Nyheter 24 > Utrikes

Saturday, 16 November, 03:38

Nyheter 24 - 11 sep 11 kl. 17:48

Snart blir stridsvagnen osynlig
En ny teknik som kan gra stridsvagnar osynliga eller f dem att efterlikna en bil. Det lter osannolikt, men det r precis vad fretaget BAE Systems tagit fram. Tekniken har redan testats i flt och enligt ett pressmeddelande frn det svensk-brittiska fretaget ska tekniken visas upp p en internationell frsvarsutstllning senare under september.

Stridsvagnen kls med ett lager av sexkantiga "pixlar" som kan ndra temperatur. Kameror p stridsvagnen filmar sedan omgivningen och "speglar" de freml som finns bakom stridsvagnen s att dessa visas p fordonet med hjlp av pixlarna.
Läs mer på Nyheter 24

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snart blir stridsvagnen, osynlig
DN - 10 sep 11 kl. 21:56

Nu blir stridsvagnen osynlig

Ett svensk-brittiskt företag har tagit fram en teknik som kan göra stridsvagnar osynliga eller få dem att likna en bil..

Västerbottens Folkblad - 22 apr 11 kl. 14:57

Stridsvagnen grön igen

UMEÅ Den uppställda stridsvagnen utanför Umestan har återfått sin gröna kostym. FOTO:KENNETH SANDELIN UMEÅ Stridsvagnen som utsattes för skadegörelse genom att målas rosa har sanerats. Stridsvagnen som målades i en rosa kulör natten till onsdag av en aktionsgrupp har efter en omfattande sanering ?

Cornucopia - 29 mar 16 kl. 13:16

Uppföljning TOW vs T-90 - stridsvagnen utslagen, besättningen överlevde

War is boring har en uppföljande artikel om den här på bloggen uppmärksammade nedkämpningen av en rysk T-90 i Syrien via pansarvärnsroboten TOW, som finns i svenska armén som pansarvärnsrobot 55. Det konstateras att stridsvagnen slogs ut, men besättningen överlevde, baserat på ryska artiklar.
T-90 med Kontakt-5 reaktivt pansar och Shtora-störsändare.

Dagensanalys.se - 27 mar 19 kl. 21:43

Osynlig förstärker UX-teamet i Sundsvall

Produktutvecklingsstudion Osynlig växer och rekryterar nu Simon Ekdahl till UX-teamet i Sundsvall. Simon kommer närmast från Umeå-byrån Codemill där han arbetade som UX-designer och frontendutvecklare. Problemlösning och produktutveckling är något jag verkligen brinner för!

DI - 29 apr 15 kl. 09:04

Stridsvagnen med F1-teknik

Kolla när den trimmade stridsvagnen hoppar över ett gupp..

Nyteknik - 12 maj 15 kl. 16:49

Avancerad teknik i nya ryska stridsvagnen Armata

Nya ryska stridsvagnen T-14 Armata klarade eldprovet under paraden på Röda Torget i Moskva på Segerdagen, men fick stopp under repetitionen dagarna innan. ”Nya automatlådan krånglade sannolikt”, bedömer en militär expert..

Nyteknik - 12 okt 19 kl. 07:11

Stridsvagnen M4 Sherman – kvantitet mot kvalitet

Stridsvagnen M4 Sherman var en driftsäker stridsvagn som lätt kunde tillverkas i stort antal. Däremot var den inte tillräckligt bepansrad och hade ofta inte tillräckligt stor eldkraft för att kunna matcha de tyska stridsvagnarna i strid..

Dagensanalys.se - 19 sep 18 kl. 13:19

Osynlig rekryterar ny vd från Fishbrain

UX-designbyrån Osynlig rekryterar Linus Lennstrand från Fishbrain som ny vd. Osynlig satsar nu stort på att stärka erbjudandet och organisationen. Med lång erfarenhet från att både utveckla och förvalta användarcentrerade affärsmodeller blir Linus en viktig del i satsningen.

Dagensanalys.se - 18 mar 19 kl. 14:06

3 fördelar med att bygga en osynlig IT-struktur

Under Nutanix Next som nyligen gick av stapeln fick jag möjlighet att sitta ner med Julie O’Brien, SVP of Corporate Marketing på Nutanix. Under intervjun avslöjade hon dels lite om vad vi kommer få se från Nutanix i framtiden, men framför allt vad fördelarna är med att bygga en osynlig IT-infrastruktur. Nutanix har en tydlig vision för vad de gör: De vill göra IT-strukturer på företag så enkla och pålitliga att de kan betraktas som osynliga.

Dagensanalys.se - 14 jun 19 kl. 16:11

Grundare av Dooify går till Osynlig

Den digitala produktutvecklingsbyrån Osynlig växer och förstärker teamet i Stockholm med entreprenören och designern Carl Svahnström. Carl ligger bland annat bakom delningstjänsten Dooify som vann pitchtävlingen UberPITCH 2016. Osynlig har en prestigelös och entreprenöriell syn på UX och design, som är väl grundad i tydlig nytta för kunden.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.