Opinionen.se > Opinion

Wednesday, 20 November, 15:29

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Censur skapar polarisering
Medierapporteringen kring 11 september 2001 är vad man kan förvänta sig: USA utmålas som bovarna och muslimer som offer. Ett och annat undantag finns dock..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Censur, skapar, polarisering
SvD - 05 maj 16 kl. 09:04

”Anti-budskapen skapar polarisering och extremism”

Det går inte att förstå något av Israel-Palestina konflikten om man inte erkänner frågans komplexitet, säger den brittiske professorn Alan Johnson, expert på demokratisk teori. Hans mission är att få oss att härbärgera den sammansatta verkligheten. Annika Borg mötte honom..

GöteborgsPosten - 26 feb 18 kl. 14:08

Billigt poängplockande skapar polarisering

Det är välkommet att David Lega (KD) och lobby-organisationen Skattebetalarna håller med oss om att det som har försiggått på nämnden för Intraservice är oacceptabelt. Det är just därför vi går fram med ett genomarbetat och seriöst förnyelseprogram, skriver Ann-Sofie Hermansson (S) och Birgitta Nesterud (S)..

Cornucopia - 11 jul 15 kl. 18:04

DI: Nya IT-bubblan skapar värderingar, inte jobb

Senaste Dagens Industri, dvs riktiga tidningen och inte nätsajten, har inför helgen gjort en summering av värderingen hos de nya svenska IT-bolagen. Det kan konstateras att den nya vågens IT-bubbla till skillnad mot den förra inte skapar några jobb, utan istället skapar skyhöga bolagsvärderingar. Förra IT-bubblan gjorde åtminstone både och.

Politologerna - 22 dec 17 kl. 07:33

Lucka #22: Polarisering i Sveriges riksdag

Det här inlägget är författat av professor JOHANNES LINDVALL vid Statsvetenskapliga institutionen, Lunds universitet. Många talar om att den politiska polariseringen har ökat, särskilt på senare år (se figur 1), men den statsvetenskapliga forskningen om polarisering i Sverige är ännu inte särskilt omfattande – vare sig när det gäller väljarna (se dock Henrik Oscarssons bidrag till boken Larmar och gör sig till, som utkom tidigare i år) eller när det gäller den politiska eliten. Figur 1.

Sydsvenskan - 02 dec 15 kl. 04:00

Dansen som protest mot politisk depression och polarisering

Sedan en tid tillbaka är jag medlem i en danscirkel. Konceptet är mycket enkelt. Vi ses i forna klubblokalen 54:an på Föreningsgatan i Malmö.

DN - 13 dec 16 kl. 20:10

Internets filterbubblor kan öka polarisering

Mekanismerna bakom sociala medier – algoritmerna – skapar filterbubblor. I det hårt filtrerade nyhetsflödet på till exempel Facebook bekräftas användarens världsbild om och om igen. Resultatet kan bli en polarisering melan grupper av människor.

Sydsvenskan - 22 jan 15 kl. 12:36

Wallström: Natokrav skapar osäkerhet

Utrikesminister Margot Wallström upprepade regeringens motstånd mot en utredning om ett Natomedlemskap i riksdagens säkerhetspolitiska debatt.— Det skapar onödig osäkerhet och polarisering i ett osäkert läge, sade hon.Sveriges alliansfrihet i kombination med ett utvecklat samarbete med bland andra Nato sedan 1994 har tjänat Sverige väl, framhöll hon.

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 15 kl. 12:36

Wallström: Natokrav skapar osäkerhet

Utrikesminister Margot Wallström upprepade regeringens motstånd mot en utredning om ett Natomedlemskap i riksdagens säkerhetspolitiska debatt.— Det skapar onödig osäkerhet och polarisering i ett osäkert läge, sade hon.Sveriges alliansfrihet i kombination med ett utvecklat samarbete med bland andra Nato sedan 1994 har tjänat Sverige väl, framhöll hon.

Nyhetsverket - 05 okt 12 kl. 10:10

Censur är censur och snus är snus om än i gyllne dosor

Som svar på mitt blogginlägg, Är felaktigheterna på Internet ett värre hot mot sanningen än Sydsvenskans censur, Daniel Sandström?, (http://moralrevisorn.wordpress.

SVT - 19 dec 14 kl. 16:42

Politiskt kaos skapar ställningkrig i sociala medier

Tonen är betydligt hårdare än vanligt i sociala medier just nu. Det kaosartade politiska läget har orsakat en polarisering av sällan skådat slag. – Det är väldigt högt tonläge just nu.

SVT - 19 dec 14 kl. 16:48

Politiskt kaos skapar ställningskrig i sociala medier

Tonen är betydligt hårdare än vanligt i sociala medier just nu. Det kaosartade politiska läget har orsakat en polarisering av sällan skådat slag. – Det är väldigt högt tonläge just nu.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.