Opinionen.se > Opinion

Wednesday, 20 November, 00:30

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Israel står fast vid fredsavtal
Israel håller fast vid fredsavtalet med Egypten trots fredagens attack mot landets ambassad i Kairo. Det sa Israels premiärminister Benjamin Netanyahu på lördagen, rapporterar BBC.Israel tvingades evakuera all ambassadperson när uppretade demonstranter stormade ambassaden. Beredskapen i Egypten höjdes efter intermezzot och landets myndigheter förklarade att de skyldiga ska rannsakas i en specialdomstol..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Egypten, Kairo, Israels, Benjamin Netanyahu, BBC

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Israel, står, fastvid , fredsavtal
BT - 08 aug 14 kl. 07:20

Vapenvilan Israel-Hamas går ut

Den 72 timmar långa vapenvilan mellan Hamas och Israel gick ut klockan sju på fredagsmorgonen, svensk tid. Enligt en talesperson för Hamas har ännu inget beslut fattats om en ny vapenvila med Israel. Men de palestinska fraktionerna kommer dock att fortsätta samtala med Israel om villkoren för en eventuell sådan.

Dagen - 16 feb 12 kl. 03:00

Fredsavtal nu - för Israels bästa

Det finns mycket vi är överens om i utrikespolitiken, konstaterade Carl Bild (M) när den svenska riksdagen i går diskuterade regeringens utrikespolitiska deklaration. Ingen sa emot honom på den punkten. Däremot fick regeringen kritik från en samlad opposition för sin Mellanösternpolitik.

Världen Idag - 29 aug 18 kl. 00:00

Leder Trumps steg emot en lösning för Israel?

Den senaste veckan har en rad uppseendeväckande uttalanden publicerats, som påverkar konflikten mellan Israel och det palestinska självstyret (PA). Det började med att amerikanske presidenten Donald Trump i ett tal i Virginia i onsdags sade att Israel måste betala ett högre pris i ett framtida fredsavtal, eftersom USA redan har gett dem Jerusalem genom att flytta ambassaden dit. Dagen efter kom det ett uttalande från en högt uppsatt anställd på USA:s utrikesdepartement, där han slog fast att USA kommer att minska sitt bidrag till PA med omkring 200 miljoner dollar.

Kristianstadsbladet - 26 okt 14 kl. 22:39

Jordanien varnar om fredsavtal


Jordanien varnade på söndagen Israel att fredsavtalet mellan länderna hotas om Israel fortsätter bygga bosättningar på ockuperad mark, och ändrar den religiösa statusen för en muslimsk helgedom i Jerusalem.Walid Obeidat, Jordaniens ambassadör i Israel, utfärdade varningen vid ett tal vid ett evenemang med anledning av avtalets 20-årsjubileum. Frågan om religiös status gäller ett område i närheten av al-Aqsa-moskén som i dag administreras av palestinska myndigheter.

BT - 26 okt 14 kl. 22:39

Jordanien varnar om fredsavtal

Jordanien varnade på söndagen Israel att fredsavtalet mellan länderna hotas om Israel fortsätter bygga bosättningar på ockuperad mark, och ändrar den religiösa statusen för en muslimsk helgedom i Jerusalem. Walid Obeidat, Jordaniens ambassadör i Israel, utfärdade varningen vid ett tal vid ett evenemang med anledning av avtalets 20-årsjubileum. Frågan om religiös status gäller ett område i närheten av al-Aqsa-moskén som i dag administreras av palestinska myndigheter.

BT - 01 aug 14 kl. 07:47

Grova felaktigheter om Israel

Svar till Michael Walls, bt.se 22/7, och Mikael M Karlsson (S), BT 23/7. Walls och Karlsson har i långa inlägg försökt visa att jag har fel om Israel.

BT - 24 jul 14 kl. 09:45

Israel är inte berett att sluta fred

Replik. Svar till Ulrik Nilsson (M), BT 20/7. Jag läser Ulrik Nilssons inlägg.

Sydsvenskan - 03 dec 11 kl. 04:49

USA vill se Israel bryta isolering

Foto: Ariel Schalit/Pool
Israel bör försöka bryta sin växande isolering i Mellanöstern, sade USA:s försvarsminister Leon Panetta på fredagen. Han manade också Israel att återvända till förhandlingarna med palestinierna.
I ett tal i Washington sade Panetta att USA vakar över Israels säkerhet, garanterar stabilitet i regionen och hindrar Iran från att skaffa kärnvapen.

Nerikes Allehanda - 29 sep 16 kl. 05:43

Sådana ”hårdingar” behövs i Israel

Nej, Shimon Peres var ingen mjukis – om du nu trodde det. Visst fick han Nobels fredspris. Visst förlorade han ett val 1995 på grund av att många israeler ville ha tuffare tag mot palestinierna.

Kristianstadsbladet - 24 jul 13 kl. 12:10

Israeler beredda stödja fredsavtal


Över hälften av israelerna stödjer ett fredsavtal mellan Israel och Palestina, visar en opinionsundersökning gjord av Tel Avivs universitet och publicerad i tidningen Haaretz. 39 procent av de 511 intervjuade svarade att de skulle stödja ett fredsavtal i en folkomröstning, 16 procent skulle "troligen" stödja avtalet, cirka 25 procent sade nej och 20 procent var osäkra.I förra veckan meddelade USA:s utrikesminister John Kerry att fredssamtalen ska återupptas..

NSD - 24 jul 13 kl. 12:10

Israeler beredda stödja fredsavtal

Över hälften av israelerna stödjer ett fredsavtal mellan Israel och Palestina, visar en opinionsundersökning gjord av Tel Avivs universitet och publicerad i tidningen Haaretz. 39 procent av de 511 intervjuade svarade att de skulle stödja ett fredsavtal i en folkomröstning, 16 procent skulle "troligen" stödja avtalet, cirka 25 procent sade nej och 20 procent var osäkra..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.