NSD > Nyheter

Friday, 15 November, 13:28

NSD - 11 sep 11 kl. 08:11

Lastbilsbomb mot Nato i AfghanistanNstan 100 personer, varav hlften USA-soldater, skadades nr en sjlvmordsbombare utlste en jttelik laddning vid en Natopostering i provinsen Wardak i helgen, meddelar Nato och USA..
Läs mer på NSD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lastbilsbombmot , Natoi , Afghanistan
BT - 28 dec 14 kl. 16:50

Nu lämnar Nato Afghanistan

Med en ceremoni i Kabul avslutade Nato formellt sitt stridsuppdrag i Afghanistan. Natos befälhavare säger att landet getts hopp för framtiden, men experter varnar för att den framtid som väntar är mörk. – Vi har lyft det afghanska folket ut ur mörker och förtvivlan och givit dem hopp inför framtiden, sade den amerikanska generalen John Campbell när Natos flagga halades i Kabul på söndagen.

BT - 28 dec 14 kl. 16:41

Natos fana halas i Afghanistan

Med en ceremoni i Kabul avslutade Nato formellt sitt stridsuppdrag i Afghanistan. Natos befälhavare säger att landet getts hopp för framtiden, men experter varnar för att den framtid som väntar är mörk. - Vi har lyft det afghanska folket ut ur mörker och förtvivlan och givit dem hopp inför framtiden, sade den amerikanska generalen John Campbell när Natos flagga halades i Kabul på söndagen.

BT - 07 jul 12 kl. 09:23

USA ger Afghanistan särskild status

USA har utnämnt Afghanistan till en "betydande icke-Nato allierad", meddelar USA:s utrikesminister Hillary Clinton under ett överraskningsbesök i Kabul.
Den nya statusen träder i kraft omedelbart och underlättar för landet att köpa amerikanskt försvarsmaterial. Betydande icke-Nato allierade kan också få del av amerikanska lånegarantier.

Kristianstadsbladet - 30 sep 12 kl. 07:32

Dödlig attack mot Nato i Afghanistan


En Natosoldat och en civil entreprenör har dödats av någon som tycks arbeta för Nato i Afghanistan. Men att det skulle vara en insiderattack bekräftar vare sig Nato eller den internationella styrkan Isaf.En afghansk militär skadades också vid angreppet i landets östra del, sade en talesman för Isaf på söndagen.

BT - 14 jan 13 kl. 00:57

Det handlar om henne, inte om Nato

Allra enklast vore det att konstatera att inget hjälper i fallet Afghanistan. Den som gör bokslut över detta gudsförgätna lands utveckling, tvingas konfronteras med en hopplöshetens historieskrivning där klankonflikter varit permanenta, trots kungadöme, kommunistisk ockupation och talibansk terror. Men läget är inte hopplöst.

SmålandsPosten - 22 jan 15 kl. 07:52

Utred Nato-medlemskap

I samband med kalla krigets slut bytte vi försvarspolitik. Vi prioriterade gemensamma freds­skapande insatser i länder som Afghanistan. Detta är rätt.

Sydsvenskan - 19 okt 15 kl. 18:37

Afghanistan: Nato-länder blir kvar

Även Tyskland, Turkiet och Italien räknar med att behålla sin militära närvaro i Afghanistan på nuvarande nivå. Det meddelar representanter för försvarsalliansen Nato efter USA:s beslut att förlänga sin 14 år långa närvaro i landet.Talibanerna lyckades nyligen tillfälligt överta regionhuvudstaden Kunduz i norra Afghanistan, vilket reste tvivel på regeringsstyrkornas förmåga.

Helsingborgs Dagblad - 19 okt 15 kl. 18:37

Afghanistan: Nato-länder blir kvar

Även Tyskland, Turkiet och Italien räknar med att behålla sin militära närvaro i Afghanistan på nuvarande nivå. Det meddelar representanter för försvarsalliansen Nato efter USA:s beslut att förlänga sin 14 år långa närvaro i landet.Talibanerna lyckades nyligen tillfälligt överta regionhuvudstaden Kunduz i norra Afghanistan, vilket reste tvivel på regeringsstyrkornas förmåga.

Sydsvenskan - 26 aug 11 kl. 00:01

"Svår prövning för Nato i Libyen"

Nato kan känna lättnad och stolthet över segern över Kaddafis regim i Libyen. Men fortsättningen blir en svår utmaning för alliansen. Nato är kanske populärt bland libyerna just nu men det kan snabbt ändras, skriver den amerikanske toppdiplomaten Christopher R Hill.

Kristianstadsbladet - 02 dec 12 kl. 08:54

Attack mot Nato-bas i Afghanistan

Talibaner attackerade på söndagen en amerikansk flygbas i Afghanistan. Enligt BBC var det sju självmordsbombare. Talibanerna ska också ha använt granater och automatvapen.

Fler nyheter från NSD

NSD - 15 minuter sedan

Utan belysning vid E10 i Björkberget

I mörkret tvingas Krister Henriksson skotta sin uppfart mot E10..

NSD - 45 minuter sedan

Nu har hon sålt sitt livsverk

I 23 år har Petra Grönlund jobbat på Adana kebab..

NSD - 1 timme sedan

Högsäsong för inbrott – så skyddar du dig

Inbrottstjuvarna går in i högsäsong uppger polisen..

NSD - 1 timme sedan

Kommunen inför kortbetalning efter klagomål

De som saknar bank-id kan inte betala spåravgifterna på Ormberget..

NSD - 2 timmar sedan

"Slår mot vår barn- och ungdomsverksamhet"

Förslaget till hyreshöjning oroar starkt Bodens Hockeyförening..

NSD - 2 timmar sedan

Instagram döljer likes i Sverige

Bildappen Instagram har tidigare testat att dölja antalet gillamarkeringar på bilder i några länder..

NSD - 2 timmar sedan

Fler intresserade av värmeverket

Oppositionen har skjutit upp på försäljningen av värmeverket..

NSD - 2 timmar sedan

Hyllningen: "Mer än en målvaktstränare"

Det är ett och ett halvt år sedan Filip Gustavsson lämnade klubben..

NSD - 3 timmar sedan

Efter artikeln - Jokkmokkshus ändrar policyn

Jokkmokkshus har inte tillåtit uthyrning under marknaden..

NSD - 3 timmar sedan

Ny satsning ska lyfta form och design

En buss med designintresserade och företagare åker i dag runt i Luleå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.