Sydsvenskan > Nyheter

Thursday, 14 November, 04:48

Sydsvenskan - 11 sep 11 kl. 12:32

SMHI: Åskväder passerar snabbtÅskvädret är del av ett lågtrycksområde som passerar österut och väntas upphöra på ett par timmar. Sedan spricker det upp och enligt meteorolog Emil Björck på SMHI finns det då bra chanser för lite solglimtar. Då kan temperaturen gå upp till 18?
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
SMHI, KuntzAP Det, Skåne, Emil

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SMHI, Åskväder, passerar, snabbt
YLE - 12 aug 17 kl. 17:42

Kraftfullt åskväder drog över södra och östra Finland

Sommarens troligen kraftigaste åskväder har dragit in över sydkusten. På Finska viken och i huvudstadsregionen samt i Östra Nyland varnades det för lokalt farligt kraftiga åskbyar. Människor i berörda områden har uppmanats att hålla sig inomhus och båtförare har varnats för synnerligen kraftiga vindbyar och uppmanats att söka sig till landområden.

SVT - 27 jul 13 kl. 10:42

SMHI varnar för rejäla åskväder

SMHI varnar för rejäla åskväder på flera håll i landet. Under morgonen har det varit åskväder över Västerbotten..

YLE - 12 aug 17 kl. 17:42

Åskväder över södra och östra Finland - bäst att hålla sig inomhus

Sommarens troligen kraftigaste åskväder har dragit in över sydkusten. På Finska viken och i huvudstadsregion samt i Östra Nyland förekommer under den närmaste två timmarna (från och med kl. 20.

DN - 07 jul 14 kl. 15:51

SMHI varnar för kraftigt åskväder

SMHI varnar för mycket kraftigt åskväder i sydvästra Sverige, längs ett band som sträcker sig från Vänern ner till Skåne. ”Det är redan mycket åska i området. I samband med det får man väldigt kraftigt, skyfallsliknande nederbörd där även hagel kan vara inblandat”, säger Eva Strandberg, meteorolog på SMHI..

Västerbottens Folkblad - 21 jul 18 kl. 12:32

Åskväder över drabbat område

Ett kraftigt åskväder drar just nu fram över det av skogsbrand drabbade området i Nordmaling. Ett flertal blixtar har registrerats. Det är dock ännu oklart ifall de orsakat någon skada.

Expressen - 07 jul 14 kl. 15:45

SMHI varnar för ett kraftigt åskväder i syd

SMHI varnar för ett mycket kraftigt åskväder i Sydvästra Sverige. Räknar med hundratals blixtnedslag, hagel och kraftigt regn..

Västerbottens Folkblad - 24 jul 18 kl. 22:10

Kraftigt åskväder i länet

Ett kraftigt åskväder drog på tisdagskvällen fram över fjälltrakterna och delar av inlandet. Åskvädret hade vid 22-tiden sin tyngdpunkt över bland annat Dorotea, Vilhelmina, Storuman och Sorsele kommuner. Ett hundratal blixtar hade då registrerats.

YLE - 03 jul 16 kl. 12:59

Kraftigt åskväder når Finland – så här förbereder du dig

Meteorologiska Institutet varnar för möjligtvis farligt väder i Östra Finland som kan förbereda sig för åskskurar och mycket kraftiga åskbyar under dygnet. Åskväder och regn väntas även i andra delar av landet. De områden där det varnas för åskskurar och kraftiga åskbyar på över 20 meter per sekund är landets östra delar, Kajanaland, Lapplands östra delar samt Koillismaa.

Skånskan - 15 apr 17 kl. 10:28

Besvärligt påskväder att vänta

Skåne Under eftermiddagen och kvällen på lördagen kommer det att snöa på flera håll i Skåne och SMHI råder påskresenärer att vara försiktiga på vägarna. ERWP.fif(0)SMHI har gått ut med en klass 1-varning för Skåne och Blekinge under lördagen med risk för snöfall.

YLE - 11 aug 13 kl. 09:39

Åskväder skakar sommarstugor

Sensommaren bjuder på åskväder ? spännande tycker vissa, medan andra kurar i bilen med gummistövlarna på. I helgen är många ute på sina sommarstugor och där ska man visa respekt för naturens makter.

YLE - 26 jun 13 kl. 14:23

Kraftigt åskväder närmar sig

Åskväder är att vänta i synnerhet i landets södra och mellersta delar på torsdagen. Åskfronten närmar sig från Sverige.
- Det kommer att mullra till ordentligt, säger meteorologen Ari-Juhani Punkka vid Meteorologiska institutet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.