BT > Utrikes

Wednesday, 13 November, 18:10

BT - 11 sep 11 kl. 02:45

Hög beredskap i USA inför årsdagI USA var beredskapen hög inför tioårsdagen av 11 septemberattackerna på söndagen. På Dulles-flygplatsen utanför Washington undersökte polisens bombtekniker "ett misstänkt föremål" som hittats bland flygfrakten. Flera utgångar stängdes och avgångar omdirigerades till andra utgångar, men flygplatsen behövde inte utrymmas.
I Pennsylvania invigdes ett minnesmärke över de 40 som dog när ett av de kapade planen störtade där.
.
Läs mer på BT
Läs mer om:
USA, Dulles, Washington, Pennsylvania

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hög beredskapi , USAinför , årsdag
Cornucopia - 10 sep 16 kl. 12:14

Försvaret nära att gå upp i beredskap på grund av ryska beredskapskontrollerna

Public Service/SVT avlöjar att det svenska försvaret var nära att gå upp i beredskap när Ryssland på kort tid kraftsamlade trupp vid Lettlands gräns, samtidigt som Ryssland genomförde en storövning längs hela gränsen från Estland ner till Krim, samt i Kaliningrad. Detta ger svar på ÖB:s uttalande nyligen om försämrat säkerhetsläge och varför USA:s vicepresident Joe Biden sade att Sveriges gränser är okränkbara, riktat mot Ryssland. Sverige svarade själva med en mindre beredskapskontroll och skickade trupp till Gotland.

Cornucopia - 24 apr 17 kl. 18:05

MÖP-måndag - MSB: Ryska kärnvapen åter aktuella mot Sverige - beredskap behöver återskapas

MSB publicerade för snart två månader sitt underlag inför kommande försvarspolitiska inriktningsbeslut. Bland mycket annat konstaterar man att Sverige återigen måste kunna hantera att bli angripna av ryska kärnvapen.
Effekten av markbrisad med 150 kt taktiskt kärnvapen mot F 16 Ärnas berghangarer nordväst om Uppsala.

Cornucopia - 13 jan 19 kl. 21:08

Rysk lag ger tillstånd skjuta ner civila passagerarflygplan - högsta beredskap vid 150 km från gränsen

Med en ny lagändring  upphäver Ryssland förbudet att skjuta ner civila passagerarflygplan, som infördes efter Sovjetunionens nedskjutning av en sydkoreansk Boeing år 1983. Reglerna innebär att högsta beredskap ska intas när en potentiell kränkning redan befinner sig 150 km från gränsen mot Östersjöstaterna.
Ryska Mig-31.

Expressen - 23 okt 17 kl. 15:38

USA:s kärnvapenbombare ska sättas i dygnet runt-beredskap

USA förbereder sig för att sätta sina kärnvapenbombare i beredskap dygnet runt, enligt en uppsatt medarbetare på det amerikanska flygvapnet.De kärnvapenbestyckade bombplanen har inte haft dygnet runt-beredskap sedan kalla kriget, rapporterar The Independent. – Det här är ytterligare ett steg för att förvissa oss om att vi är beredda, säger General David Goldfein till Defense One..

Dagens PS - 25 jul 19 kl. 07:14

Höjd beredskap efter Nordkorea-projektiler

Enligt uppgift har Nordkorea avfyrat minst två projektiler enligt medieuppgifter tidigt i morse. USA och Sydkorea uppges vara på helspänn efter avfyrningarna, som ska ha skett nära staden Wonsan på Nordkoreas östkust. Projektilerna ska ha landat efter drygt 40 mil i Japanska havet men ej utgjort något hot mot japanska intressen, rapporterar SVT med hänvisning till regeringskällor som nyhetsbyrån Kyodo varit i kontakt med.

BT - 26 mar 13 kl. 08:46

Nordkorea hotar slå till mot USA

Nordkorea försätter sin militär i högsta beredskap och "strategiska" raketenheter är redo att slå till mot USA:s fastland, Hawaii och Guam, rapporterar statliga medier. I ett uttalande från Nordkoreas högsta militärkommando, förmedlat av nyhetsbyrån KCNA, hette det att artilleritrupper inklusive strategiska raketenheter och långdistansenheter ska placeras under klass A stridsberedskap. Nordkorea har tidigare hotat med en kärnvapenattack mot USA, något som många experter dock anser att landet saknar kapacitet för.

BT - 11 mar 14 kl. 12:54

Hög beredskap hos Ukrainas försvar

Krim deklarerar sig nu självständigt från Ukraina inför söndagens folkomröstning. Samtidigt mobiliserar Ukrainas försvarsmakt och parlamentet varnar för att det regionala styret på halvön kan upplösas om inte omröstningen ställs in. Ultimatumet till Krim-regeringen föregicks av en omröstning i det ukrainska parlamentet.

Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 11:41

Svenskt lugn trots ebolafall i USA

Efter ebolafallet i USA hamnar fokus återigen på den nationella beredskapen.De svenska rekommendationerna uppdaterades i fredags. - Vi har byggt upp en bra beredskap, säger Johanna Sandwall på Socialstyrelsen.

BT - 02 okt 14 kl. 11:41

Svenskt lugn trots ebolafall i USA

Efter ebolafallet i USA hamnar fokus återigen på den nationella beredskapen. De svenska rekommendationerna uppdaterades i fredags.- Vi har byggt upp en bra beredskap, säger Johanna Sandwall på Socialstyrelsen.

Kristianstadsbladet - 04 jan 13 kl. 12:09

Fatah firade årsdag i Gaza


Tiotusentals anhängare av palestinske presidenten Mahmud Abbas parti al-Fatah samlades på fredagen i Hamasstyrda Gaza för att högtidlighålla partiets årsdag. Det var första gången sedan 2007, då islamistiska Hamas tog kontroll över Gazaremsan, som Fatah firade sin årsdag där.Förhållandet mellan Hamas, som är terrorstämplat av både EU och USA, och al-Fatah som styr Västbanken har länge varit ansträngt, men båda sidor har på senare tid i öppnat för försoning..

SVT - 22 okt 18 kl. 20:27

Fler ansluter sig till migrantkaravanen – USA:s militär i beredskap

Den så kallade ”migrantkaravanen” på omkring 5 000 människor har nu nått fram till Mexiko. Ytterligare en grupp på omkring 1 000 personer har påbörjat samma marschrutt från Honduras genom Guatemala. Vid Mexikos gräns mot USA har president Trump försatt militären i beredskap..

Fler nyheter från BT

BT - 04 apr 19 kl. 09:04

Ny lag vill få bort våld från sociala medier

Sociala medier-företag kan tvingas böta upp till tio procent av sin omsättning och chefer kan sättas i fängelse i upp till tre år om våldsamt innehåll inte tas bort från plattformarna tillräckligt snabbt, enligt en ny australisk lag.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 07:00

Ungersk människorättsjurist får utmärkelse

Den ungerska Helsingforskommittén arbetar med flyktingars rättigheter i ett land där premiärminister Victor Orbáns politik fått många att högljutt protestera. En av ledarna för kommittén, Márta Pardavi, prisas nu som årets människorättsförsvarare för sitt arbete i Ungern.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 03:50

Tusentals flykt undan översvämningar

Över 20 000 hushåll påverkas av svåra översvämningar i Paraguay till följd av två veckors kraftig regnande, sedan vattennivån i Paraguayfloden stigit kraftigt. Regnet förutspås fortsätta och i floden, som sträcker sig cirka 1 000 kilometer från norr till söder, väntas vattnet fortsätta att stiga.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 02:37

Många döda efter jihadistattacker

62 personer ska under tre dagar ha dödats i samband med jihadistattacker och efterföljande konflikter i Burkina Faso. - Vi har 32 döda på grund av terroristerna.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 00:29

Flygkraschrapport kan komma på torsdagen

I dag väntas en första preliminär rapport om vad som hände när ett passagerareplan från Ethiopian Airlines med 157 personer ombord kraschade, rapporterar AFP med hänvisning till anonyma källor nära utredningen.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 23:16

Terrordömd finländare utlämnad från Danmark

En finsk man som dömdes för terrorbrott i Danmark förra året har utlämnats till Finland, rapporterar Yle. Enligt Yles uppgifter är det en 26-årig man. I mars förra året dömdes han till fyra års fängelse av en dansk domstol för att ha anslutit till terrorrörelsen IS.

BT - 03 apr 19 kl. 21:32

Krafttag mot kolera efter cyklonen Idai

En vaccinationskampanj för att förhindra spridningen av kolera har inletts i Moçambique. Över 1 400 personer har smittats av sjukdomen som en följd av den förödande cyklonen som har svept fram över regionen och orsakat över 900 dödsfall.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 19:40

Löfven säger ja till EU-åklagare

Det var nej, nej, nej i många år. Men nu har regeringen ändrat sig om EU:s åklagarsamarbete Eppo. Ett förslag ska nu läggas till riksdagen om svenskt deltagande, berättar statsministern i Bryssel.

BT - 03 apr 19 kl. 18:34

1500-talsvrak funnet vid containerjakt

Ett skeppsvrak från 1500-talet har upptäckts i vattnen vid Frisiska öarna utanför Nederländernas kust. "Det är det äldsta sjögående fartyget som någonsin hittats i nederländska vatten", meddelar landets vetenskaps- och kulturdepartement.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 18:29

Antalet döda i iranska översvämningar stiger

Antalet personer som omkommit i samband med de omfattande översvämningarna i Iran har stigit till 62, uppger iranska hälsovårdsmyndigheter enligt nyhetsbyrån Fars. Provinsen som heter Fars är värst drabbad med 21 döda. Dödsfall har noterats i elva av Irans totalt 31 provinser.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.