Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 15 November, 18:45

Helsingborgs Dagblad - 11 sep 11 kl. 13:00

Allt fler köper rut- och rottjänsterUnder juli och augusti månad i år ökade både rutavdraget, som omfattar olika hushållstjänster, och rotavdraget, som gäller renovering, jämfört med motsvarande period i fjol, visar statistik från Skatteverket. Under de senaste tolv månaderna till augusti har 386 860 personer köpt ruttjänster, medan 906 859 har köpt rottjänster..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Skatteverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, köper, rutoch , rottjänster
SVT - 10 jul 13 kl. 07:38

Fler köper rut-tjänster

Allt fler köper rut-tjänster, visar nya siffror från Skatteverket..

GöteborgsPosten - 03 jan 14 kl. 05:00

Allt fler köper rut-tjänster

Allt fler köper rut-tjänster. Men skillnaderna mellan olika kommuner är stora..

BT - 14 aug 14 kl. 13:14

Användande av rut ökar i hela landet

Det politiskt omstridda rut-avdraget för hushållsnära tjänster har blivit allt mer populärt i hela landet sedan 2009. Och enligt ny statistik från Skatteverket har nästan 7 av 10 som använder avdraget en lön under 32 000 kronor i månaden.Statistiken, som beställts och sammanställts av Centerpartiet, visar att användandet av rut-avdraget har ökat i hela landet.

Helsingborgs Dagblad - 29 dec 15 kl. 19:04

Det är krut i rut. Fyll på med fler hushållsnära tjänster.

Vid årsskiftet sänks taket för rutavdraget. Högsta möjliga skattereduktion för hushållsnära tjänster halveras till 25 000 kronor per person och år. Samtidigt planerar regeringen, enligt en promemoria, att utvidga antalet tjänster som omfattas av avdraget.

Sydsvenskan - 29 dec 15 kl. 19:04

Det är krut i rut. Fyll på med fler hushållsnära tjänster.

Vid årsskiftet sänks taket för rutavdraget. Högsta möjliga skattereduktion för hushållsnära tjänster halveras till 25 000 kronor per person och år. Samtidigt planerar regeringen, enligt en promemoria, att utvidga antalet tjänster som omfattas av avdraget.

Cornucopia - 11 maj 15 kl. 08:22

Skärpta krav på utförare av ROT- och RUT-tjänster

Sedan 1 april gäller nya regler vid ansökan om avdrag för de populära ROT- och RUT-tjänsterna. Ändringarna ska enligt Skatteverket göra systemet säkrare och mota bort fusk.

Privatpersoner som anlitar ett företag för reparationer, underhåll samt om- och tillbyggnad (rot) eller hushållsnära tjänster som t ex fönsterputsning, städning och trädgårdshjälp (rut) har rätt till skattereduktion för arbetskostnader upp till 50 000 kr per år och person.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fler köper hushållsnära tjänster

Svenskarna köper mer städhjälp och andra hushållsnära tjänster med hjälp av Rut-avdrag medan köpet av byggtjänster planat ut, enligt ny statistik från Skatteverket som SVT tagit del av. Antalet köpare av hushållsnära tjänster ökade med 75 000 personer under 2012 jämfört med 2011, till ungefär en halv miljon människor. "Ökningen har de senaste åren legat kring 20?

Kristianstadsbladet - 08 jan 13 kl. 07:18

Fler köper hushållsnära tjänster


Svenskarna köper mer städhjälp och andra hushållsnära tjänster med hjälp av Rut-avdrag medan köpet av byggtjänster planat ut, enligt ny statistik från Skatteverket som SVT tagit del av.Antalet köpare av hushållsnära tjänster ökade med 75 000 personer under 2012 jämfört med 2011, till ungefär en halv miljon människor."Ökningen har de senaste åren legat kring 20-25 procent och den mattades inte av under 2012", säger Pia Blank Thörnroos, expert på Skatteverket till SVT..

Hela Gotland - 16 jan 19 kl. 08:15

ÖKNING: Fler gotlänningar nyttjar rut-avdraget

Antalet gotlänningar som köper rut-tjänster fortsätter att öka..

UNT - 24 jul 12 kl. 02:24

Allt fler gör rut-avdrag

Allt fler svenskar gör rut-avdrag på hushållstjänster. Under första halvåret i år var siffran 313 000 personer, mot 257 000 under samma mätperiod i fjol, visar ny statistik från Skatteverket..

UNT - 10 jan 14 kl. 18:36

Fler betalar för hemstädning

Uppsalaborna köper RUT-tjänster som aldrig förr. Men hushållsnära arbeten omgärdas fortfarande av negativa attityder och förväntningar..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Socialdemokraterna och SD kan vara jämnstora

Socialdemokraterna tappar väljare till Sverigedemokraterna – nu kan partierna vara lika stora enligt en Sifo-undersökning som beställts av Svenska Dagbladet och Göteborgs–Posten. Sverigedemokraterna har under hösten plockat väljare från Moderaterna, men.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Döms för misshandel på lager

Lagerarbetare gick till angrepp på chaufför..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Anakondan Anna lämnar Helsingborg och blir fransyska

Tropikariets anakonda har växt ur sin bostad och måste flytta..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

”Brooklyn nine-nine” får ny säsong

Komediserien "Brooklyn nine-nine" får en åttonde säsong, rapporterar NME. Serien utspelar sig på en polisstation i Brooklyn, New York och sändes från början på tv-kanalen Fox, som i fjol beslutade sig för att lägga ned den. Men efter massiva protester f.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Pepparkakor för 10 000 förstörda

Pepparkakor till ett värde av 10 000 kronor har förstörts i en Coop-butik i Kristianstad. Tre män i 20-årsåldern är misstänkta för skadegörelsen. Polisen misstänker att männen planerade att göra en film som skulle spridas på sociala medier, skriver Kris.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Händelserna som splittrat relationen med Kina

Tidigare beskrevs Sverige som ett bra och neutralt land av Kina. Men de senaste åren har relationen blivit alltmer ansträngd. Hur blev det så?

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Bjuvsbo ertappades med smuggelsprit

111 liter sprit och 198 liter starköl ej för eget bruk enligt tullen..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Sabunis parti visar puls.

Inledningsdagen på landsmötet ger ett ganska ljummet intryck..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Jihde gör tillfällig innebandycomeback

Niklas Jihde gör comeback i innebandyns högstaliga – drygt tio år efter SM-guldet med AIK. I vinter ska den före detta landslagsstjärnan spela en match med Dalen sedan Umeåklubben auktionerat hem Jihdes tjänster på en välgörenhetsgala, enligt Aftonblade.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Hasselborg inför hemma-EM: ”En dröm”

Efter OS-guldet i fjol går lag Hasselborg in som favoriter i årets curling-EM – lagets första stora mästerskap på svensk mark. – Det har varit en dröm att själv få spela ett EM i Sverige, säger skippern Anna Hasselborg. Sverige och curling-EM brukar gå.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.