Expressen > Nyheter

Sunday, 17 November, 19:07

Expressen - 11 sep 11 kl. 13:16

Köp Söndag idag
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Söndag

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Köp, Söndag, idag
Världen Idag - 12 okt 19 kl. 13:00

Dags för svensken att säga tack på söndag

På söndag, den 13 oktober, infaller tacksägelsedagen, som enligt det svenska traditionella kyrkoåret har lovsång som gudstjänsttema. Först den 28 november firas den amerikanska motsvarigheten Thanksgiving, som samtidigt innebär en betydligt mer omfattande folkfest. Världen idag gav sig ut på stan för att höra vad människor är tacksamma för..

Cornucopia - 23 nov 14 kl. 18:01

Positiva söndag: Den högst utbildade finansmini(s)tern

För att bemöta klagomål på att jag är för negativ återinför vi den gamla traditionen positiva söndag. Idag fokuserar vi på att säga något positivt om regeringen, nämligen att man faktiskt har den högst utbildade finansminister på länge, för att vara socialdemokrat.

Socialdemokraterna har annars en stolt tradition av att ha outbildade ministrar på de viktigaste posterna.

Världen Idag - 15 dec 18 kl. 16:00

Vill inspirera fler att fira Livets söndag

På söndag, den tredje advent, firas Livets söndag i kyrkor över hela Sverige. – Det finns så många andra temadagar, som skumtomtens dag och kanelbullens dag. Vi vill att fler kyrkor ska hänga på Livets söndag, så att firandet av livets okränkbara värde blir en stor temadag, säger Cecilia Björfjell på organisationen Människovärde..

Världen Idag - 13 dec 13 kl. 00:00

Kyrkoledare: "Fira Livets söndag tredje advent"

Den tredje advent firas Livets söndag i alltfler kyrkor i landet. Detta är en viktig söndag då kyrkor i många olika sammanhang tar ställning för människovärdet och livets okränkbara värde. Historiskt sett har kyrkan alltid engagerat sig i detta och lyft fram livets helighet.

Världen Idag - 11 aug 14 kl. 16:51

Världen idag testar tv-magasin

I en tv-studio i småländska Stockaryd har i dag, måndag, pilotavsnittet av tv-programmet "Hetluft" fått sin slutfinish i redigeringen. Det är Världen idag-medarbetarna Tommy Dahlman och Marcus Birro som tillsammans med chefredaktören Lukas Berggren håller i värdskapet. I programmet möter de gäster och en artist och allting avslutas med en tre minuter lång reflektion av Marcus Birro.

Världen Idag - 28 jun 18 kl. 09:00

Världen idag värd för ett flertal samtal under Almedalsveckan

Det är ett digert program som presenteras när den så kallade Almedalsveckan på söndag drar i gång för 50:e gången i Visby på Gotland. Världen idag arrangerar seminarier om bland annat konfessionella friskolor och om det palestinska biståndet..

Världen Idag - 27 sep 13 kl. 00:00

Många döps på söndag

Tjugo personer är anmälda till dop nu på söndag, i samband med församlingens årliga höstkonferens, G12 Europa, och flera av dem kom i kontakt med kyrkan i samband med konserten i Globen. Det berättar Sofia Muñoz, som var projektledare för satsningen.? Vi fick 400 kontakter under kvällen, så nu ringer frivilliga runt varje vecka och erbjuder människor att delta i en cellgrupp eller att komma på undervisning, säger hon när vi ses på församlingens fik på Götgatan i Stockholm.

Världen Idag - 11 dec 15 kl. 00:00

Därför firar vi Livets söndag

Den tredje advent firar kyrkor och samfund i hela landet Livets söndag. En dag då vi särskilt uppmärksammar vårt ansvar för att ta ställning för människo­värdet och för livets okränkbara värde. En dag då många av dem som i vanliga fall inte har någon egen röst får stå i fokus.

Världen Idag - 03 jun 16 kl. 07:55

Bön i hela Sverige på måndag

Familjen, den politiska ledningen och en kyrka under press. Sådana böneämnen kommer att vara glödheta när Sveriges troende på måndag möts i ett myller av bönesamlingar..

