SvD > Nyheter

Wednesday, 20 November, 02:19

SvD - 11 sep 11 kl. 01:00

Libyen hoppas på ökad kulturturism
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Libyen, hoppas, ökad, kulturturism
DN - 17 feb 11 kl. 10:48

?Vredens dag? i Libyen

I Libyen hoppas oppositionella på omfattande regimprotester under torsdagen, som kallats ?Vredens dag?. Inför de väntade protesterna har flera personer gripits.

YLE - 25 feb 16 kl. 06:57

Kulturturism ska locka långväga besökare till danser och teatrar

Då kostnaderna stiger gäller det att öka intäkterna. Det tvååriga projektet Kulturturism ska stöda SÖU:s medlemsföreningar och öka antalet besökare till teatrar, danser och andra tillställningar. - Ungefär hälften av föreningarna har publikverksamhet som sin huvudsakliga verksamhetsform, säger Jonas Rönnqvist på Svenska Österbottens ungdomsförbund.

BT - 23 mar 11 kl. 08:55

Nato leder insatsen i Libyen

Storbritannien, Frankrike och USA har enats om att Nato ska ta över ledningen för den militära insatsen i Libyen, skriver brittiska The Guardian. Beslutet är en motgång för den franske presidenten Nicolas Sarkozy som hade hoppats på att försvarsalliansen skulle spela en mindre roll.
På tisdagskvällen lovade Muammar Gaddafi sina anhängare seger och svor att inte kapitulera.

BT - 31 mar 11 kl. 14:47

Hemliga västagenter i Libyen

Nato har nu tagit över kommandot för operationerna i Libyen, som planerat. I dag avslöjade också New York Times att underrättelseorganet CIA i USA och brittiska MI6 har sänt in hemliga agenter i landet.
Nato tog som planerat över kommandot för alla operationer i Libyen från klockan 8 på torsdagsmorgonen svensk tid, uppgav en diplomat för nyhetsbyrån AFP.

Sydsvenskan - 26 aug 11 kl. 00:01

"Svår prövning för Nato i Libyen"

Nato kan känna lättnad och stolthet över segern över Kaddafis regim i Libyen. Men fortsättningen blir en svår utmaning för alliansen. Nato är kanske populärt bland libyerna just nu men det kan snabbt ändras, skriver den amerikanske toppdiplomaten Christopher R Hill.

BT - 12 jun 11 kl. 14:28

ICC hoppas Gaddafi grips snart

Internationella brottmålsdomstolens chefsåklagare Luis Moreno-Ocampo säger att han hoppas att den libyske ledaren Muammar Gaddafi grips av det libyska folket inom några veckor.
- Vi hoppas att arresteringsordern utfärdas snart och att Gaddafi fängslas av sitt eget folk. Det är vad vi räknar med, säger Ocampo i en intervju med den spanska tidningen El Mundo.

BT - 07 jul 12 kl. 14:03

Oro stör historiskt val i Libyen

I dag gick Libyen till det första fria valet på 50 år.
Närmare tre miljoner libyer ska välja ett provisoriskt parlament som ska utse en regering. AFP rapporterade att köerna med ivriga väljare ringlade långa i huvudstaden Tripoli.

SR - 18 apr 16 kl. 22:20

Utökad EU-hjälp till Libyen mot flyktingsmuggling

EU:s utrikesministermöte i Luxemburg tog i kväll ytterligare ett steg till utökad militär hjälp till Libyen för att rädda liv och bekämpa flyktingsmugglare..

Regeringen - 18 mar 11 kl. 12:03

Libyen: Carl Bildt välkomnar beslut om flygförbudzon

- Jag välkomnar beslutet från FN:s säkerhetsråd som ger mandat att med militära medel stoppa attacker av Gaddafi på Lybiens civilbefolkning. Jag hoppas att de åtgärder som säkerhetsrådsresolutionen möjliggör kan leda till en politisk process som innebär ett nytt Libyen utan Gaddafi. Vad gäller en flygförbudszon avvaktar vi nu Natos beslut.

Politikerbloggen - 01 jun 11 kl. 14:02

SAMTAL PÅGÅR Förlängning av insatsen i Libyen diskuteras

INSATSEN I LIBYEN. Regeringen diskuterar en förlängning av den svenska militära insatsen i Libyen med oppositionen. - Jag hoppas att vi ska nå en fortsatt bred enighet om fortsatt medverkan, säger statsminister Fredrik Reinfeldt till Politikerbloggen.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:52

Skola straffas – snokade i elevens mobiltelefon

Biträdande rektorn sa åt en elev att låsa upp sin telefon och gick sedan igenom innehållet. Agerandet har fått Barn- och elevombudet (BEO) att kräva skolan i Halmstad på 10 000 kronor i skadestånd till eleven för kränkande behandling..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:41

Svenskt Dream Team ska bryta VM-trend

Rekordmånga NHL-spelare finns med och det svenska VM-laget stämplas som något av ett Dream Team. Men faktum är att mängden NHL-spelare och framgångar inte går hand i hand. – Vi får se till att bryta den trenden, säger backstjärnan Victor Hedman..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:39

May sågas för ”hybrid av Nixon och Cersei Lannister”

Ett starkt och stabilt ledarskap har varit Theresa Mays mantra inför nyvalet i juni. Men på onsdagen anklagade hon plötsligt Bryssel för att försöka påverka valresultatet. ”Instabilt”, säger kritikerna, ”magnifikt” säger hennes anhängare..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:15

Hockeyns bästa tid är nu – och VM hetare än på länge

Finalserien mellan HV71 och Brynäs var propaganda för sporten. Samtidigt tillbringas de ljusa nätterna med fördel framför tv:n, där det bjuds högklassig dramatik i Stanley Cup-slutspelet. Och nu börjar VM.

SvD - 04 maj 17 kl. 16:05

Sopor och nöjen – Le Pens vapen i norr

Klyftan är djup mellan stad och landsbygd i ett splittrat franskt presidentval. Där misstron och arbetslösheten härskar försöker Marine Le Pen samla stöd – med hjälp av bättre sophämtning och nöjesliv..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:49

Hetaste NHL-profilerna i ishockey-VM

Här finns World Cup-vinnare som Matt Duchene, framtidsnamn som Jack Eichel och poängsprutor som Nikita Kutjerov. Ishockey-VM innehåller en rad NHL-profiler. Den största av dem alla är dock svensk – Victor Hedman är VM-turneringens största profil i TT:s rankning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:51

Neymar upp i rätten – misstänks för bedrägeri

Den brasilianske fotbollsstjärnan Neymar misstänks för bedrägeri och korruption och ska infinna sig i rätten, meddelar spansk domstol..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:46

Grönborg mörkar premiärlaget

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg väljer att mörka sitt lag till VM-premiären mot Ryssland. Hur många platser han lämnar öppna i VM-truppen återstår att se. – Det får ni se i kväll, sade han efter torsdagens träning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:40

Hur stort tålamod har regeringen med postchefen?

Postnords vd Håkan Ericsson lyckas med konststycket att skjuta förtroendet för bolaget ytterligare i sank. Kunder, anställda och ägarna – skattebetalarna – har fått nog sedan länge. Måttet borde snart vara rågat även på politisk nivå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.