Opinionen.se > Opinion

Saturday, 16 November, 23:20

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Guinea-Bissau tar emot Kadaffi
Det fattiga afrikanska landet Guinea-Bissau är berett att ta emot Libyens störtade diktator Muammar Kadaffi.- Han är välkommen hit om han behöver gå i exil, ska landets premiärminister Carlos Gomes ha sagt i en radiosändning enligt nyhetsbyrån AP.Guinea-Bissau är det enda landet hittills som officiellt har förklarat sig viligt att ta emot Kadaffi..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
bissau, Kadaffi, Guinea-Bissau, Libyens, Muammar Kadaffi, Carlos Gomes, AP

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Guinea-Bissau, tar, emot, Kadaffi
DN - 18 sep 11 kl. 23:06

Guinea-Bissau tar inte emot Khaddafi

Guinea-Bissaus president Malam Bacai Sahna återvände på söndagen till hemlandet efter att ha genomgått en tre veckor lång medicinsk behandling i Senegal. Det framgick inte vad han vårdats för..

Expressen - 11 sep 11 kl. 13:49

Khadaffi välkommen i Guinea-Bissau

BISSAU. Lilla utfattiga Guinea-Bissau stegade i helgen fram som den enda nation i världen som officiellt gärna tar emot Libyens störtade diktator Muammar Khadaffi. - Han är välkommen till vårt land, om han behöver gå i exil, sade premiärminister Carlos Gomes till radiostationen Bombolom.

BT - 13 apr 12 kl. 21:37

Ny regering föreslås i Guinea-Bissau

Ledarna bakom kuppen på Guinea-Bissau har föreslagit en samlingsregering, meddelar representanter för landets politiska partier till AFP. Samtidigt uppger militären att premiärminister Carlos Gomes Junior och interimspresidenten Raimundo Pereira är välbehållna.
- Premiärministern och interimspresidenten är välbehållna.

NT - 11 sep 11 kl. 10:53

Gaddafi välkommen i Guinea-Bissau

Lilla utfattiga Guinea-Bissau stegade i helgen fram som den enda nation i världen som officiellt gärna tar emot Libyens störtade diktator Muammar Gaddafi..

DN - 11 sep 11 kl. 10:56

Khaddafi välkommen i Guinea-Bissau

Lilla utfattiga Guinea-Bissau stegade i helgen fram som den enda nation i världen som officiellt gärna tar emot Libyens störtade diktator Muammar Khaddafi..

BT - 13 apr 12 kl. 23:46

Oro efter kuppförsök i Guinea-Bissau

Oro och förvirring råder i västafrikanska Guinea-Bissau sedan militären i en kupp intagit viktiga byggnader och fällt både presidenten, premiärminister och överbefälhavaren.
"Militären bekräftar att den har avsatt interimspresidenten Raimundo Pereira, premiärminister Carlos Gomes och arméns överbefälhavare general Antonio Indjai", meddelade "militära ledarskapet" som nu tycks ha kopplat greppet om Guinea-Bissau.
Tidigare på kvällen hade kuppledarna kallat ledande politiker till möten för att diskutera en politisk väg fram.

Kristianstadsbladet - 18 maj 14 kl. 10:39

Presidentval i Guinea-Bissau


När väljarna i den avgörande omgången av presidentvalet i Guinea-Bissau utser en ny ledare är förhoppningen att det västafrikanska landet ska få en nystart.Utvecklingen har stannat av sedan militärkuppen 2012. Ekonomin har stagnerat under den övergångsregering som har styrt med militärens stöd, och narkotikakarteller som använder Guinea-Bissau som transitland bidrar till korruption och instabilitet.

BT - 18 maj 14 kl. 10:39

Presidentval i Guinea-Bissau

När väljarna i den avgörande omgången av presidentvalet i Guinea-Bissau utser en ny ledare är förhoppningen att det västafrikanska landet ska få en nystart. Utvecklingen har stannat av sedan militärkuppen 2012. Ekonomin har stagnerat under den övergångsregering som har styrt med militärens stöd, och narkotikakarteller som använder Guinea-Bissau som transitland bidrar till korruption och instabilitet.

Kristianstadsbladet - 11 sep 11 kl. 12:58

Gaddafi kan få komma till Guinea-Bissau

Lilla Guinea-Bissau har stegat fram som den enda nation i världen som officiellt gärna skulle ta emot Libyens störtade diktator Muammar Gaddafi.
? Han är välkommen till vårt land, om han behöver gå i exil, sade premiärminister Carlos Gomes till radiostationen Bombolom.

BT - 29 dec 11 kl. 23:05

25 gripna för kupp i Guinea-Bissau

25 misstänkta kuppmakare visades upp för journalister i Guinea-Bissau på torsdagen. Den utpekade huvudansvarige konteramiral Jose Americo Bubo Na Tchuto, chefen för Guinea-Bissaus flotta, hölls fängslad i Mansoa, norr om huvudstaden, övriga på en flygbas.
Flottchefen betraktas som framstående inom knarkhandeln i området och anses ligga bakom attacken i måndags mot arméhögkvarteret.

Kristianstadsbladet - 13 apr 14 kl. 18:36

Guinea-Bissau hoppas på val


Västafrikanska Guinea-Bissau hoppas på en ny era efter söndagens president- och parlamentsval. De senaste två åren har Guinea-Bissaus utveckling stagnerat, medan landet förvandlats till transitplats för kokainsmuggling som genomförs av latinamerikanska knarkkarteller.Valet innebär också ett slut för militärens försök att styra landet - åtminstone för tillfället.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.