SvD > Kultur

Tuesday, 12 November, 05:26

SvD - 11 sep 11 kl. 10:12

Ekot av den 11 septemberS pverkade 11 september litteraturen, filmen och fotokonsten..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekotav den 11 , september
Nyheter 24 - 13 feb 11 kl. 16:32

Parlamentet upplöst - val i september


Konstitutionen hävd i Egypten. KAIRO. Det tillfälligt styrande militärrådet i Egypten, som tog över sedan president Mubarak avgått, meddelade på söndagen att de upplöst landets parlament och att demokratiska val ska hållas i september i år.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

11-september-rättegång inledd

En terrorrättegång har inletts vid Guantanamobasen på Kuba. Khalid Sheikh Mohammed står inför rätta, åtalad för att ha legat bakom 11 september-attackerna mot USA 2001.Khalid Sheikh Mohammed, som greps i Pakistan 2003, anklagas för att vara hjärnan bakom attackerna.

Cornucopia - 08 jul 16 kl. 09:38

Sveriges Radio Ekot backar om tysk ubåt - tidigare artikel var sannolikt fel

"Uppgifter .. sannolikt ... inte helt säkert" - Ekot gör en pudelPublic Service/SR Ekot backar om uppgifterna om att en tysk ubåt skulle ha kränkt svenskt territorialvatten under svenska marinens skjutövning förra våren.

BT - 12 feb 14 kl. 10:31

Ekot: Hemlig svensk plan för Gripen

Sverige har en hemligstämplad plan för aktiviteter som ska hjälpa ja-sidan att vinna i Schweiz folkomröstning om köpet av stridsflygplanet Gripen, uppger Ekot i Sveriges Radio. Försvarsmyndigheter, högt uppsatta tjänstemän i regeringskansliet och sju svenska ministrar ska enligt nyhetsprogrammet vara informerade. Både utrikesminister Carl Bildt och handelsminister Ewa Björling säger till Ekot att de inte känner till någon sådan plan.

Cornucopia - 08 jul 16 kl. 11:55

Ekot: "Nationaliteten på ubåten var okänd"

Mer om Ekots pudel kring att den "tyska ubåten". Ekot skriver själva uttryckligen att nationaliteten på ubåten rapporterats som okänd.Identifiera ubåten.

Cornucopia - 20 dec 17 kl. 10:59

Ekot briljerar: Är 72 timmar samma som tre dagar? Var kalla kriget på 90-talet?

Postmodernismen och att var och en definierar sin egen sanning har som bekant för länge sedan nått de blivande skattepengdiarna inom vuxendagiset Public Service. Nu på förmiddagen kom självaste Ekot fram till att kalla kriget utspelade sig på 90-talet och att 72 timmar inte är samma som tre dygn.
I försvarsfrågor är Ekot kända för den sk tyska ubåten, som består i att man, i motsats till vad marina experter säger, kan identifiera en ubåts nationalitet på några sekunders odokumenterad observation av något som kan varit ett periskop bland vågor ute på öppet av.

BT - 12 feb 14 kl. 13:27

Ekot: Hemlig svensk plan för Gripen

Sverige har en hemligstämplad plan för aktiviteter som ska hjälpa ja-sidan att vinna i Schweiz folkomröstning om köpet av stridsflygplanet Gripen, uppger Ekot. Den påstådda kampanjen får kritik från flera håll. Både utrikesminister Carl Bildt och handelsminister Ewa Björling säger till Ekot att de inte känner till någon sådan plan.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Tyst minut för 11 september-offren

En tyst minut hölls på elva-årsdagen för terrordåden mot World Trade Center i New York. Anhöriga var på plats för att lyssna när namnen på de 2.983 omkomna lästes upp, rapporterar SR Ekot.

SR - 01 sep 13 kl. 18:24

Ekot direktrapporterar från den tyska valduellen

Ikväll möts förbundskansler Angela Merkel och socialdemokraternas utmanare om kanslerposten, Peer Steinbrück, i den enda valduellen inför valet den 22 september. Sveriges Radios Tysklandskorrespondent Daniel Alling rapporterar direkt från duellen 20:15 och från valrörelsen via Twitter #Wahlreise..

SR - 31 aug 18 kl. 05:40

Grafik: Mediemätaren september – politik i nyheter och sociala medier

Se hur debatten och uppmärksamheten kring olika frågor påverkat det politiska samtalet, i sociala medier, sökresultat och nyhetsrapportering. Mediemätaren görs av Sifo, för Ekot..

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:45

En rak, rå b-film utan nonsens

”Sleepless” är en Hollywoodversion av den franska filmen ”Nuit blanche”. Den franska förlagan andas mera skaparglädje och risktagande, den amerikanska nyinspelningen bastantare hantverk. .

SvD - 04 maj 17 kl. 15:30

Äktenskap skakas i grunden i socialt vågspel

Den prisbelönta italienska filmen ”Vad döljer du för mig?” handlar om en grupp vänner som förvandlar en parmiddag till en avslöjande lek – med mobilen som insats..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Han tar över Svensk form

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Robin Bengtsson har hittat formen

Robin Bengtsson har genomfört sin andra repetition i Ukraina. Nu börjar numret falla på plats inför Eurovision-semifinalen på tisdag. – Vi är princip helt i hamn, säger han till TT..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Två hoppar av Band of Horses

SvD - 04 maj 17 kl. 13:30

Konstig Emma Watson i dystopi om sociala medier

Dave Eggers dystopiska sociala medier-roman ”The Circle” blir varken thriller eller satir. Den enda som glänser är Bill Paxton..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:00

Ilon Wiklands flykt blir opera

Barnboken "Den långa långa resan" handlar i grunden om Ilon Wikland. Den älskade illustratören var en gång ett ensamkommande flyktingbarn. Nu blir hennes självbiografiskt inspirerade berättelse opera..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Filmjätte stäms för sextrakasserier

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Silvana Imam-dokumentär får stöd

SvD - 04 maj 17 kl. 10:00

Hur tänker en scenkritiker?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.