BT > Nyheter

Tuesday, 19 November, 10:51

BT - 11 sep 11 kl. 13:22

Miljarder bortkastade på piller
Proteinpulver, vitaminpiller, fettförbrännare och fiskolja. Förra året köpte svenskarna kosttillskott för 2,4 miljarder kronor ? det mesta bortkastade pengar enligt expertis.
? Mycket tror jag att man säljer drömmar, säger Ulla Beckman Sundh, toxikolog vid Livsmedelsverket.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Ulla Beckman Sundh, Livsmedelsverket, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljarder, bortkastade, piller
Sydsvenskan - 03 jul 15 kl. 04:00

Psykolog istället för alkohol och piller

Min flickvän fick nyligen ett stipendium för att resa till Sri Lanka. Hon jublade när hon såg brevet i posthögen. Jag spelade med, men innerst inne fanns bara en känsla.

YLE - 05 nov 14 kl. 16:40

EU-stöd för sju miljarder användes fel

Felanvända EU-medel, flygplatser som inte används, jordbruksstöd för åkrar där det bara växer sly och buskage. Det är några av de exempel på felanvända EU-pengar som Europeiska revisionsrätten påtalar i sin årsrapport för fjolåret som presenterades på onsdagen. Vi besökte en fårfarm som fick stöd för 150 får, men det fanns inte ett enda får på gården.

TA - 27 okt 11 kl. 06:30

Moderna p-piller är mer riskfyllda

Det började en dag för fem år sedan med att hon fick ont när hon andades. - Sedan fick jag en konsti?
RISKEN ATT DRABBAS AV BLODPROPP ÄR DUBBELT SÅ STOR MED MODERNA P-PILLER SOM MED DE GAMLA, ENLIGT EN NY STUDIE.

Sydsvenskan - 27 okt 11 kl. 06:30

Moderna p-piller farligare

Risken att drabbas av blodpropp är dubbelt så stor med moderna p-piller som med de gamla, enligt en ny studie. Lotta Tonning, 33 år, åt p-piller och drabbades av en blodpropp i lungan.
Det började en dag för fem år sedan med att hon fick ont när hon andades.?

YLE - 12 jun 13 kl. 16:38

Nyhet om p-piller väcker oro

Nyheten om att 23 kanadensiska kvinnor misstänks ha dött i samband med att de använt ett populärt p-piller har väckt oro också i Finland. Många finländska kvinnor äter p-piller av märket Yaz eller Yasmin som innehåller det syntetiska hormonet drospirenon. Enligt Dan Apter, som är överläkare vid förbundet Väestöliitto, har telefonlinjerna gått heta efter att nyheten publicerades.

SVT Debatt - 24 okt 13 kl. 06:00

Män, upp på barrikaderna för manliga p-piller

P-PILLER  Hormonella p-piller för män, med betydligt färre biverkningar än p-piller för kvinnor, finns färdigtestade och redo att börja produceras. Men läkemedelsföretagen menar att det inte finns någon marknad för p-piller för män, och tillverkar inte pillret ? samtidigt som många kvinnor får både ångest och minskad sexlust av sina preventivmedel.

Nyheter 24 - 10 jun 11 kl. 13:04

Kommer det någonsin p-piller för män?


Forskare har hittat en nyckelreceptor. Men kommer det någonson att bli ett piller som når marknaden. Forskare vid Washington University har länge försökt uppfinna ett p-piller för män genom att blockera A-vitaminets funktion i testiklarna.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

6 myter om p-piller som många gått på

Många förknippar förlorad sexlust, viktuppgång och blodproppar med p-piller. Enligt Rika Hammarström, specialist och kirurg inom gynekologi och obstetrik är det här helt fel. Det finns många missuppfattningar om p-piller och här är de vanligaste.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

9 saker du borde veta om dagen efter-piller

1. Det avslutar inte en pågående graviditetTill skillnad från ett abortpiller så avslutar inte dagen efter-piller, eller akut-p-piller som det också kallas, en graviditet. När pillret tas har inte graviditeten påbörjats – det försenar bara kvinnans ägglossning.

Expressen - 07 okt 15 kl. 19:49

5,5 miljarder för ökat bostadsbyggande

Bostadskrisen är akut i Sverige. Regeringen och Vänsterpartiet satsar 5,5 miljarder under 2016 för att få fart på bostadsbyggandet. De borgerliga partierna ratar bostadspaketet i sina budgetmotioner.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Kostsam skadegörelse på skolor – några få sticker ut: ”Gått så långt att vi haft vakter”

Den sammanlagda notan för skadegörelse vid skolor landade ifjol på 663 300 kronor. Fem av de 37 jämförda skolorna står för hälften av den totala kostnaden. Vid två skolor har vakter satts in utanför skoltid för att dämpa problemen..

BT - 15 minuter sedan

Föräldraförening vill motverka skadegörelse: ”Vi vill ha en dialog”

Med nattvandringar och möten med ungdomarna vill föräldraföreningen i Viskafors förbättra den stundvis stökiga situationen vid skolan..

BT - 30 minuter sedan

Räddning av Ving betalas av andra

Kunderna och staten får täcka upp för den kontroversiella räddningen av resebolaget Ving, skriver Svenska Dagbladet..

BT - 1 timme sedan

De rensar bajsfyllda hål för hand – utan skydd

En sörja av mänskligt avskräde, in på bara huden. Det är en hårresande tanke för de flesta, men vardag för miljontals människor världen över. En ny rapport blottlägger villkoren för de bortglömda hjältarna i kampen för sanitet – latrintömmarna..

BT - 1 timme sedan

Bostadsbyggandet minskar

BT - 1 timme sedan

Uppåt på börsen

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.