BT > Nyheter

Thursday, 21 November, 04:10

BT - 11 sep 11 kl. 08:45

Frågan som inte har ett svar
Vad får en människa att styra ett flygplan in i en skyskrapa med syftet att döda så många som möjligt?
Terrordådet den 11 september 2001, idag exakt tio år sedan, kan fogas in i en mängd förklaringsmodeller ? politiska, religiösa och socio-ekonomiska. Men till slut återstår alltid just den frågan: Vad får en människa att offra sitt liv för att döda andra?
Det finns inget fungerande svar.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Salim Bachi, Paris, Döda, World Trade Center, Joseph Conrads, Kongo, Conrad, Bachis, Salim Bachis, Tuez, Béziers, Frankrike, Gud, Koranen, Salim Bachis Döda, Don DeLillos Falling, New York

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frågansom inte har ett , svar
Cornucopia - 01 sep 14 kl. 14:43

Riksdagspartiernas politik i frågan om zombieundergången

Glöm finansieringen av Migrationsverkets ytterligare behov av 48 miljarder kronor. Nu har riksdagspartierna (utom (m) och (sd)) svarat på frågan om hur de avser att förbereda sig på och hantera zombieundergången.

Det är bloggen Zombieöverlevnad, som ställt fyra frågor till riksdagspartierna, och till skillnad i frågan om de 48 miljarderna faktiskt fått svar!

YLE - 17 mar 17 kl. 04:12

SFV förbereder sig för årsmöte: Hur tackla misstroendet i bostadsfrågan?

Hur mycket kostade styrelsens resa till Kanada? Kommer förtroendekrisen kring kanslichefens bostadsarrangemang att föranleda diskussion på årsmötet? De frågorna ges ytterst försiktiga svar av tre styrelsemedlemmar som Yle Nyheter har talat med inför SFV:s årsmöte den 27 mars.

Politologerna - 28 aug 14 kl. 11:29

Som man frågar får man svar – om att mäta svenska folkets inställning till flyktingmottagande

Detta inlägg är samförfattat av Johan Martinsson och Andrej Kokkonen.  De senaste veckorna har Sveriges flyktingmottagande och därmed förknippade kostnader seglat upp som en central fråga i valrörelsen. Startpunkten för detta var Fredrik Reinfeldts sommartal den 16:e augusti i vilket han uppmanade svenska folket att öppna sina hjärtan (och sina plånböcker får man förmoda) i samband med att han varnade för ökade kostnader för de flyktingströmmar som följer på oro och våldsamheter i andra delar av världen.

YLE - 06 apr 17 kl. 04:11

"Raseborgskandidaterna går som katten kring het gröt i skolfrågan"

Valdebatten kring skolnätet i Raseborg har varit en besvikelse. Kandidaternas åsikter är diffusa och många vågar inte ge tuffa besked. Det tycker föräldrar runt om i kommunen.

Trelleborgs Allehanda - 14 jun 13 kl. 13:15

Många frågetecken och få svar om Smygehuk

Kommunfullmäktiges ordförande Inger Hansson (M) kallar till möte i Parken, Trelleborg, måndagen den 27 maj klockan 18.00.
I annonsen står bland annat: "Före kommunfullmäktiges sammanträde är du välkommen att direkt diskutera med oss politiker.

YLE - 28 feb 17 kl. 18:45

Hangö väntar med svar i tvisten om serviceboendet Nova

Stiftelsen för Hangö servicebostäder anser att Hangö begick ett avtalsbrott då staden konkurrensutsatte vården på serviceboendet Nova i fastigheten Torsken. Stadsstyrelsen skulle ge ett svar på en skrivelse som stiftelsen har gjort i ärendet, men väljer nu att vänta och utreda frågan närmare. Det är stiftelsen som äger fastigheten Torsken.

Alliansfritt Sverige - 18 maj 14 kl. 20:48

Därför håller inte Gunnar Hökmarks svar

Gunnar Hökmark anklagar SSU Stockholms kampanj “Fråga Hökmark” för att innehålla “förtal”. Vad gör kampanjen? Lyfter hur han själv har röstat i EU-parlamentet.

Kristianstadsbladet - 27 maj 14 kl. 07:00

Kräver svar av politiker

Foto: Bosse Nilsson
Medborgarförslaget rann ut i sanden. Mildred Hilleskog och Berit Nilsson är rejält missnöjda med att de styrande i Östra Göinge slarvat bort frågan om fri buss för 70 plus.
2010 skickade Mildred Hilleskog in ett medborgarförslag som innebar att alla över 70 år skulle få åka gratis buss.

Ekonomistas - 07 dec 15 kl. 06:00

Svar till Roland Paulsen

I förra veckan skrev jag ett inlägg baserat på en intervju med Roland Paulsen där jag poängterade att 1) vi inte jobbar mer än någonsin och 2) det inte är klarlagt att ”lyckoforskningen visar att sambandet mellan BNP-nivå och lycka upphör vid en viss nivå”. Det har poängterats att det var orättvist av mig att på detta sätt recensera Roland Paulsens gärning. Det skulle förstås vara riktigt; om det nu hade handlat om Roland Paulsen och hans arbeten.

SmålandsPosten - 20 sep 13 kl. 07:21

Seg fråga har fått "ett urdåligt svar"

Den sega frågan om samlingslokal i Vislanda har besvarats. Svaret är ingen lösning på Vislanda PRO-förenings lokalproblem. Kommunalråd Mats Johnsson (M) hänvisar till Djupa Kajäng.

Alliansfritt Sverige - 15 okt 13 kl. 11:49

Här är frågan Reinfeldt kan inte ge ett rakt svar på

På kort tid har frågan Fredrik Reinfeldts framtid blossat upp. Det började med spekulationerna i Dagens Industri förra veckan där moderatkällor utgår från att statsministern inte sitter hela nästa mandatperiod, oavsett valresultat. Faktum är att ingen seriös bedömare tror att Reinfeldt sitter kvar hela nästa mandatperiod.

Fler nyheter från BT

BT - 10 minuter sedan

Anpassligheten får SD att växa

Moderaterna och Kristdemokraterna tar över Sverigedemokraternas verklighetsbeskrivning och använder den mot Socialdemokraterna. Där är en av förklaringarna till varför SD nu mycket väl kan vara största parti..

BT - 10 minuter sedan

Fristad folkhögskola har betytt allt för oss

Internatet betyder allt för att vi ska kunna klara av skolan och ha ett socialt samband med andra, skriver Två unga tjejer med hopp om en bra framtid..

BT - 10 minuter sedan

Låt oss få bestämma över vår egen död

Låt oss få bestämma över vår egen kropp då ingen återvändo finns, uppmanar skribenten..

BT - 10 minuter sedan

Ingen tid för toabesök – då vågar vi inte dricka

Sjukfrånvaron i äldrevården talar sitt tydliga språk, menar Undersköterska..

BT - 10 minuter sedan

Vi bygger Borås tillsammans

Mitt-S-samverkans budget för 2020 genomsyras av optimistiska reformer som kommer att fortsätta utveckla Borås i en positiv riktning, skriver toppolitiker i Borås politiska styre..

BT - 10 minuter sedan

Sluta sälja klimatkorkad belysning

Led-belysning med inbyggda lampor som inte kan bytas ut hör hemma på museum, inte i våra hem, anser Ulf Stenberg..

BT - 45 minuter sedan

Nedåt på Asiens börser

BT - 1 timme sedan

Brand i bil

En bil brinner på en parkeringsplats i Kinna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.