NSD > Nyheter

Friday, 24 May, 20:22

NSD - 11 sep 11 kl. 02:43

Hög beredskap i USA inför årsdagI USA var beredskapen hög inför tioårsdagen av 11 septemberattackerna på söndagen. På Dulles-flygplatsen utanför Washington undersökte polisens bombtekniker "ett misstänkt föremål" som hittats bland flygfrakten. Flera utgångar stängdes och avgångar omdirigerades till andra utgångar, men flygplatsen behövde inte utrymmas..
Läs mer på NSD
Läs mer om:
USA, Dulles, Washington

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hög beredskapi , USAinför , årsdag
Cornucopia - 12 timmar sedan

Årets sämsta börsdag

Tydligen var torsdagen årets sämsta börsdag, åtminstone för storbolagsindexet OMSX30. Börsen stängde på -2.16%.

Cornucopia - 10 sep 16 kl. 12:14

Försvaret nära att gå upp i beredskap på grund av ryska beredskapskontrollerna

Public Service/SVT avlöjar att det svenska försvaret var nära att gå upp i beredskap när Ryssland på kort tid kraftsamlade trupp vid Lettlands gräns, samtidigt som Ryssland genomförde en storövning längs hela gränsen från Estland ner till Krim, samt i Kaliningrad. Detta ger svar på ÖB:s uttalande nyligen om försämrat säkerhetsläge och varför USA:s vicepresident Joe Biden sade att Sveriges gränser är okränkbara, riktat mot Ryssland. Sverige svarade själva med en mindre beredskapskontroll och skickade trupp till Gotland.

Cornucopia - 24 apr 17 kl. 18:05

MÖP-måndag - MSB: Ryska kärnvapen åter aktuella mot Sverige - beredskap behöver återskapas

MSB publicerade för snart två månader sitt underlag inför kommande försvarspolitiska inriktningsbeslut. Bland mycket annat konstaterar man att Sverige återigen måste kunna hantera att bli angripna av ryska kärnvapen.
Effekten av markbrisad med 150 kt taktiskt kärnvapen mot F 16 Ärnas berghangarer nordväst om Uppsala.

Cornucopia - 13 jan 19 kl. 21:08

Rysk lag ger tillstånd skjuta ner civila passagerarflygplan - högsta beredskap vid 150 km från gränsen

Med en ny lagändring  upphäver Ryssland förbudet att skjuta ner civila passagerarflygplan, som infördes efter Sovjetunionens nedskjutning av en sydkoreansk Boeing år 1983. Reglerna innebär att högsta beredskap ska intas när en potentiell kränkning redan befinner sig 150 km från gränsen mot Östersjöstaterna.
Ryska Mig-31.

Expressen - 23 okt 17 kl. 15:38

USA:s kärnvapenbombare ska sättas i dygnet runt-beredskap

USA förbereder sig för att sätta sina kärnvapenbombare i beredskap dygnet runt, enligt en uppsatt medarbetare på det amerikanska flygvapnet.De kärnvapenbestyckade bombplanen har inte haft dygnet runt-beredskap sedan kalla kriget, rapporterar The Independent. – Det här är ytterligare ett steg för att förvissa oss om att vi är beredda, säger General David Goldfein till Defense One..

Kristianstadsbladet - 04 jan 13 kl. 12:09

Fatah firade årsdag i Gaza


Tiotusentals anhängare av palestinske presidenten Mahmud Abbas parti al-Fatah samlades på fredagen i Hamasstyrda Gaza för att högtidlighålla partiets årsdag. Det var första gången sedan 2007, då islamistiska Hamas tog kontroll över Gazaremsan, som Fatah firade sin årsdag där.Förhållandet mellan Hamas, som är terrorstämplat av både EU och USA, och al-Fatah som styr Västbanken har länge varit ansträngt, men båda sidor har på senare tid i öppnat för försoning..

