Kristianstadsbladet > Nyheter

Friday, 15 November, 21:07

Kristianstadsbladet - 11 sep 11 kl. 06:30

Studenter stängs av efter fuskHögskolans disciplinnämnd har beslutat att stänga av åtta studenter sedan det uppdagats att de på olika sätt fuskat. Två av studenterna har hjälpts åt vid en hemtenta och den ena studenten stängs av från undervisning, prov och annan verksamhet inom ramen för utbildningen vid Högskolan Kristianstad i tre veckor. Den andra studenten tilldelas en varning.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Högskolan Kristianstad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Studenter, stängsav efter , fusk
SmålandsPosten - 09 sep 13 kl. 11:33

Fyra studenter stängs av efter fusk

Fyra fuskande studenter har stängts av från Linnéuniversitet i åtta veckor. Tre studenter stängs av i åtta veckor efter att han plagierat en text utan att ange källor. Det har Linnéuniversitets disciplinnämnd beslutat.

Sydsvenskan - 11 jun 12 kl. 06:30

Fem studenter stängs av för fusk

Fem studenter stängs av från Malmö högskola efter att ha försökt fuska sig igenom tentor. Den som får det hårdaste straffet, åtta veckors avstängning utan studiemedel, hade till 96 procent plagierat en annan tenta. Detta är andra gången som den 28-årige studenten fälls för fusk.

SmålandsPosten - 04 nov 13 kl. 11:04

Fyra studenter stängs av efter fusk

Fyra studenter på Linnéuniversitetet stängs av då de fuskat på olika sätt. En av dem stängs av i tolv veckor. En manlig student stängs av i tolv veckor efter att han i en matersuppsats använt andras texter som sina egna.

Kristianstadsbladet - 26 mar 14 kl. 11:30

Färre studenter stängs av för fusk


Avstängningarna för fusk på landets universitet och högskolor minskar något för andra året i rad. Totalt gjordes 526 avstängningar under 2013, enligt de siffror som TT årligen hämtar ut från alla lärosäten med rätt att examinera på forskarnivå, i dagsläget 28 stycken.Den nedåtgående trenden fortsätter trots att två högskolor tillkommit i statistiken de senaste två åren.

BT - 26 mar 14 kl. 11:30

Färre studenter stängs av för fusk

Avstängningarna för fusk på landets universitet och högskolor minskar något för andra året i rad. Totalt gjordes 526 avstängningar under 2013, enligt de siffror som TT årligen hämtar ut från alla lärosäten med rätt att examinera på forskarnivå, i dagsläget 28 stycken. Den nedåtgående trenden fortsätter trots att två högskolor tillkommit i statistiken de senaste två åren.

NT - 08 apr 13 kl. 20:50

Liu-studenter stängs av för fusk

Disciplinnämnden vid Linköpings universitet stänger av fem studenter för fusk..

Nerikes Allehanda - 10 maj 16 kl. 21:14

Dags igen: Studenter stängs av efter fusk

Fem studenter stängs av från studier vid Örebro universitet efter att de fuskat. Det har universitetets Disciplinnämnd beslutat..

GT - 12 jul 13 kl. 16:10

Två studenter stängs av från högskola

Två studenter stängs av från Högskolan i Borås. Den ena har kopierat material, den andra haft med sig olovligt material till tentan..

Skånskan - 24 mar 17 kl. 19:36

Tre studenter stängs av för fusk

Lund Studenter från tre olika institutioner vid Lunds universitet har gjort sig skyldiga till fusk och stängs av. Detta har disciplinnämnden vid Lunds universitet nu beslutat. ERWP.

Kristianstadsbladet - 20 feb 13 kl. 12:36

Färre studenter stängs av för fusk

Nya metoder gör det allt svårare att fuska på landets högskolor och universitet.Färska siffror visar att antalet avstängda studenter minskade med fem procent förra året.
För tredje året i rad har TT sammanställt hur många studenter som stängs av för fusk vid Sveriges universitet och största högskolor.

Skånskan - 30 mar 18 kl. 10:29

Sju studenter stängs av

Lund Plagiat och kopiering av andras arbeten har lett till avstängning för sammanlagt sju studenter efter beslut av universitetets disciplinnämnd i fyra olika ärenden.Hårdast påföljd, sex veckors avstängning, drabbar en student vid Språk- och litteraturcentrum och gällde fusk vid en hemtentamen omfattande 7,5 poäng. Anmälaren, som är lärare på den aktuella kursen, hade upptäckt att ungefär hälften av texten kopierats från olika källor utan att några citattecken hade angetts.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Historisk medalj på beachvolley-världstouren

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Regeringsbildning påbörjas i Tunisien

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Sju gånger mer plast än fiskyngel

Fiskyngel växer upp i miljöer där det samlas extra mycket plastpartiklar. Det leder till att många fiskar får i sig plast redan under sina första dagar i livet..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Hasselborg inför hemma-EM: "En dröm"

Efter OS-guldet i fjol går lag Hasselborg in som favoriter i årets curling-EM – lagets första stora mästerskap på svensk mark..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Förundersökning om dödsolycka läggs ner

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Just nu: Larm om brand i villa

SOS har fått larm om en brand i villa i Nöbbelöv. .

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Just nu: Röklukt inne i sporthall

Räddningstjänsten i Bromölla har larmats om att det luktar rök i Sparbankshallen..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

De vann pris på Stockholms filmfestival

Stockholms filmfestivals jury har sagt sitt. Vinnaren av festivalens huvudpris, bästa film, är ett hyllat debutdrama som bygger på en sann historia om stulna bebisar i Peru..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Replik: Inte ett ärligt sätt att debattera, men det funkar om man vill väcka ilska

I onsdags publicerades en ledartext där Carolin Dahlman bland annat påstår att jag är okunnig och saknar förmågan att räkna samt förstå grundläggande resonemang om politik. Jag förstår att Caroline är arg och missnöjd över statsbudgeten, men att gå till personangrepp eller hitta på hur systemet funkar är inte ett ärligt sätt att debattera, även om det är effektivt när man vill väcka ilska hos folk..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ölburkar exploderade – stoppas av SystembolagetOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.