Expressen > Nyheter

Thursday, 14 November, 04:20

Expressen - 10 sep 11 kl. 23:43

Extrema bränder ödelägger TexasVåldsamma skogsbränder fortsätter att plåga Texas i den värsta torkan på över hundra år. Bara den senaste veckan har runt 1 000 hem förstörts i knappt 200 okontrollerade bränder. - Det finns många faror där ute, säger Jack Horner, talesman för räddningstjänsten, till CNN .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Texas, Jack Horner, CNN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Extrema, bränder, ödelägger, Texas
GöteborgsPosten - 24 jan 17 kl. 11:07

Extrema bränder ödelägger södra Chile

I över en vecka har stora skogsbränder härjat söder om Chiles huvudstad Santiago. Över tusen kvadratkilometer skog har nu brunnit..

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

Skånskan - 06 mar 19 kl. 10:00

Tränar för extrema uppgifter

ANSTRÄNGNING. Patrik Kristoffersson började träna för att han var överviktig. Det var länge sedan; numera trimmar han sin kropp för att klara av alla riktigt krävande utmaningar han utsätter den för.

Kristianstadsbladet - 14 jan 14 kl. 01:30

EU vill få fler extrema att hoppa av


Alla EU-länder bör sätta i gång program för att hjälpa extremister att "hoppa av" sina radikala rörelser, uppmanar svenska EU-kommissionären Cecilia Malmström (FP) som på onsdag lägger fram en rad förslag i kamp mot ökad extremism och radikalism."Europas länder behöver bli bättre rustade för att stå emot hemvävda terrorideologier, ensamvargar och främlingsfientligt våld", skriver Malmström på Dagens Nyheters debattsida inför presentationen"...

BT - 14 jan 14 kl. 01:34

EU vill få fler extrema att hoppa av

Alla EU-länder bör sätta i gång program för att hjälpa extremister att "hoppa av" sina radikala rörelser, uppmanar svenska EU-kommissionären Cecilia Malmström (FP) som på onsdag lägger fram en rad förslag i kamp mot ökad extremism och radikalism. "Europas länder behöver bli bättre rustade för att stå emot hemvävda terrorideologier, ensamvargar och främlingsfientligt våld", skriver Malmström på Dagens Nyheters debattsida inför presentationen"...

Helsingborgs Dagblad - 14 jan 14 kl. 01:35

EU vill få fler extrema att hoppa av

Alla EU-länder bör sätta i gång program för att hjälpa extremister att "hoppa av" sina radikala rörelser, uppmanar svenska EU-kommissionären Cecilia Malmström (FP) som på onsdag lägger fram en rad förslag i kamp mot ökad extremism och radikalism..

NT - 14 jan 14 kl. 01:30

EU vill få fler extrema att hoppa av

Alla EU-länder bör sätta i gång program för att hjälpa extremister att "hoppa av" sina radikala rörelser, uppmanar svenska EU-kommissionären Cecilia Malmström (FP) som på onsdag lägger fram en rad förslag i kamp mot ökad extremism och radikalism..

Supermiljöbloggen - 26 aug 18 kl. 08:00

Partigranskningen: Vad vill V göra för miljön?

Vänsterpartiet med Jonas Sjöstedt i spetsen är en grön utmanare som tillsammans med Miljöpartiet rankas som det bästa partiet för miljön av Naturskyddsföreningen. Partiets politik Vänsterns miljöpolitik präglas mycket utav fokus på global klimaträttvisa och internationell solidaritet. De anser att Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsnation, och står bakom energiöverenskommelsen om en 100 procent förnybar energiförsörjning till 2040.

HBL - 30 maj 13 kl. 03:48

Destruktiva krafter segrar aldrig

Mordhoten mot finlandssvenskar må vara enskilda extremfall, men de springer ur ett brett fält av perverterad patriotism.Det var överraskande obehagligt att ta del av de mordhoten som journalisten Bettina Sågbom i tisdags fick motta. Överraskande, eftersom en person som hotar alltid spelar ut sig själv ur debatten, ödelägger sina argument och sin sak, och därför borde kunna ignoreras.