BT - 26 mar 13 kl. 08:46

Nordkorea hotar slå till mot USA

Nordkorea försätter sin militär i högsta beredskap och "strategiska" raketenheter är redo att slå till mot USA:s fastland, Hawaii och Guam, rapporterar statliga medier. I ett uttalande från Nordkoreas högsta militärkommando, förmedlat av nyhetsbyrån KCNA, hette det att artilleritrupper inklusive strategiska raketenheter och långdistansenheter ska placeras under klass A stridsberedskap. Nordkorea har tidigare hotat med en kärnvapenattack mot USA, något som många experter dock anser att landet saknar kapacitet för.

BT - 11 mar 14 kl. 12:54

Hög beredskap hos Ukrainas försvar

Krim deklarerar sig nu självständigt från Ukraina inför söndagens folkomröstning. Samtidigt mobiliserar Ukrainas försvarsmakt och parlamentet varnar för att det regionala styret på halvön kan upplösas om inte omröstningen ställs in. Ultimatumet till Krim-regeringen föregicks av en omröstning i det ukrainska parlamentet.

Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 11:41

Svenskt lugn trots ebolafall i USA

Efter ebolafallet i USA hamnar fokus återigen på den nationella beredskapen.De svenska rekommendationerna uppdaterades i fredags. - Vi har byggt upp en bra beredskap, säger Johanna Sandwall på Socialstyrelsen.

BT - 02 okt 14 kl. 11:41

Svenskt lugn trots ebolafall i USA

Efter ebolafallet i USA hamnar fokus återigen på den nationella beredskapen. De svenska rekommendationerna uppdaterades i fredags.- Vi har byggt upp en bra beredskap, säger Johanna Sandwall på Socialstyrelsen.

SVT - 22 okt 18 kl. 20:27

Fler ansluter sig till migrantkaravanen – USA:s militär i beredskap

Den så kallade ”migrantkaravanen” på omkring 5 000 människor har nu nått fram till Mexiko. Ytterligare en grupp på omkring 1 000 personer har påbörjat samma marschrutt från Honduras genom Guatemala. Vid Mexikos gräns mot USA har president Trump försatt militären i beredskap..

Fler nyheter från NSD

NSD - 1 timme sedan

Trafikverket planerar inga åtgärder

"Givet alla håller hastighetsbegränsningen 50 kilometer i timmen så behövs inga fler åtgärder..

NSD - 1 timme sedan

Inrikesministerns löfte: Stöldligorna ska stoppas

Ett utökat samarbete över gränserna för att komma åt stöldligorna..

NSD - 1 timme sedan

Misstänkt nobbade advokathjälp

En man gick in på en sportaffär i Boden och stal ett par jeans för 599 kronor..

NSD - 2 timmar sedan

Tapp för KD i senaste Sifomätningen

Centerpartiet stiger kraftigt i den senaste och sista Sifoundersökningen om partiernas väljarstöd inför söndagens EU-val..

NSD - 2 timmar sedan

Häktning hävd för terrordömd

Svea hovrätt häver häktningen för en 46-årig man som i tingsrätten fälldes för att ha planerat ett terrorbrott i Sverige, rapporterar Sveriges Radios Ekot..

NSD - 2 timmar sedan

20-åring tar över Kalix Bandy

Erik Henriksson tar över som tränare för Kalix Bandys damlag efter Andrey Nuzhdinov..

NSD - 2 timmar sedan

Drömspelaren har fått ett kontraktsförslag

Luleå Basket har inte gett upp hoppet om Josefin Vesterberg..

NSD - 2 timmar sedan

"Det är som att komma hem"

Staffan Westerberg är tillbaka i Luleå..

NSD - 2 timmar sedan

Ännu en spelare förlänger med Kiruna IF

Kiruna IF meddelade under fredagseftermiddagen att man hade kommit överens om en fortsättning med forwarden Andreas Mäki Kero..

NSD - 2 timmar sedan

Nytt samarbete ska lyfta den norrbottniska innebandyn

Allsvenska Wibax meddelade på fredagen att man inleder ett samarbete med innebandygymnasie Luleå..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.