NT > Nyheter

Monday, 18 November, 11:57

NT - 11 sep 11 kl. 12:50

Många ville se hur det fungerade i skogenSkogs-och Lantbruksmuseet i Ljusfallshammar hyllade och firade skogsbruket förr och nu med cirka 1 000 besökare..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Lantbruksmuseet, Ljusfallshammar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många ville se hur det fungeradei , skogen
City - 17 mar 11 kl. 10:27

Lajvet har flyttat in från skogen

Foto: Maja BrandLjudvolymen är hög under speed-dejtingen i en källare i Kristineberg i Lajvfabrikens ?Sista paret ut?. Lajvet närmar sig livet.

Entreprenör24 - 22 okt 13 kl. 15:42

Bosatt i skogen utan toalett och rinnande vatten

En affärsidé kan komma som en blixt från en klar himmel. Eller så tar det något längre tid. De aspirerande entreprenörerna Sammy Pergament och Amir Adlouni har valt den långa vägen och bosatt sig i en stuga utanför Värnamo för att hitta idén till deras framtida företag.

Skånskan - 08 jul 16 kl. 11:35

Hyllar Garbo med gömd staty i skogen

Djupt inne i en härjedalsk skog gömmer sig sedan i tisdags en staty av Sveriges mest kända men också mest hemliga skådespelare Greta Garbo.
– Jag har gjort en staty som står mitt ute i ingenstans, säger den isländska konstnären Jón Leifsson som skapade Statue of Integrity i sin ateljé i Lövestad – på bara en månad.Idén att göra en staty av Greta Garbo och placera djupt inne i en skog kommer från Fotografiska museet i Stockholm.

Supermiljöbloggen - 27 mar 18 kl. 16:26

Vad ska vi med skogen till – Del 3

Hur är det egentligen ställt med det svenska skogsbruket? Varför vill regeringen skydda mer skog? Miljöorganisationer, gräsrotsinitiativ och nu även företag kritiserar de stora skogsbolagen för att använda ohållbara metoder och förvillande marknadsföring.

YLE - 25 feb 15 kl. 17:09

Skogen – framtidens bränsle eller garant för naturens mångfald?

Skogsbranschen anser att vi kunde ta ut betydligt mer biobränslen ur skogen än det vi gör idag. Naturskyddsorganisationerna anser å sin sida att smärtgränsen redan är nådd. Det här var temat i onsdagens debattprogram Slaget efter tolv.

Supermiljöbloggen - 08 feb 17 kl. 21:08

”I skogen hörs inte din röst”

"Om skogen utanför ditt fönster håller på att huggas ner är det inte mycket du kan göra för att stoppa det. Trots att vi lever i ett demokratiskt land väger inte skogsindustrins och allmänhetens röst lika tungt när det handlar om våra skogar. Det blir tydligt i dokumentärserien ”Det var en gång en skog” som publicerar sitt tredje avsnitt i dag", skriver skaparen bakom serien Petra Mattsson i en debattartikel på Supermiljöbloggen idag.

YLE - 08 jul 17 kl. 13:32

Nu ska 120-åriga stora skogen i Raseborg få växa i fred

250 hektar skog har fredats öster om Gennarbyviken i Raseborg. Det är Nylands största privat fredade skyddsområde. Den som väljer att freda sin skog kan få ersättningar på tusentals euro per hektar.

Cornucopia - 04 dec 14 kl. 14:22

Internetavbrott - inget fungerade i byn

Så var Internetförbindelsen till och från byn återställd. Enligt förstahandsuppgifter fungerade i princip ingenting när Internet var nere, åtminstone ingenting som använde sig av datakommunikation.
Av en ren slump fick man igår ett större avbrott på Internetförbindelserna till den by där en författare som skrivit en uppmärksammad roman om just vårt teknikberoende och medföljande sårbarhet råkar bo.

Barometern - 14 jun 14 kl. 09:40

Klimatanpassa i skogen

”Skogsbruksmetoderna måste klimat­anpassas. Skogen måste användas på rätt sätt om den ska kunna utgöra en pusselbit för att hejda klimatförändringarna.” Vi lever i en allt varmare värld.

YLE - 03 sep 17 kl. 14:26

Vad händer om du och din hund möter ett rovdjur i skogen? Rovdjurstest överraskar många hundägare.

Många hundägare har dykt upp på sandplanen bredvid Kalkvägen i Pargas. Där ska hundarna få pröva på hur det är att möta ett nästan riktigt rovdjur. Det är hundföreningen Par-Hau som arrangerar testet under veckoslutet och på lördagen är intresset stort.

Supermiljöbloggen - 11 mar 18 kl. 22:37

Vad ska vi med skogen till? – Del 2

Hur är det egentligen ställt med det svenska skogsbruket? Varför vill regeringen skydda mer skog? Miljöorganisationer, gräsrotsinitiativ och nu även företag kritiserar de stora skogsbolagen för att använda ohållbara metoder och förvillande marknadsföring.

Fler nyheter från NT

NT - 1 timme sedan

Rattfyllerist hölls fast av vittnen

En misstänkt rattfyllerist krockade med en lyktstolpe och försökte springa från platsen, men hölls kvar av flera personer..

NT - 1 timme sedan

Larmade om inbrott hos grannen

På fredagskvällen skedde två inbrott på samma gata..

NT - 3 timmar sedan

Hundratal drabbade av vattenläcka

Vid 08..

NT - 2 timmar sedan

Handlaren satsar miljoner på butiken

Ica-handlaren Victor Dahlholm investerar dryga fyra miljoner i nya frysar: "Vi hoppas få ännu fler kunder när vi satsar..

NT - 3 timmar sedan

Larm om vattenskada i Klockaretorpet

Enligt det initiala larmet som inkom vid 08..

NT - 3 timmar sedan

800 undersköterskor möts i Linköping

Under veckan är det dags för årets undersköterskedagar i Linköping..

NT - 5 timmar sedan

I NATT: Det här hände medan du sov

Här samlar vi nattens rubriker..

NT - 5 timmar sedan

Så reagerar de på det planerade bygget

Industriområdet i Klinga är glödhett redan innan det finns en detaljplan för området..

NT - 6 timmar sedan

Gamla skolhuset kan bli till bostäder

Kommunägda och övergivna Bergaskolan och Brunnslasarettet ska säljas för att i framtiden kunna omvandlas till bostadshus..

NT - 13 timmar sedan

Körde rattfull över en mil in till stan

En man i 40-årsåldern körde bil med över 0,5 promille i över en mil innan han stoppades av polis..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.