Kristianstadsbladet - 12 mar 14 kl. 15:52

"Yahya har brutit sig ut och brutit sig in"

Foto: TT
Danske Yahya Hassans självbetitlade debutbok kom i höstas, har någon missat det? Även i Sverige har uppmärksamheten varit stor, trots att boken släpps först i nästa vecka. Några av alla dem som boken har engagerat är tre journalister hos oss.

Skånskan - 03 mar 18 kl. 14:00

Långlöpare som lockas av naatur

Personligt När Sean Montem väljer vilka uthållighetstävlingar han ska ställa upp i låter han naturen bestämma:
– Om man springer i två dagar vill man ju göra det i fina omgivningar.Namn: Sean Montem
Ålder: 56 år
Yrke: Personlig tränare. Har drivit ett it-företag, har varit chef på träningsanläggning, konstnär, gallerist.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Frågade hur det gick efter olycka – blev misshandlad

När två personer stal en bil slutade det i diket.En man som frågade hur det gick blev misshandlad..

Expressen - 1 timme sedan

Zena var blind i 38 år – ingen märkte något

Zena Cooper var blind i nästan fyra årtionden utan att någon märkte det.Inte ens hennes föräldrar eller make visste om hennes hemlighet.Så skicklig var hon på att ta reda på hur världen omkring henne såg ut utan syn.

Expressen - 3 timmar sedan

Polisen: Transpersoner utnyttjas i sexuell handel

Polisen ser att transpersoner utnyttjas i sexuell handel, rapporterar Sveriges radio. Senaste åren har polisen upptäckt ett tiotal transpersoner som sålts i lägenhetsbordeller..

Expressen - 4 timmar sedan

Våldet trappas upp – över 20 döda i Gaza

Onsdagen blev andra tagen av israeliska flygräder mot Gazaremsan. Dödstalet har nu stigit till 26 personer, skriver AFP. .

Expressen - 4 timmar sedan

Knivhuggen av rånare som stal träningskläder

Sent på onsdagskvällen blev en man knivhuggen av tvåmaskerade rånare i Limhamn. De slet åt sig hans väska och sprang från platsen.Offret fördes till sjukhus med ambulans.

Expressen - 4 timmar sedan

Efter kaoset: Alliansens budget gick igenom

Socialdemokraterna och Demokraterna stoppade i förra veckan Alliansens budget.Men nu är det politiska kaoset i Göteborg över.På onsdagskvällen gick Alliansens budget igenom..

Expressen - 5 timmar sedan

Räddningspådrag efter viltolycka

Sent på onsdagskvällen krockade en personbil med ett vildsvin på E22 utanför Torsås.Det finns ingen uppgift om personskador..

Expressen - 5 timmar sedan

Miljögifter hittade i Margot Wallströms blod

I en ny SVT-dokumentär visar forskare att tidigare utrikesministern Margot Wallström har höga halter av klorparaffiner i sitt blod.– Det var lite chockartat, säger Wallström i dokumentären..

Expressen - 5 timmar sedan

Bil körde in i ett träd

Strax efter 22.30 på onsdagen kom larm om att en bil hade kört in i ett träd – inne i Vinslöv.Det finns ingen uppgift om personskador..

Expressen - 6 timmar sedan

Silvias privata samtal med Sofia och Carl Philip – inför resan

Drottning Silvia är i Vatikanen i Rom för att träffa globala experter och ledare och diskutera hur barn kan skyddas i den digitala världen.Ämnet ligger inte långt bort från Carl Philip och Sofias hjärtefråga – att stoppa näthat.– Man ser mycket positivt på att man kan rikta det ljuset på de här frågorna, kanske från lite olika dimensioner, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.