SvD > Nyheter

Saturday, 16 November, 00:34

SvD - 11 sep 11 kl. 01:00

Minnet i blixtbelysningEn skakande nyhetshndelse fr oss att minnas var vi r. De flesta kan fortfarande exakt sga vad de gjorde den 9/11 fr tio r sedan..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minneti , blixtbelysning
Magazin24 - 28 nov 15 kl. 17:28

Åldrandet och minnet

Ett ämne som intresserade många seniorer. Lokalen var fylld till sista plats men nästan hundra åhörare när Vasilis Bakolas höll en engagerande föreläsning om minnet och hjärnan.Vasilis Bakolas bestämde sig tidigt i livet att han ville till Sverige, kommer ursprungligen från Grekland.

Trelleborgs Allehanda - 13 jul 11 kl. 06:30

I Trelleborgs centrum är minnet centralt

Foto: Tomas Nyberg
I ett par kontorslägenhet på Östergatan huserar dagverksamhet för personer med demenssjukdom.
Middagen har just avslutats, diskmaskinen bullrar dovt i bakgrunden och ett 20-tal äldre sitter i den stora lägenheten och umgås, pratar och spelar spel. I ett av sällskapsrummen spelar Inga Larsson, Rut Svensson, Signe Olert och Helmut Schulze musikbingo tillsammans äldrepedagogen Christina Nordin.

Skånskan - 17 sep 18 kl. 15:00

Dikt som fungerar som minnet gör

Lyrikspalten Tips: Om du befinner dig på Bok-och biblioteksmässan i Göteborg 27–30 september rekommenderar jag ett besök i Rum för Poesi. Jacqueline Woodson, Lone Aburas, Gloria Gervitz och Tua Forsström är bara några av namnen i ett smått fantastiskt program. Samma helg är det Malmö Gallerinatt.

Kristianstadsbladet - 19 jan 12 kl. 06:30

I minnet av ett sargat Europa

Novellsamling Antonio Tabucchi "Tiden åldras fort" Övers. Olov Hyllienmark (Wahlström & Widstrand) F?
NovellsamlingAntonio Tabucchi?

Kristianstadsbladet - 11 apr 12 kl. 10:50

Det förrädiska minnet

För sin roman "Känslan av ett slut" belönades den brittiske författaren Julian Barnes med Man Bookerpriset förra året. Nu kommer boken på svenska och skribent Örjan Abrahamsson förstår varför den prisades.
?

Kristianstadsbladet - 17 mar 14 kl. 09:01

Kan man lita på minnet?

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Vi kan nu alla ta del av en diskussion om hur vi minns. En av våra partiledare har kritiserats för att han sägs ha förändrat minnet av sin barndom. Han har bland annat sagt att han varit rädd för och hotats av andra barn.

Västerbottens Folkblad - 09 apr 14 kl. 07:36

Polisen kom inte ihåg var minnet fanns

Polisen hittade inte det beslagtagna USB-minnet. Nu måste det betalas ersättning till ägaren. Minnet togs i beslag hos en man i Lycksele förra hösten.

Dagen - 04 jan 11 kl. 15:08

"Minnet av Sharon förbleknar"

Det kollektiva minnet av Ariel Sharon är på väg att förblekna. Ledamöter i Kadima, det parti han startade för drygt fem år sedan, uttrycker sin sorg över detta.

- Vi är många som har personliga minnen av honom, men det kollektiva minnet av honom har försvagats, säger Shai Hermersh, Kadima-ledamot i Knesset, till Jerusalem Post.

Sydsvenskan - 08 jun 11 kl. 01:30

Hund och gps ger stöd när minnet sviker

Foto: Daniel Ekbladh
En gång i månaden behandlas Rolf Zieger med antikroppar som förhoppningsvis gör honom friskare.
Den bästa medicinen finns annars på hemmaplan och stavas Boss. - Jycken betyder mycket för mig, säger han.

HBL - 17 apr 13 kl. 14:00

Finländare stärker minnet med vitaminer

Finländare tar hand om minnet med hjälp av vitamintillskott, visar en undersökning som utförts av ett läkemedelsbolag. Två av tre finländare använder enligt undersökningen något vitaminpreparat för tillfället. Förutom C- och D-vitamin tar allt fler finländare även B-vitamin, som förknippas med hjärnan och minnet.

SVT - 04 jun 14 kl. 13:09

Kina raderar minnet av massakern

25 år senare. Minnet av folkarméns brutala krossande av demokratirevolten uppmärksammas runt om i världen. Men i Kina är massakern tabu.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:52

Skola straffas – snokade i elevens mobiltelefon

Biträdande rektorn sa åt en elev att låsa upp sin telefon och gick sedan igenom innehållet. Agerandet har fått Barn- och elevombudet (BEO) att kräva skolan i Halmstad på 10 000 kronor i skadestånd till eleven för kränkande behandling..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:41

Svenskt Dream Team ska bryta VM-trend

Rekordmånga NHL-spelare finns med och det svenska VM-laget stämplas som något av ett Dream Team. Men faktum är att mängden NHL-spelare och framgångar inte går hand i hand. – Vi får se till att bryta den trenden, säger backstjärnan Victor Hedman..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:39

May sågas för ”hybrid av Nixon och Cersei Lannister”

Ett starkt och stabilt ledarskap har varit Theresa Mays mantra inför nyvalet i juni. Men på onsdagen anklagade hon plötsligt Bryssel för att försöka påverka valresultatet. ”Instabilt”, säger kritikerna, ”magnifikt” säger hennes anhängare..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:15

Hockeyns bästa tid är nu – och VM hetare än på länge

Finalserien mellan HV71 och Brynäs var propaganda för sporten. Samtidigt tillbringas de ljusa nätterna med fördel framför tv:n, där det bjuds högklassig dramatik i Stanley Cup-slutspelet. Och nu börjar VM.

SvD - 04 maj 17 kl. 16:05

Sopor och nöjen – Le Pens vapen i norr

Klyftan är djup mellan stad och landsbygd i ett splittrat franskt presidentval. Där misstron och arbetslösheten härskar försöker Marine Le Pen samla stöd – med hjälp av bättre sophämtning och nöjesliv..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:49

Hetaste NHL-profilerna i ishockey-VM

Här finns World Cup-vinnare som Matt Duchene, framtidsnamn som Jack Eichel och poängsprutor som Nikita Kutjerov. Ishockey-VM innehåller en rad NHL-profiler. Den största av dem alla är dock svensk – Victor Hedman är VM-turneringens största profil i TT:s rankning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:51

Neymar upp i rätten – misstänks för bedrägeri

Den brasilianske fotbollsstjärnan Neymar misstänks för bedrägeri och korruption och ska infinna sig i rätten, meddelar spansk domstol..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:46

Grönborg mörkar premiärlaget

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg väljer att mörka sitt lag till VM-premiären mot Ryssland. Hur många platser han lämnar öppna i VM-truppen återstår att se. – Det får ni se i kväll, sade han efter torsdagens träning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:40

Hur stort tålamod har regeringen med postchefen?

Postnords vd Håkan Ericsson lyckas med konststycket att skjuta förtroendet för bolaget ytterligare i sank. Kunder, anställda och ägarna – skattebetalarna – har fått nog sedan länge. Måttet borde snart vara rågat även på politisk nivå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.