

“Kom till en enslig bensinmack vid E18-vägen. Sök upp en man som har blå vindtygsjacka, keps och en tidning. Han sitter till vänster om fönstret”.

YLE - 07 mar 17 kl. 15:05

Norsk skidboss: ”Nu kan ingen säga att norrmän behandlas mildare än ryssar”

Det enda rätta beslutet, konstaterar Wadas tidigare generalsekreterare Harri Syväsalmi. Det kan vara bra för både skidsporten internationellt och i Norge, säger Fis norske viceordförande. Therese Johaugs dopningsfall tas upp av idrottens skiljedomstol Cas.

YLE - 13 aug 16 kl. 08:36

Såhär lyckas nordborna i OS-friidrotten – Yle Sporten analyserar chanserna till framgång

Friidrottstävlingarna under OS i Rio inleddes igår, och Yle Sportens kommentator Leif Lampenius fick tillfälle att analysera de nordiska idrottarnas chanser till framgång. Två spjutherrar, stavdamerna och en släggbjässe från Vörå. Där de största finländska hoppen på friidrottsarenan.

YLE - 13 aug 16 kl. 08:36

Såhär lyckas finländarna i OS-friidrotten – Yle Sporten analyserar chanserna till framgång

Friidrottstävlingarna under OS i Rio inleddes igår, och Yle Sportens kommentator Leif Lampenius fick tillfälle att analysera de nordiska idrottarnas chanser till framgång. Två spjutherrar, stavdamerna och en släggbjässe från Vörå. Där de största finländska hoppen på friidrottsarenan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.