SVT > Videos

Wednesday, 13 November, 15:22

SVT - 11 sep 11 kl. 13:57

"Det föreligger fortfarande terrorhot"Världens terrorexperter har haft ett intensivt decennium med att förklara mycket av det omstörtande som före den 11 september var okänt för många. Men har terroristorgainsationerna verkligen försvagats av två långdragna krig? Magnus Ranstorp, terrorexpert, gästar SVT:s studio..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Ranstorp, SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det föreligger, fortfarande, terrorhot
Cornucopia - 22 sep 17 kl. 11:57

Terrorhot mot Stockholm passar regeringen perfekt

Uppgifter om ett terrorhot mot Stockholm ska ha spridits. Detta passar regeringen perfekt, eftersom man behöver ett nytt lagrum för att behålla de svenska gränskontrollerna nu när EU-kommissionen förbjudit dem och en ny asylfest annars kommer utbryta i vår och sommar, vilket kommer dra upp Sverigedemokraternas resultat i valet nästa höst med kanske tio procentenheter mot dagens opinion.

Vad terrorhotet består i spelar mindre roll - kanske är det uppgifter om en specifik hotbild, men terrorhotnivån ligger kvar på en trea vilket innebär att det inte föreligger underrättelser som något specifikt hot, avgränsat i tid eller plats.

YLE - 23 aug 17 kl. 06:01

Åbobo i Bryssel: Det finns ett terrorhot, men på något sätt vänjer man sig vid känslan

Det har skett många allvarliga våldsdåd i Europa under de senaste åren, och flera städer lever fortfarande under konstant terrorhot. Åbobon Kimmo Michelsén har bott i Bryssel i nio år och har lärt sig att leva en vardag som kantas av terrorhot. Men hur lär man sig att gå vidare när en attack sker i staden man bor?

Helsingborgs Dagblad - 24 jul 15 kl. 08:20

Fransmän har inte tid med terrorhot

Den enda som egentligen behöll sitt lugn var städerskan från Mali. Hon blev inlåst i butiken bakom neddragna rulljalusier men fortsatte att jobba, berättar Cécile Meffres. Vi sitter alla kring matbordet och lyssnar på hennes arbetsdag i optikaffären där min vän arbetar alldeles intill Gare de Lyon, en av Paris stora tågstationer.

Sydsvenskan - 24 jul 15 kl. 08:20

Fransmän har inte tid med terrorhot

Den enda som egentligen behöll sitt lugn var städerskan från Mali. Hon blev inlåst i butiken bakom neddragna rulljalusier men fortsatte att jobba, berättar Cécile Meffres. Vi sitter alla kring matbordet och lyssnar på hennes arbetsdag i optikaffären där min vän arbetar alldeles intill Gare de Lyon, en av Paris stora tågstationer.

Nyhetsverket - 26 sep 14 kl. 11:58

Mer polis på New Yorks gator efter terrorhot

Flera polistjänstemän sändes ut på New Yorks gator igår efter rapport från Irak om att terrorister planerar angrepp mot T-banan i amerikanska städer. Iraks premiärminister Haider al-Abadi varslade tidigare på torsdagen om angrepp mot tunnelbanan i Paris och USA. Men Vita huset säger att de inte har mottagit information som kan bekräfta en hotsituation.

BT - 09 sep 11 kl. 18:41

Terrorhot mot USA inför 11 september

Bara ett par dagar före 11 september kom beskedet:
USA har utsatts för ännu ett terrorhot.
I New York har säkerheten skärpts ytterligare inför årsdagen.
New York-borna stressade som vanligt till arbetet på fredagsmorgonen.

Kristianstadsbladet - 06 feb 13 kl. 12:00

Inget terrorhot mot Kristianstad

Foto: Tommy Svensson
Terrorismforskaren Magnus Ranstorp återvände på måndagen till sina barndomstrakter i Hästveda för att föreläsa. Kristianstadsbladet fick en pratstund, bland annat om Hammarslundsvallen är intressant för terrorister.
När Magnus Ranstorp på måndagen satte sig i bilen för att köra från Köpenhamn till Hästveda för att hålla föredrag, var han väl medveten om att det är betydligt farligare att köra i vinterväglaget än att drabbas av ett terrordåd.

Kristianstadsbladet - 27 jul 14 kl. 10:15

Nya tips om norskt terrorhot


Den norska säkerhetspolisen PST har fått in mycket ny information om terrorhotet mot Norge. Men fortfarande har ingen gripits eller åtalats, enligt Dagbladet. - Vi har fått in väldigt mycket ny trovärdig information som hjälper oss att skapa ett heltäckande kunskapsunderlag för att bedöma terroristhotet vidare, säger PST:s kommunikationsdirektör Trond Hugubakken till NRK.

BT - 27 jul 14 kl. 10:20

Nya tips om norskt terrorhot

Den norska säkerhetspolisen PST har fått in mycket ny information om terrorhotet mot Norge. Men fortfarande har ingen gripits eller åtalats, enligt Dagbladet. – Vi har fått in väldigt mycket ny trovärdig information som hjälper oss att skapa ett heltäckande kunskapsunderlag för att bedöma terroristhotet vidare, säger PST:s kommunikationsdirektör Trond Hugubakken till NRK.

BT - 27 jul 14 kl. 10:15

Nya tips om norskt terrorhot

Den norska säkerhetspolisen PST har fått in mycket ny information om terrorhotet mot Norge. Men fortfarande har ingen gripits eller åtalats, enligt Dagbladet. - Vi har fått in väldigt mycket ny trovärdig information som hjälper oss att skapa ett heltäckande kunskapsunderlag för att bedöma terroristhotet vidare, säger PST:s kommunikationsdirektör Trond Hugubakken till NRK.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.