Expressen > Nyheter

Thursday, 14 November, 22:08

Expressen - 11 sep 11 kl. 07:21

De blev vittnenMitt under invigningen av Gteborgs konstbiennal kom beskedet frn polisen. Omrdet runt konsthallen Rda Sten - som ligger vid lvsborgsbron - skulle utrymmas. - Vi fick inte veta ngonting. Jag trodde att det var ngon razzia, sger beskaren Henrik Wallgren, 46. .
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De blev vittnen
Alingsås tidning - 11 timmar sedan

Söker vittnen till rån av pojke

Polisen söker nu vittnen till en händelse i fredagskväll i Vårgårda då en pojke ska ha blivit rånad av flera gärningspersoner och även jagats.
Uppgifter till AT gjorde först gällande att offret var en vuxen man, men så var inte fallet utan det handlar om en pojke i tonåren. Vid 22-tiden i fredags kväll ska han ha blivit jagad vid Stationsgatan av ett antal gärningspersoner.

GöteborgsPosten - Igår: 18:16

Polisen efterlyser vittnen till Malmömord

Polisen i Malmö efterlyser vittnen till mordet på den 15-årige pojke som sköts till döds i centrala Malmö i lördags. Enligt polisen är man särskilt intresserade av iakttagelser gällande två män som färdats på cyklar mot brottsplatsen i samband med mordet..

YLE - 12 maj 14 kl. 14:57

"Jehovas vittnen lägger skulden på offren"

Jehovas vittnen som blivit offer för våldtäkt eller pedofili har inför så kallade dömande kommittéer blivit skuldbelagda och till och med bestraffats. De straff som kommittéerna har utmätt har också offentliggjorts inför hela församlingen och ytterligare förnedrat offren. Föreningen Uskontojen uhrien tuki (UUT) publicerade på måndagen en ny utredning om hur Jehovas vittnens så kallade dömande kommittéer hanterar misstänkta fall av våldtäkt och pedofili.

HBL - 07 jul 12 kl. 20:35

Jehovas vittnen misstänks för registerfiffel

Jehovas vittnen för anteckningar om människor de knackar dörr hos. Dataombudsmannen likställer det med ett personregister och kräver åtgärder. ?

HBL - 07 jun 14 kl. 05:00

Vittnen stärker sin tro i Ekenäs

Jehovas vittnen från hela Svenskfinland håller som bäst sammankomst i Bollhallen i Ekenäs. Bland de 856 prydligt klädda deltagarna – herrarna i bästa kostymen och damerna i sommarstass – finns också ett stort inslag av barn och unga.För Jehovas vittnen är familjen och barnen viktiga och träffen i Ekenäs går över generationsgränserna.

Dagen - 13 apr 11 kl. 03:00

Jehovas vittnen fick rätt mot regeringen om statsbidrag

Regeringen får bakläxa på ett beslut som rör statsbidrag till Jehovas vittnen. Samfundet har därmed vunnit en delseger i en segsliten fråga. Men det är ändå inte säkert att de får rätt till bidrag.

YLE - 17 sep 13 kl. 13:33

"Barn till Jehovas vittnen är rädda"

Det finns allvarliga brister i hurudana rättigheter barn till Jehovas vittnen har. Föreningen för Religionernas offer, UUT och Samfundet för tidigare Jehovas vittnen har på eget initiativ gjort en utredning till Barnombudsmannen om barnens ställning bland Jehovas vittnen. De fick tillstånd att publicera 17 berättelser, som går att läsa på nätet.

HBL - 03 maj 14 kl. 08:49

"Jehovas vittnen tar rättvisan i egna händer"

En rättskommitté skipar rättvisa och vittnen berättar om rädsla för att stängas ute från gemenskapen. Enligt en utredning bryter Jehovas vittnen mot mänskliga rättigheter. Föreningen  Uskontojen Tuki har publicerat en undersökning som visar att Jehovas vittnen systematiskt straffar oliktänkare och avhoppare.

YLE - 04 maj 17 kl. 04:41

Totalvägrare vill ha samma behandling som Jehovas vittnen

Alla som vägrar militär- eller civiltjänstgöring borde slippa straff. Det är diskriminerande att bara medlemmar i trossamfundet Jehovas vittnen har undantagstillstånd. Det anser den man som har fört sitt ärende vidare till Helsingfors hovrätt.

