Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 20 November, 07:19

Helsingborgs Dagblad - 11 sep 11 kl. 12:17

Svårt att lösa jaktbrottNyligen anhölls två män misstänkta för grovt jaktbrott när de dödade en varg i södra Hälsingland. Men jaktbrott leder sällan till åtal. Av samtliga brott som anmäldes i fjol var det 18 procent som blev personuppklarade. Det innebär att ett åtal väckts, ett strafföreläggande utfärdats eller att det meddelats åtalsunderlåtelse. När det gäller illegal rovdjursjakt blev 3 procent personuppklarade förra året..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Hälsingland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårtatt , lösa, jaktbrott
YLE - 05 feb 15 kl. 05:08

Exceptionellt många jaktbrott i Raseborg

Ifjol anmäldes åtta jaktbrott i Raseborg - enligt uppgifter på MTV:s webbplats är siffran högst i Finland. Både polisen och jägarna är förvånade över topplaceringen. År 2014 kom det in åtta anmälningar om jaktbrott i Raseborg.

Kristianstadsbladet - 13 aug 12 kl. 06:30

Kraftig ökning av jaktbrott i Skåne

Antalet jaktbrott i Skåne har ökat kraftigt de senaste tio åren. Antalet jaktbrott som klaras upp i landet har dock legat stadigt runt tio procent under hela perioden.
Anmälningar om jaktbrott har ökat kraftigt i Sverige det senaste decenniet.

YA - 28 jan 14 kl. 07:24

Gröva jaktbrott på väg att lösas

Polisen hoppas vara på god väg att klara upp flera grova jaktbrott. En man har under nästan en månads tid suttit häktad misstänkt för troféjakt på kronhjort, dovhjort, vildsvin och rådjur.
Polisens informatör Ewa-Gun Westford säger att de under något års tid upptäckt jaktbrott som varit lite annorlunda.

Dagens PS - 29 okt 18 kl. 12:02

Industriman begärd häktad för grovt jaktbrott

Karl Hedin, ägare till trähandelskoncernen AB Karl Hedin, begärdes på måndagen häktad som misstänkt för grovt jaktbrott. Det skriver Di. Det följer på att fyra personer i fredags anhållits på grund av en pågående utredning om grovt jaktbrott, grovt jakthäleri och förberedelse till grovt jaktbrott.

Kristianstadsbladet - 20 apr 11 kl. 05:47

Golfklubben kan ha begått jaktbrott

Foto: Bosse Nilsson
För att komma till rätta med sorkproblemen har Östra Göinge Golfklubb satt ut sorkfällor. Men eftersom de inte är typgodkända av Naturvårdsverket kan det vara fråga om jaktbrott.
Det är Naturvårdsverket som ansvarar för att typgodkänna alla sorters fällor.

Västerbottens Folkblad - 21 mar 16 kl. 10:14

Undersöker misstänkt jaktbrott

Polisen har fått in ett samtal om ett misstänkt jaktbrott. Klockan 09:52 anmäldes ett misstänkt jaktbrott i Tjärn, Skellefteå kommun. En hundrastare har påträffat en till synes slaktad älg.

Västerbottens Folkblad - 25 maj 11 kl. 12:09

HD tar inte upp jaktbrott

SORSELE. Fem män från Sorsele som är dömda för jaktbrott nekas prövningstillstånd i Högsta domstolen, HD. SORSELE.

NT - 11 sep 11 kl. 12:15

Svårt att lösa jaktbrott

Nyligen anhölls två män misstänkta för grovt jaktbrott när de dödade en varg i södra Hälsingland. Men jaktbrott leder sällan till åtal..

Västerbottens Folkblad - 29 sep 11 kl. 19:48

Jagade fågel ? misstänks för jaktbrott

UMEÅ En man som skjutit två gräsänder vid Umeälven misstänkts nu för jaktbrott av polisen.UMEÅ En man som skjutit två gräsänder vid Umeälven misstänkts nu för jaktbrott av polisen. En man påträffades av polisen vid Umeälven där han hade skjutit ?

Västerbottens Folkblad - 15 nov 11 kl. 02:00

Polis utreder jaktbrott

VILHELMINA Tjuvjägare har varit framme i Norra delen av Vilhelmina kommun. En älgkropp har hittats nära Långstrand. Dessutom har ännu en slaktplats lokaliserats.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Oscar Magnusson utsedd till Årets värmlänning

Frontmannen i Sven-Ingvars, Oscar Magnusson, tilldelas utmärkelsen Årets värmlänning. Han får hederstiteln för att ha "förvaltat och utvecklat Sven-Ingvars på ett ansvarsfullt och ödmjukt sätt". Grundandet och utvecklingen av Magnussons konstgalleri Sli.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Svenska sängjätten inleder samarbete med Amazon

”Vi måste vara med här”..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Äldre man misshandlade personal från hemsjukvården

Sjuksköterskan ville inte ge honom smärtstillande. Då tog han till våld..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Ökad fossil bränsleproduktion hotar klimatmål

Tvärtemot målen i Parisavtalet ser världen ut att producera 50 procent mer fossila bränslen år 2030 än vad som kan förbrännas för att hålla den globala uppvärmningen under två grader. När det gäller arbetet med att hålla uppvärmningen kring 1,5 grader v.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Protestvågen i världen: Ung, ledarlös, folklig

Stora, regeringskritiska protester pågår i flera länder samtidigt. Finns det något som förenar dem? – Unga och kvinnor spelar en viktig roll, säger forskaren Isak Svensson.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

USA:s senat vill säkra demokrati i Hongkong

USA:s senat har enhälligt röstat igenom ett lagförslag för att stötta "mänskliga rättigheter och demokrati" i Hongkong. Lagförslaget ska nu vidare till representanthuset, som för bara en månad sedan röstade igenom en annan version av lagen. Kongressens.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Bris: Lag om barnrätt måste förberedas bättre

Barnkonventionen fyller 30 år och vid årsskiftet blir den del av svensk lag. Men många kommuner saknar en strategi för hur de ska säkerställa barnens rättigheter, enligt Bris. FN:s generalförsamling antog konventionen om barnets rättigheter den 20 novem.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Tågresan tippas bli årets julklapp

Elcykel, VR-glasögon och robotdammsugare hör till de tidigare vinnarna. Men förra året fick teknikprylarna ge plats för det återvunna plagget, och bland de tippade vinnarna finns fler hållbara kandidater. Snart presenteras årets julklapp 2019.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Näst dyraste villan till salu igen – mer än tio miljoner dyrare än förra gången

Var ett av de dyraste husen som såldes i Helsingborg 2018..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Swedbank kan ha brutit mot USA-sanktioner

Swedbank har förmedlat transaktioner via Baltikum som kan bryta mot amerikanska sanktioner mot Ryssland, rapporterar SVT:s Uppdrag granskning. Tv-programmet har kommit över handlingar i USA som tyder på betalningar som strider mot de sanktioner som supe.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.