Newsmill > Opinion

Friday, 15 November, 13:23

Newsmill - 11 sep 11 kl. 17:28

Gör upp med fördomarna om adhdhttp://www.newsmill.se/trackback/39344Nu skall "Aftonbladet livegranskning" granska psykiatrin och ADHD-diagnosticeringen. Bra. Men jag hoppas på mer underbyggd diskussion än jag sett på Aftonbladet Debatt i ämnet.
Läs mer på Newsmill
Läs mer om:
Aftonbladet, ADHD, Aftonbladet Debatt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Görupp med , fördomarnaom , adhd
YLE - 13 nov 15 kl. 11:50

Allt fler får diagnosen ADHD

Antalet diagnostiserade ADHD fall ökar. Forskningen fokuserar på att hitta orsakerna bakom ADHD. Barnläkare Björn Kadesjö tror att det finns många förklaringar.

YLE - 17 jun 13 kl. 15:23

Allt fler missbrukar ADHD- mediciner

Uppmärksamhetsstörningen ADHD behandlas i vissa fall med hjälp av läkemedel som innehåller dexamfetaminsulfat. Enligt medicinalrådet Markus Henriksson från tillstånds- och tillsynsverket för hälso- och socialvården Valvira missbrukar allt fler ADHD-medicinerna som uppiggande medel. - Missbruket av ADHD-mediciner utgör fortfarande en rätt så liten del av missbruket av mediciner, men eftersom det hela tiden ökar är det tid att tala om det, säger Henriksson.

YLE - 13 nov 15 kl. 12:26

Orsakerna till ADHD diskuteras

Antalet diagnostiserade ADHD-fall ökar. Forskningen fokuserar på att hitta orsakerna bakom diagnosen. Barnläkare Björn Kadesjö tror att det finns många förklaringar.

YLE - 13 nov 15 kl. 12:26

ADHD-diagnosen kan vara en lättnad

Antalet diagnostiserade ADHD-fall ökar. Forskningen fokuserar på att hitta orsakerna bakom diagnosen. Barnläkare Björn Kadesjö tror att det finns många förklaringar.

Sydsvenskan - 28 dec 11 kl. 01:30

Adhd-diagnoserna fördubblade på tre år

Adhd har blivit en av de vanligaste diagnoserna inom barn- och ungdomspsykiatrin i Sverige.
Diagnosen adhd kom 1994. Den främsta förklaringen till den explosionsartade ökningen på senare år är uppmärksamheten ?

Alingsås tidning - 08 dec 15 kl. 11:10

ADHD som det alltför perfekta svaret

Vi har en vild ostrukturerad verklighet därute. Och vetenskapen skall med sin begreppsvärld erbjuda oss olika sätt att förstå detta som egentligen inte fullt ut kan fångas med våra ord. Det är uppgiften: att lägga sina teorier, och begrepp som ett raster över realiteten, och utifrån det erbjuda oss goda och pålitliga punkter där vi kan göra ett ingrepp i verkligheten.

BT - 07 jan 12 kl. 14:48

"Folk tror att ADHD bara är ett påfund"

Allt fler får i dag diagnosen ADHD. Kurvan stiger brant i hela landet och ökningen är störst bland vuxna.
?

Sydsvenskan - 13 jan 12 kl. 06:30

Adhd - en klasskamp

Att adhd är ett hett debattämne råder det ingen tvekan om. Vi har fått många mejl från er läsare - lite ris, men mest tacksamhet över att vi lyft fram olika frågor kring den allt vanligare diagnosen. Idag avslutar vi vår artikelserie om barn med adhd.

SVT Debatt - 13 jun 13 kl. 16:46

Ovetenskaplig myndighet levererar missvisande ADHD-rapport

ADHD Statliga myndigheten SBU presenterade i veckan en kartläggning diagnosinstrument för ADHD. Men rapporten präglas tydligt av SBU:s interna okunskap, och flera jag talat med säger att myndigheten saknar förståelse för sitt eget material. SBU:s metod för sammanställning och bedömning är inte vetenskapligt säkrad ?

Sydsvenskan - 11 jan 12 kl. 06:30

Stora kunskapsluckor om Adhd

Foto: Anna Bokström
Kunskapsluckorna är stora kring adhd hos barn och ungdomar. Det gäller både medicinernas långtidseffekter och psykiatrins verktyg för att ställa diagnos, enligt en ny statlig utvärdering.
I två år har SBU, Statens beredning för medicinsk utvärdering, granskat de metoder som används vid dia­gnostisering och behandling av adhd i Sverige.

YLE - 25 nov 13 kl. 05:03

Vasa fick svenskspråkig ADHD stödförening

Nu finns det en svenskspråkig stödförening för föräldrar och anhöriga till barn och vuxna med ADHD i Vasanejden. Vid det första mötet nu i november samlades ett tjugotal till ett grundande möte. Tidigare har svenskspråkiga varit hänvisade till Vasanejdens ADHD - förening som kallar sig tvåspråkig men där diskussionerna oftast förs på finska.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.