YLE - 09 maj 14 kl. 08:23

"Vi kommer med nya avslöjanden om Jehovas vittnen"

Föreningen Uskontojen uhrien tuki, som har rapporterat om straffmetoder inom Jehovas vittnen, lovar nya avslöjanden de närmaste dagarna. Enligt verksamhetsledare Joni Valkia har föreningen, som stöder personer som blivit offer för psykiskt våld i trossamfund, kontaktats av flera tidigare Jehovas vittnen. - Vi kommer säkert att offentliggöra nya berättelser de närmaste dagarna, bland annat om hur våldtäktsoffer behandlas i straffkommittéerna.

Kristianstadsbladet - 08 jul 13 kl. 11:38

Polisen söker vittnen till skottlossning

Först avlossas skott på Bjäregatan. En bil lämnar, men stannar ute på Bataljonsvägen. Där skjuts det igen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Man död i arbetsplatsolycka

En man har dött i en arbetsplatsolycka i Vaxholm, uppger polisen. Mannen arbetade med en kran på en pråm och har blivit klämd.  .

Expressen - 45 minuter sedan

Här flyr männen efter mordet på Jaffar, 15

Här flyr männen som mördade 15-årige Jaffar i Malmö. På filmen som SVT Nyheter Malmö fått tag på syns de båda misstänkta mördarna när de lämnar brottplatsen.Nu söker polisen ”två gärningsmän som färdats på en svart damcykel och en vit cykel.

Expressen - 45 minuter sedan

P-bolagets lyxkonferens med friidrottsikonen – för 800 000

När Parkeringsbolagets vd Maria Stenström bjöd in till kickoff på lyxiga Säröhus landade notan på över 800 000 kronor.På schemat fanns en juicekurs och en fyra minuters filminspelning där friidrottsstjärnan Erica Johansson, utklädd till sportreporter, intervjuar personalen.– Det var ett sporttema och jag fick veta att jag skulle ställa lite peppande intervjufrågor, säger Erica Johansson.

Expressen - 2 timmar sedan

”Knarkgäng mördar för att få monopol i Malmö”

”Åsnor”, ”hyenor”, ”nyttiga idioter”.Så kallas de som utför mord i Malmö, av en cannabislangare som beställt flera dåd.En del som utfört morden är så unga som 15-16 år, enligt den kriminelle mannen.

Expressen - 2 timmar sedan

Man livshotande skadad efter misshandel

En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus med livshotande skador efter att ha misshandlats i Vingåker.Polisen utreder händelsen som försök till mord..

Expressen - 2 timmar sedan

Greta Thunbergs om första dagen på nya seglatsen

Här är Greta Thunberg på väg till Spanien.På torsdagskvällen publicerade den svenska klimataktivisten en första bild på Instagram från seglatsen över Atlanten.”I går var det riktigt tuffa förhållanden.

Expressen - 2 timmar sedan

Margrethes glädjebesked inför julen: ”Vi firar här”

Det har funnits en oro för att drottning Margrethe tvingas fira den stundande julen ensam. Men här kommer ett glatt besked. – Jag tror att vi firar jul här i Danmark, säger prinsessan Marie..

Expressen - 2 timmar sedan

Ekonomernas bästa tips till årets shoppingfest

6,7 miljarder kronor spenderade svenska konsumenter på Black Friday förra året.Men protester saknas inte och bland kritikerna uppmanas till bojkott av köpfesten.– Mitt tips är att se upp med spontanshoppingen.

Expressen - 2 timmar sedan

Stort pådrag söker försvunnen kvinna

Ett stort polispådrag sökte på torsdagskvällen efter en försvunnen 85-årig kvinna i Höllviken. Helikopter deltog i sökandet.– Hon anlände till sitt boende med taxi men chauffören följde inte henne in.

Expressen - 3 timmar sedan

Andreas modiga val i direktsändning i TV4

Andrea Stéen, 25, valde länge att hellre vara tyst än att prata – för att hon stammar. Men i dag står hon upp för sig själv och andra som stammar, och har till och med pratat i direktsändning i TV4.Efteråt hyllades hon i sociala medier.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.