Sydsvenskan > Kultur

Tuesday, 19 November, 18:48

Sydsvenskan - 11 sep 11 kl. 08:35

Ett nödvändigt sorgearbeteDen stora romanen om attackerna den 11 september 2001 blev aldrig skriven. Eller så dröjer den kanske i ytterligare tio år.
.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Dareberg Böckerna, Sydsvenskan, Lawrence, qaida, George Packers, Assassins, Jonathan Franzen, Usama, Ladins, New York, USA, Clintonerans, Mellanöstern, Susan Faludi, Delillos, Man, Helen, Day, Beach, Joseph, Neills, Ian McEwans, London, Irakkrig, Henry, Irak, Mohsin Hamids, Pakistan, Waldmans, Submission, Ground Zero, Mohammad Kahn, McEwans, Messuds, Emperor, Children

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett nödvändigt, sorgearbete
Sydsvenskan - 09 jan 11 kl. 06:30

Personligt om sorgearbete

Filmen "Trädet" skildrar hur en familj på den australiska vischan hotas av både sorgens och naturens våldsamma krafter. Sydsvenskan träffade regissören Julie Bertuccelli och skådepelaren Charlotte Gainsbourg i Cannes förra våren.
?

BT - 26 jan 12 kl. 10:56

Väl dominant sorgearbete

Med Skuggor tar Peter Handberg ett steg ut från den hemvana reportage- och essästigen, för att i stället göra ett skönlitterärt försök. Fast det är inte ett jättekliv han tar. Skuggor är en roman med ett tydligt självbiografiskt grepp, så det är fortfarande gestaltandet och analysen av faktiska skeenden som sysselsätter honom.

DN - 27 sep 12 kl. 12:31

Teaterpjäs som sorgearbete

På fredagen är det 18 år sedan Estonia förliste. Malin Perssons far dog i katastrofen. Då var hon två år gammal ?

Vimmerby Tidning - 19 mar 16 kl. 10:38

Vännernas sorgearbete: Ta ”Eddes” sista projekt i mål

Den här texten borde så klart aldrig ha kunnat skrivas. Den handlar om sorgen efter en ung man – på tok för ung för att ryckas bort. Men den handlar också om hur det knyts starka band mellan vänner, som hämtar kraft hos varandra och väljer att hantera sitt sorgearbete tillsammans.

SVT Debatt - 10 apr 14 kl. 17:38

Nedlagda TV4-sändningar var ett nödvändigt vägval

MEDIER TV4 ska ständigt förnya vårt sätt att berätta, i form, teknik och innehåll. Jag tror att den inriktning vi på TV4 nu vill ta är riktig – på lång sikt  Dessutom kommer vi faktiskt även fortsättningsvis att ha störst lokal nyhetsnärvaro av de kommersiella kanalerna. Det var självklart med blytungt hjärta vi igår berättade att TV4 planera att sluta sända lokala nyheter linjärt.

YLE - 22 maj 14 kl. 09:39

Brändö utropar sig självständigt

Under några dagar i juni är stadsdelen Brändö i Vasa självständigt. Brändökarnevalen blir en stor fest när Brändö får en alldeles egen borgmästare. Tors 22.

YA - 17 maj 17 kl. 00:01

Hon är ständigt på väg mot nya projekt, gärna sådant hon inte tidigare provat på. Årets kulturpris tilldelas den mångfacetterade och ständigt utforskande skådespelaren Boel Marie Larsson.

Hon är ständigt på väg mot nya projekt, gärna sådant hon inte tidigare provat på. Årets kulturpris tilldelas den mångfacetterade och ständigt utforskande skådespelaren Boel Marie Larsson..

Världen Idag - 05 jan 18 kl. 00:00

Om vi ständigt förändras lite i taget, betyder då ett nyår någonting?

Din kropp producerar 25 miljoner nya celler i sekunden och bryter hela tiden ner de gamla så att du ständigt förnyas. Till och med de delar av kroppen som vi ser som mer statiska byts ständigt ut, såsom skelettet, som är helt och hållet nytt vart tionde år. Samtidigt är varenda nyproducerad cell bärare av ditt helt unika och oföränderliga dna.

Kristianstadsbladet - 24 maj 13 kl. 09:30

Samuel är ständigt trött efter sprutan

Foto: Tom Wall
Nioårige Samuel blev kroniskt sjuk efter en vaccination han fick av misstag. Sköterskan missade att föräldrarna tackat nej till Pandemrix-sprutan. Nu, tre och ett halvt år senare, kämpar föräldrarna Annika Edman och Gunnar Pehrsson fortfarande för att Samuel ska få upprättelse.

YLE - 29 jan 14 kl. 14:10

Hangö museum vill vara självständigt

Hangö museum vill inte underlyda Västra Nylands landskapsmuseum. Hatary arbetsgruppen föreslår nämligen den här åtgärden för att spara pengar. Hatary arbetsgruppens uppgift är att hitta sätt att få ordning på Hangös ekonomi.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Tränarbyte hos succélaget BK Olympic

Tränaren Anders Grimberg lämnar Malmöklubben..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Nordiska ministrar enas om krismekanism

De nordiska försvarsministrarna har kommit överens om att skapa en så kallad kriskonsultationsmekanism. Den ska kunna aktiveras vid spända säkerhetslägen, konflikter och naturkatastrofer, uppger försvarsminister Peter Hultqvist (S) i samband med Nordefc.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Nu blir fotbollspappan trygghetsambassadör i Vellinge

Räddades av idrotten som ung. Nu vill han hjälpa andra..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Inbrott i omklädningsrum

Polisens farhåga blev sann – fler liknande brott..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Emiraten vill köpa mer av Saab

Förenade arabemiraten är intresserat av att köpa mer av försvarskoncernen Saabs flygburna övervakningssystem Global Eye. I samband med flygmässan i Dubai har Förenade arabemiraten uttryckt en önskan om att göra en tilläggsorder gällande systemet, enligt.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Garage hamnar på topplistan över världens bästa burgare

Tredje bästa hamburgaren i Sverige hittar du i Höganäs..

Sydsvenskan - 19 timmar sedan

Succédebut för Svanberg: ”Jag hade flyt”

I sin första landskamp blev det både mål och hörnassist..

Sydsvenskan - 21 timmar sedan

Klartecken för hemlig dataavläsning

Regeringens förslag om hemlig dataavläsning får klartecken av Lagrådet. Det innebär att polisen snart får möjlighet att gå in i brottsmisstänktas datorer och mobiler för att komma åt krypterad information. Enligt Lagrådets bedömning är underlaget som re.

Sydsvenskan - 21 timmar sedan

Han är södra Sveriges främste entreprenör

”Nu väntar Europa på lösningen som alla vill använda”..

Sydsvenskan - 23 timmar sedan

Slut på spanska fotbollsstrejken

Spelarstrejken i den spanska fotbollsligan är över, skriver Marca. Efter att samtliga matcher ställts in den gångna helgen hölls ett flera timmar långt möte under måndagseftermiddagen. Där ska de inblandade parterna ha närmat sig varandra och tillsamman.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.