SVT > Videos

Monday, 18 November, 06:51

SVT - 10 sep 11 kl. 20:58

Attackerna den 11 septemberSVT:s reporter Per Anders Englers och redigeraren Adrian Moars reportage om hndelserna som frndrade vrlden..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Attackernaden 11 , september
BT - 11 sep 11 kl. 08:59

Svenskhet i fokus efter 11 september

Flintastek, deckare och Melodifestivalen. Terrorattackerna den 11 september 2001 vände inte uppochner på svensk kultur. Men under ytan ser forskare ett nytt förhållningssätt till begreppet svenskhet.

YLE - 09 feb 15 kl. 05:06

Inga misstänkta i attackerna mot Sannfinländarna

Helsingforspolisen vet inte vem som ligger bakom de upprepade attackerna mot Sannfinländarnas kontor i Helsingfors och prioriterar inte fallet. Anarkisten Suvi Auvinen säger att Sannfinländarna får vad de förtjänar. Polisen utreder nu tre attacker i september, november och under nyårsnatten mot Sannfinländarnas kontor på Tavastvägen.

Sydsvenskan - 04 sep 11 kl. 00:03

"Priset för 11 september blev högt"

President George W Bushs svar på terrorattackerna den 11 september 2001 stred mot USA:s grundläggande principer, underminerade landets ekonomi och försvagade dess säkerhet. Det skriver den amerikanske ekonomiprofessorn Joseph E Stiglitz.
Terrorattackerna den 11 september 2001 var avsedda att skada USA, och det gjorde de, om än på sätt som al-Qaidas Usama bin Ladin inte hade föreställt sig.

Nyhetskanalen - 15 okt 12 kl. 20:53

Rättsprocess om 11 september-attackerna inledd

Den länge fördröjda rättsprocessen mot den självutnämnda hjärnan bakom 11 september-attackerna Khalid Sheikh Mohammed (KSM) och fyra medåtalade startade på måndagen med inledande förhör vid den flottbasen Guantanamo. Elva år efter attackerna anklagas KSM för att ha organiserat kapningen av planen och de medåtalade anklagas för att bidragit till finansieringen och annat stöd till dem som styrde planen mot krascherna. Dåden krävde 2 976 liv.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

11-september-rättegång inledd

En terrorrättegång har inletts vid Guantanamobasen på Kuba. Khalid Sheikh Mohammed står inför rätta, åtalad för att ha legat bakom 11 september-attackerna mot USA 2001.Khalid Sheikh Mohammed, som greps i Pakistan 2003, anklagas för att vara hjärnan bakom attackerna.

Dagen - 06 maj 12 kl. 11:06

Fem män åtalade för 11 september-attacker

De fem män som anklagas för att ligga bakom 11 september-attackerna mot USA:s östkust 2001, åtalades formellt i en militärdomstol i Guantánamolägret på Kuba på lördagen. Bland dem även Khalid Sheikh Mohammed, den misstänkte hjärnan bakom attackerna.

De fem åtalas för terrorism, kapning, sammansvärjning, mord, förstörelse av egendom och för att ha attackerat civila.

Kristianstadsbladet - 11 sep 13 kl. 17:46

USA mindes 11 september-attacker


USA högtidlighöll på onsdagen årsdagen av 11 september-attackerna, tolv år efter att de genomfördes. President Barack Obama och vicepresident Joe Biden höll, tillsammans med sina respektive fruar, en tyst minut på Vita husets gräsmatta.I New York samlades anhöriga till dem som dödades när flygplanskaparna kraschade in i World Trade Center-byggnaderna vid Ground Zero, där byggnaderna stod, för att minnas de döda.

BT - 11 sep 13 kl. 17:48

USA mindes 11 september-attacker

USA högtidlighöll på onsdagen årsdagen av 11 september-attackerna, tolv år efter att de genomfördes. President Barack Obama och vicepresident Joe Biden höll, tillsammans med sina respektive fruar, en tyst minut på Vita husets gräsmatta. I New York samlades anhöriga till dem som dödades när flygplanskaparna kraschade in i World Trade Center-byggnaderna vid Ground Zero, där byggnaderna stod, för att minnas de döda.

DN - 11 sep 16 kl. 05:30

Så ser terrorläget ut efter 11 september-attackerna


En kraftig ökning av antalet jihadistiska terrordåd – men västvärlden förskonas oftast. IS har trängts tillbaka. al-Qaida håller ställningarna.

Expressen - 03 nov 16 kl. 23:32

Clintons lögn om 11 september-attackerna

NEW YORK. Hillary Clinton slarvar med sanningen. En oskyldig felsägning, eller ett sätt att spela på känslor?

Sydsvenskan - 19 apr 16 kl. 08:26

Romson: 11 september en olycka

Vice statsminister Åsa Romson (MP) benämnde terrordåden i USA 11 september 2001 som "olyckorna" när hon medverkade i "Gomorron Sverige" i SVT i morse. Det var i samband med att Romson beskrev avgångne bostadsministern Mehmet Kaplans politiska gärning.— Han har varit ordförande för unga muslimer i samband med svåra situationer som kring 11 september-olyckorna, sade Romson i SVT.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.