BT > Utrikes

Friday, 22 November, 14:03

BT - 11 sep 11 kl. 09:58

al-Sadr: Inga fler attacker mot USADen radikale irakiske shialedaren Muqtada al-Sadr har beordrat sina anhngare att inte anfalla USA-styrkor i landet.
"Fr att Irak ska kunna terf sin sjlvstndighet i och med uttget av invasionsstyrkorna frn vrt land, ser jag det som ndvndigt att stoppa allt vpnat motstnd tills ockupationsmakten helt dragit sig tillbaka", heter det i en kommunik p sndagen.
USA:s plan r att militren ska lmna Irak till rsskiftet.
.
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: al-Sadr, Inga, fler, attackermot , USA
DI - 11 sep 11 kl. 11:19

Irakisk ledare: Inga fler attacker mot USA

Den radikale irakiske shialedaren Muqtada al-Sadr har beordrat sina anhängare att inte anfalla USA-styrkor i landet..

SvD - 11 sep 11 kl. 09:57

al-Sadr: Inga fler USA-attacker

Irakiske shialedaren har beordrat anhängare att inte anfalla USA-styrkor..

Sydsvenskan - 27 jun 15 kl. 07:31

Valls varnar för fler attacker

Fransmännen kan vänta sig fler attacker. Det varnar premiärminister Manuel Valls för efter att en man halshuggit sin chef och fäst hans huvud på ett staket. Bredvid hängde två flaggor med referenser till den muslimska trosbekännelsen.

Helsingborgs Dagblad - 27 jun 15 kl. 07:31

Valls varnar för fler attacker

Fransmännen kan vänta sig fler attacker. Det varnar premiärminister Manuel Valls för efter att en man halshuggit sin chef och fäst hans huvud på ett staket. Bredvid hängde två flaggor med referenser till den muslimska trosbekännelsen.

SR - 06 jul 16 kl. 20:01

IS varnar för fler attacker i Asien

Efter fredagens attentat i Bangladesh huvudstad Dhaka varnar nu terrorgruppen IS för fler attacker. Bangladeshier som anslutit sig till IS uppmanar även fler från hemlandet att ansluta sig till kampen..

SR - 12 apr 11 kl. 18:38

Nato-länder kräver fler attacker

I Libyen fortsätter striderna mellan regeringsstyrkor och rebeller utan större framgång för någon av parterna. Samtidigt kräver Storbritannien och Frankrike att Nato genomför fler attacker mot Kadaffis styrkor..

Expressen - 12 jul 11 kl. 14:59

Borgström fruktar fler attacker om Assange överförs

LONDON. Advokat Claes Borgström fruktar fler attacker mot sin advokatbyrå i Stockholm - om Julian Assange överförs till Sverige. - Om han blir överlämnad och kommer till Sverige, då får vi fundera på om det finns skäl att vidta några särskilda åtgärder, säger han.

SVT - 10 jan 15 kl. 12:16

Terrorgruppen al-Qaida hotar med fler attacker

Terrorgruppen al-Qaida hotar Frankrike med fler attacker. Man varnar för ytterligare dåd och president Francois Hollande medger att hoten ”inte är över”. Samtidigt pågår polisjakten på den 26-åriga kvinna som misstänks vara delaktig i mordet på en polis i torsdags..

UNT - 27 jun 15 kl. 07:30

Valls varnar för fler attacker

Fransmännen kan vänta sig fler attacker..

SVT - 27 jun 15 kl. 07:43

Valls varnar för fler attacker

Fransmännen kan vänta sig fler attacker. Det varnar premiärminister Manuel Valls för efter att en man halshuggit sin chef och fäst hans huvud på ett staket..

Fler nyheter från BT

BT - 04 apr 19 kl. 09:04

Ny lag vill få bort våld från sociala medier

Sociala medier-företag kan tvingas böta upp till tio procent av sin omsättning och chefer kan sättas i fängelse i upp till tre år om våldsamt innehåll inte tas bort från plattformarna tillräckligt snabbt, enligt en ny australisk lag.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 07:00

Ungersk människorättsjurist får utmärkelse

Den ungerska Helsingforskommittén arbetar med flyktingars rättigheter i ett land där premiärminister Victor Orbáns politik fått många att högljutt protestera. En av ledarna för kommittén, Márta Pardavi, prisas nu som årets människorättsförsvarare för sitt arbete i Ungern.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 03:50

Tusentals flykt undan översvämningar

Över 20 000 hushåll påverkas av svåra översvämningar i Paraguay till följd av två veckors kraftig regnande, sedan vattennivån i Paraguayfloden stigit kraftigt. Regnet förutspås fortsätta och i floden, som sträcker sig cirka 1 000 kilometer från norr till söder, väntas vattnet fortsätta att stiga.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 02:37

Många döda efter jihadistattacker

62 personer ska under tre dagar ha dödats i samband med jihadistattacker och efterföljande konflikter i Burkina Faso. - Vi har 32 döda på grund av terroristerna.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 00:29

Flygkraschrapport kan komma på torsdagen

I dag väntas en första preliminär rapport om vad som hände när ett passagerareplan från Ethiopian Airlines med 157 personer ombord kraschade, rapporterar AFP med hänvisning till anonyma källor nära utredningen.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 23:16

Terrordömd finländare utlämnad från Danmark

En finsk man som dömdes för terrorbrott i Danmark förra året har utlämnats till Finland, rapporterar Yle. Enligt Yles uppgifter är det en 26-årig man. I mars förra året dömdes han till fyra års fängelse av en dansk domstol för att ha anslutit till terrorrörelsen IS.

BT - 03 apr 19 kl. 21:32

Krafttag mot kolera efter cyklonen Idai

En vaccinationskampanj för att förhindra spridningen av kolera har inletts i Moçambique. Över 1 400 personer har smittats av sjukdomen som en följd av den förödande cyklonen som har svept fram över regionen och orsakat över 900 dödsfall.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 19:40

Löfven säger ja till EU-åklagare

Det var nej, nej, nej i många år. Men nu har regeringen ändrat sig om EU:s åklagarsamarbete Eppo. Ett förslag ska nu läggas till riksdagen om svenskt deltagande, berättar statsministern i Bryssel.

BT - 03 apr 19 kl. 18:34

1500-talsvrak funnet vid containerjakt

Ett skeppsvrak från 1500-talet har upptäckts i vattnen vid Frisiska öarna utanför Nederländernas kust. "Det är det äldsta sjögående fartyget som någonsin hittats i nederländska vatten", meddelar landets vetenskaps- och kulturdepartement.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 18:29

Antalet döda i iranska översvämningar stiger

Antalet personer som omkommit i samband med de omfattande översvämningarna i Iran har stigit till 62, uppger iranska hälsovårdsmyndigheter enligt nyhetsbyrån Fars. Provinsen som heter Fars är värst drabbad med 21 döda. Dödsfall har noterats i elva av Irans totalt 31 provinser.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.