Världen Idag - 23 aug 17 kl. 15:00

Manifestation för Israel på söndag

På söndag med start klockan 13 anordnas i Stockholm på nytt en manifestation i solidaritet med Israel. Där medverkar bland andra Israels nya Sverigeambassadör, dessutom Marcus Birro och Lars Adaktusson (KD)..

Världen Idag - 16 dec 17 kl. 14:00

MRO demonstrerar på Livets söndag

Människorätt för ofödda, MRO, väljer att markera att den tredje söndagen i advent sedan flera år tillbaka firas som Livets söndag. Det gör man genom demonstrationer i Stockholm, Göteborg och Malmö..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Nu ställer vi partiledarna till svars om klimatkrisen

2019 är året när nästan alla svenska partier vill kalla sig för ”klimatparti”. Men vad gör de egentligen åt klimatkrisen? I en ny intervjuserie ställer vi partiledarna till svars..

Expressen - 15 minuter sedan

”Frostenson har skyddat Arnault med sin vrede”

Hon utlöste krisen i Svenska Akademien när hon avslöjade Jean-Claude Arnaults sexuella övergrepp.Nu släpper Matilda Gustavsson boken ”Klubben” – och berättar i SVT:s ”Babel” om nätverket som skyddade Arnault.Bland annat Katarina Frostenson och Horace Engdahl pekas ut.

Expressen - 30 minuter sedan

Kvinna brutalt rånad i park i Piteå

En kvinna har rånats i en park i Piteå, rapporterar Aftonbladet.  Enligt uppgift till tidningen har hon överfallits av två män som knivskurit henne. Kvinnans skadeläge är oklart.

Expressen - 30 minuter sedan

Amanda, 18, blev gravid i nionde klass: ”Det var tufft”

På skolavslutningen i nian fick Amanda Lundberg, 18, höra att hon var en dålig förebild – för att hon var höggravid.Nu berättar hon om den tuffa tiden som gravid 15-åring och familjelivet med en tvåårig son och pojkvän.– Vi är en lycklig familj, säger Amanda..

Expressen - 1 timme sedan

Kolla om du är vinnare eller förlorare som pensionär

Att arbeta hela livet och betala skatt borde rimligen löna sig den dag man blir pensionär.Men enligt nya siffror från SPF Seniorerna ska man inte vara så säker på det.En kvinnlig snittpensionär utan bostadstillägg går efter årsskiftet back 526 kronor varje månad, medan garantipensionären med tillägget har 1 258 kronor över.

Expressen - 2 timmar sedan

Man bad tonårsgäng att flytta sig – blev omringad och misshandlad

Mannen sade åt ett gäng tonårspojkar att de stod i vägen för honom i en gångtunnel.Då blev han enligt egen uppgift omringad, varpå en av dem misshandlade honom.– Han hade ett jack i pannan som blödde ymnigt, säger polisens presstalesperson Towe Hägg..

Expressen - 2 timmar sedan

Flygplan har havererat på Sturup

Ett flygplan har havererat på Sturup.– Det är et flygplan som havererat 800 meter in på landningsbanan, säger Anders Lännholm på sjö- och flygräddningscentralen..

Expressen - 2 timmar sedan

Stor polisinsats – efter larm om misshandel

Polis fick på söndagen ett larm om en pågående misshandel i Brunnsbo i Göteborg.Enligt larmet blev en person misshandlad – och några ska också ha haft tillhyggen.– Jag har inte fått någon återkoppling om man anträffat någon skadad person, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson..

Expressen - 2 timmar sedan

Drottningens rumpfall – efter personalens miss

Personalen missuppfattade drottning Elizabeths signal – och drog undan stolen för tidigt.Framför ögonen på middagssällskapet vid den kungliga julmiddagen föll den vanligtvis graciösa drottningen på ändan.Efter ett ögonblick av rodnad skrattade regenten sedan gott åt händelsen, enligt Daily Express..

Expressen - 3 timmar sedan

Ulf Kristersson vill samla EU mot Kina

Europas politiker och näringsliv bör enas i en front mot Kinas motattacker mot demonstrationerna i Hongkong.Det skriver Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i ett debattartikel i Dagens industri.”Det är bara tillsammans med EU som ett litet land som Sverige framgångsrikt kan höja rösten”, skriver Ulf Kristersson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.