SvD > Nyheter

Thursday, 21 November, 02:51

SvD - 09 sep 11 kl. 14:31

Krisens första offer är sanningenInte bara i krig som politiker uppfattar verkligheten som fiende..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krisensförsta , offerär , sanningen
Expressen - 09 jun 16 kl. 13:44

Fler offer i MP-krisen – presschef har lämnat

MP-krisens offer blir allt fler. Två ministrar tvingades sluta, partisekreteraren avgick och två riksdagsledamöter petades nyligen från sina uppdrag. Nu har dessutom partiets presschef sagt upp sig – och Gustav Fridolins planeringschef, som försökt påverka innehållet i SVT:s Aktuellt, har varit sjukskriven i nästan två månader..

E24 - 19 jun 12 kl. 18:28

Krisens offer: invandrarna

?Politiken förstärker trenden av massutvandring?..

Expressen - 10 sep 15 kl. 09:42

PSG och Real Madrid hjälper krisens offer

Zlatan och Cristiano Ronaldo gör gemensam sak i flyktingkrisen. Enligt Le Parisien kommer Paris Saint-Germain och Real Madrid att samarbeta i ett projekt för att pumpa in pengar och hjälp till offren för katastrofen..

Helsingborgs Dagblad - 07 aug 15 kl. 05:00

Rena rama sanningen

En av de första sanna historier som drabbade mig var när jag som åttaåring läste Deborah Spungens biografi "Inte som andra döttrar", om dottern Nancy Spungen och hennes destruktiva liv kantat av droger och självskadebeteende tillsammans med punklegenden Sid Vicious i Sex Pistols. En annan gripande berättelse var "Inte utan min dotter", ytterligare en mamma-dotter-historia där Betty Mahmoody skriver om hur hennes make tar familjen till sitt hemland Iran och där förvandlas till en våldsam patriark. För ett barn på den blekingska vischan var det här stor litteratur som tog mig till en annan värld.

GöteborgsPosten - 26 aug 15 kl. 12:11

Ulrika Kärnborg | Klickokratin – mediekrisens första offer är sanningen

Den stora ödesfrågan som journalistiken står inför är den om hur man förenar klick med kvalitet och publicistisk integritet, skriver Hanna Jedvik i sin recension av Ulrika Kärnborgs Klickokratin – mediekrisens första offer är sanningen..

Nerikes Allehanda - 30 aug 15 kl. 05:15

”Sanningen” är inte alltid sann

En ung man i soldatuniform sade sig ha blivit attackerad av två män som båda hade långa skägg. De ropade han skulle bli Islamiska statens första offer i Sverige. Men polisen hittade ingenting på övervakningskamerorna.

Dagens PS - 17 aug 18 kl. 10:18

Ledarkollen: Donald Trumps krig mot sanningen

  Ledarkollen handlar idag om valrörelsen, om Vänsterns elefant i rummet, om klimatet, om att göra politik av tragedier och om Donald Trumps krig mot sanningen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Elefant i rum DI skriver om valrörelsen: ”Elefanten i rummet, sa Jonas Sjöstedt om den ökade ojämlikheten i partiledardebatten häromkvällen (Di/Expressen-tv).

Sydsvenskan - 11 dec 15 kl. 17:12

"Sanningen om vår tid är utströdd i små bitar i varje människa"

Svetlana Aleksijevitj är synbarligen trött. På Grand Hôtel i Stockholm, där vi tilldelats en salong med högborgerlig glans och guldstuckatur och vy över Stockholms ström och kungens sexhundra rum, landar författaren tacksamt i rummets mjuka soffa. Nobelprisets politiska betydelse för de oppositionella i Vitryssland och i Ryssland är otvetydig, säger hon.

