TA > Utrikes

Thursday, 14 November, 06:02

TA - 11 sep 11 kl. 05:00

Bildspecial: När tornen föll
Foto: William Kratzke/AP/Scanpix

.
Läs mer på TA
Läs mer om:
KratzkeAPScanpix

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BildspecialNär , tornen, föll
SmålandsPosten - 20 sep 13 kl. 07:34

Nu är de första tornen på plats

I går lyftes de första tornen till ziplinebanan på plats i skogen norr om Klavreström. Starttornet reser sig nu mot skyn på 280 meters höjd över havet. Bygget har förberetts sedan ett år tillbaka.

Cornucopia - 26 sep 18 kl. 11:03

Norra Tornen ger facit kring spekulationsköpen

I Oscar Properties projekt Norra Tornen är fortfarande 40% av lägenheterna osålda i det ännu ej byggda tornet. Samtidigt säljs nu lägenheter ut i det färdiga tornet, där de tidigare köparna uppenbarligen aldrig tänkt flytta in. Ett facit kring spekulationsköpen.

Cornucopia - 12 aug 19 kl. 19:52

Oscar Properties Norra Tornen Helix - två våningar byggda på drygt en månad

"Du får köpa grisen i säcken och chansa!" - Galenskaparna & After ShaveDet andra tornet i Oscar Properties prestigeprojekt Norra Tornen har vuxit hela två våningar från början av juli. Med en takt på två våningar i månaden kommer de kvarvarande 24 våningarna ta tolvmånader att färdigställa utvändigt, och tidigare planerad inflyttning om våren 2020 verkar inte hålla.

Cornucopia - 27 sep 18 kl. 09:43

Dåliga planlösningar i Norra Tornen

Oscar Properties lägenheter i Norra Tornen har en hel del så kallade exklusiva lösningar. Det betyder att planlösningen på de flesta lägenheter är mycket underlig, där den svårunderhållnda uppbrutna fasaden ska omsluta lägenheter formerade kring ett kvadratiskt hiss- och trapphus. Detta ger upphov till en massa krystade lösningar.

Cornucopia - 18 okt 18 kl. 17:01

Facket: Inga bygghissar hos Oscar Properties Norra Tornen

Fackföreningen Byggnads tidning skriver att det inte finns några bygghissar för de tolv översta våningarna i det första av de två Norra Tornen, och begränsad tillgång till hiss för bygget på de 25 nedersta våningarna. Byggherren Oscar Properties hävdar att det finns hiss, men motsägs av arbetarna. Senast i december ska alla lägenheter vara inflyttade men endast sex av 37 våningar stod klara i september.

Cornucopia - 02 jul 19 kl. 13:41

Media: Stora problem för Oscar Properties och Norra Tornen - vattenläckor, leverantörstvister, köpartvister, kronofogdeärenden

Samtidiga mediauppgifter från flera håll gör gällande att Oscar Properties (OP) projekt i Norra Tornen drabbats av allvarliga problem av okänd ekonomisk omfattning. Det befintliga tornet ska redan drabbats av vattenläckor, och leverantörer till det andra tornet ska ha hamnat i tvister och inte levererat, antalet ärenden hos Kronofogden mot OP ska skena och man ligger i tvist med köpare på grund av försenad inflytt.Redan drabbat av vattenläckor.

Cornucopia - 19 sep 19 kl. 11:34

Oscar Properties Norra Tornen - ytterligare två våningar på en månad

Sedan förra inlägget den 12:e augusti har ytterligare två våningar byggts på Oscar Properties projekt Norra Tornen Helix. Man får hoppas att det kommer gå lite snabbare om inflyttning ska påbörjas till våren 2020.
Nio bostadsvåningar.

Trelleborgs Allehanda - 14 jan 14 kl. 10:25

Nu rivs tornen

Arkivfoto: Claes Nyberg
Trelleborg Industrier planerar att riva alla byggnader längs Glasbruksgatan.
Bland annat kommer de båda gamla tornen att rivas. Läs i dagens pappers- eller e-tidning för mer om förändringarna i industrimiljön.

GT - 19 mar 14 kl. 07:24

Olle, 28, tänker dansa på lina mellan tornen

GÖTEBORG. Olle Romberg, 28, från Karlstad tänker gå på lina mellan två av Gothia Towers-tornen - 60 meter ovanför marken. - Först hade vi tänkt göra det lite för oss själva i skymundan, men nu lär det bli en hel del uppståndelse, berättar han..

Cornucopia - 18 dec 18 kl. 11:32

BREAKING: Oscar Properties Norra Tornen stämda för felaktigt köpeavtal

Oscar Properties prestigeprojekt BRF Innovationen i det första av de sk Norra Tornen har nu blivit stämda. Kärande begär att köpet hävs, eftersom förhandsavtalet inte innehåller en tidpunkt för upplåtelse och därmed ska anses som ogiltligt och i strid med lagen.
BRF Innovationen.

Posh24 - 20 sep 15 kl. 18:07

Stor bildspecial: Harry Styles olika stilar genom åren!

Harry Styles har alltid varit intresserad av mode men hans stil har förändrats över åren. Kolla in vår stora bildspecial Bildspecial
.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.