SVT > Videos

Friday, 15 November, 23:37

SVT - 11 sep 11 kl. 12:09

Kriget i IrakSe Per Anders Englers reportage om Irakkriget frn 2003, med anledning av tiorsdagen av terrorattackerna i USA 11 september 2001..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krigeti , Irak
Helsingborgs Dagblad - 13 dec 15 kl. 05:00

Soldat i det ändlösa kriget

USA har nu befunnit sig i krig utan avbrott i 14 år, den längsta perioden i landets historia. Barack Obama blev president på att dra sig ur Mellanöstern och Afghanistan och han har haft opinionen med sig. Men trupper är kvar på obestämd framtid i Afghanistan och nordvästra Pakistan, och efter terrorattackerna i Paris talas det i USA om en ny ”tipping point”, som efter 11 september 2001.

Sydsvenskan - 18 dec 11 kl. 00:05

Rätt för Irak till slut

USA:s militära insats i Irak är nu formellt avslutad. Krigets humanitära facit är förfärande, men det saknas inte ljuspunkter vid irakiernas horisont.
I torsdags halades den amerikanska flaggan i Irak.

SR - 17 timmar sedan

Fotbollsseger ger energi till protester i Irak

I Irak fortsätter de omfattande demonstrationerna mot regeringen och Irans inflytande. Samtidigt fick demonstranterna i går kväll en rejäl portion ny energi när tiotusentals människor hade samlats på Tahrirtorget i Bagdad för att se en kvalmatch i fotboll mellan Irak och demonstranternas värsta antagonister – Iran..

Sydsvenskan - 05 maj 11 kl. 06:30

bin Ladins skugga över Irak

Rakel Chukri minns de av Usama bin Ladins offer som allt som oftast glöms bort.
?bin Ladin har checkat in i helvetet.

Newsmill - 10 sep 11 kl. 17:59

Sverige borde varit med i Irak kriget

http://www.newsmill.se/trackback/39329USA:s hantering av Irak var både omdömesfullt, ansvarsfullt och rakryggat.

Sydsvenskan - 25 okt 11 kl. 06:30

USA vill helst glömma kriget i Irak

President Barack Obama har lyckats uppfylla sitt kanske viktigaste vallöfte. Men beskedet om en full?
President Barack Obama har lyckats uppfylla sitt kanske viktigaste vallöfte.

Sydsvenskan - 27 jan 14 kl. 05:30

Kriget i Syrien ger näring åt splittringen i Irak

Flyganfall, markstrider och försök att knyta band med regeringsvänliga milisgrupper. Under veckan har den irakiska regeringen försökt återta kontrollen över städerna Falluja och Ramadi i Anbarprovinsen som gränsar mot Syrien. Där har terrornätverket al-Qaida gjort en kraftfull comeback genom gruppen Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL).

BT - 15 mar 13 kl. 09:40

USA:s krig i Irak tog 120 000 liv

Minst 116 000 irakiska civilpersoner och 4 800 soldater från den USA-ledda koalitionen dödades under det senaste kriget i Irak, enligt en ny studie. USA:s krig i Irak tog 120 000 liv Paris (TT-AFP) Minst 116 000 irakiska civilpersoner och 4 800 soldater från den USA-ledda koalitionen dödades under det senaste kriget i Irak, enligt en ny studie. "Många irakiska civilpersoner skadades eller insjuknade eftersom landets infrastruktur för hälsovård skadades, och omkring fem miljoner människor förflyttades," konstaterar de amerikanska professorerna i folkhälsa Barry Levy och Victor Sidel, vars studie publiceras i den medicinska tidskriften The Lancet.

YA - 15 aug 14 kl. 03:50

Ett amerikanskt dilemma i Irak

Efter 1945 engagerade sig den nya supermakten USA i Mellanöstern.
Det berodde på oljan och behovet att säkerställa att den kunde tas upp och skeppas på ett sätt som tillgodosåg Amerikas växande behov. I senare tid har USA lett två större krig mot Irak.

Sydsvenskan - 21 okt 11 kl. 19:06

"Kriget i Irak tar slut i år"

Samtliga 39 000 återstående amerikanska soldater i Irak ska vara tillbakadragna innan året är slut, lovar president Barack Obama. - Det långa kriget i Irak tar slut i år, säger han.
Beslutet innebär att planerna på en mindre grupp soldater som stannar och utbildar sina irakiska kolleger skrotas.

Sydsvenskan - 04 feb 15 kl. 15:44

IS utnyttjar att kriget är ett allas krig mot alla

I en tid när terrorkrigarna i Islamiska staten (IS) begått all den tyranni man trodde var möjlig – etnisk rensning, massavrättningar, slaveri, stening, korsfästelser, våldtäkter, halshuggningar – så offentliggör jihadiströrelsen en video med ett om möjligt ännu vidrigare innehåll: en jordansk pilot bränns till döds.Om inte IS redan tidigare haft amerikaner, japaner och jordanier som motståndare har de otvivelaktigt provocerat fram en sådan fiendskap genom att kallblodigt filma sina mord.Syftet med våldet är just själva uppvisningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.