Nyheter 24 - 28 feb 14 kl. 13:57

Här är den mörka sanningen bakom succékampanjenBesök sajten

Du har antagligen sett hur vänner och bekanta delat länkar till något som ser ut som en helt vanlig reklamkampanj riktad mot ungdomar som är sugna på att testa på att leva och jobba utomlands.Kanske har du tittat närmre, kanske inte. Har du gjort det så har du snart blivit varse om att det inte på något sätt handlar om just en vanlig reklamkampanj.

HBL - 21 jan 15 kl. 05:15

Svårt att hålla kylan borta i krisens Aten

Det är en råkall vintermorgon i Aten. 86-åriga fru Dimitra sitter vid sitt bord och värmer sig med en kopp starkt, sött kaffe. Det är kallt och dragigt i hennes lägenhet i Atens äldsta kvarter, i år räcker inte pengarna till eldningsolja.

VBL - 26 jun 12 kl. 06:13

Offer för människohandel sliter ofta i det fördolda

Människohandel förblir ofta oupptäckt, bedömer sakkunniga.
–Bara flygresan hit kan kosta lika mycket som årslönen i många länder. När man får reda på sanningen kan så mycket stå på spel, till exempel form av skulder, att man inte kan ta sig ur situationen, säger inspektör Katja-Pia Jenu vid Södra Finlands regionförvaltningsverk..

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:52

Skola straffas – snokade i elevens mobiltelefon

Biträdande rektorn sa åt en elev att låsa upp sin telefon och gick sedan igenom innehållet. Agerandet har fått Barn- och elevombudet (BEO) att kräva skolan i Halmstad på 10 000 kronor i skadestånd till eleven för kränkande behandling..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:41

Svenskt Dream Team ska bryta VM-trend

Rekordmånga NHL-spelare finns med och det svenska VM-laget stämplas som något av ett Dream Team. Men faktum är att mängden NHL-spelare och framgångar inte går hand i hand. – Vi får se till att bryta den trenden, säger backstjärnan Victor Hedman..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:39

May sågas för ”hybrid av Nixon och Cersei Lannister”

Ett starkt och stabilt ledarskap har varit Theresa Mays mantra inför nyvalet i juni. Men på onsdagen anklagade hon plötsligt Bryssel för att försöka påverka valresultatet. ”Instabilt”, säger kritikerna, ”magnifikt” säger hennes anhängare..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:15

Hockeyns bästa tid är nu – och VM hetare än på länge

Finalserien mellan HV71 och Brynäs var propaganda för sporten. Samtidigt tillbringas de ljusa nätterna med fördel framför tv:n, där det bjuds högklassig dramatik i Stanley Cup-slutspelet. Och nu börjar VM.

SvD - 04 maj 17 kl. 16:05

Sopor och nöjen – Le Pens vapen i norr

Klyftan är djup mellan stad och landsbygd i ett splittrat franskt presidentval. Där misstron och arbetslösheten härskar försöker Marine Le Pen samla stöd – med hjälp av bättre sophämtning och nöjesliv..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:49

Hetaste NHL-profilerna i ishockey-VM

Här finns World Cup-vinnare som Matt Duchene, framtidsnamn som Jack Eichel och poängsprutor som Nikita Kutjerov. Ishockey-VM innehåller en rad NHL-profiler. Den största av dem alla är dock svensk – Victor Hedman är VM-turneringens största profil i TT:s rankning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:51

Neymar upp i rätten – misstänks för bedrägeri

Den brasilianske fotbollsstjärnan Neymar misstänks för bedrägeri och korruption och ska infinna sig i rätten, meddelar spansk domstol..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:46

Grönborg mörkar premiärlaget

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg väljer att mörka sitt lag till VM-premiären mot Ryssland. Hur många platser han lämnar öppna i VM-truppen återstår att se. – Det får ni se i kväll, sade han efter torsdagens träning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:40

Hur stort tålamod har regeringen med postchefen?

Postnords vd Håkan Ericsson lyckas med konststycket att skjuta förtroendet för bolaget ytterligare i sank. Kunder, anställda och ägarna – skattebetalarna – har fått nog sedan länge. Måttet borde snart vara rågat även på politisk nivå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.