SVT > Videos

Sunday, 17 November, 21:18

SVT - 10 sep 11 kl. 20:07

Ingen ersättning till fd fosterhemsbarnKränkningar, vanvård och övergrepp. Ja. dom tusentals barn som for illa i forsterhem under 1900-talet får ingen ersättning för sitt lidande, enligt ett beslut som kom i dag. Detta trots att en utredning i våras föreslog att alla drabbade skulle få 250.000 kronor var..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen ersättningtill fd , fosterhemsbarn
Kristianstadsbladet - 14 nov 13 kl. 14:17

Nekas ersättning trots övergrepp


Trots att de utsatts för våldtäkt, övergrepp och svår misshandel nekas fyra av tio fosterhemsbarn ersättning från staten. Tunga experter riktar nu skarp kritik mot rättsläget i ett upprop till barn- och äldreministern. - Siffran är förfärande hög jämfört med andra länder.

BT - 14 nov 13 kl. 14:23

Nekas ersättning trots övergrepp

Trots att de utsatts för våldtäkt, övergrepp och svår misshandel nekas fyra av tio fosterhemsbarn ersättning från staten. Tunga experter riktar nu skarp kritik mot rättsläget i ett upprop till barn- och äldreminister Maria Larsson (KD). - Siffran är förfärande hög jämfört med andra länder.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Nu ska fosterhemsbarnen få ersättning

Två dagar efter att Ersättningsnämnden öppnat sina dörrar har 600 samtal kommit in och 130 personer anmält att de vill har ersättning för de lidanden de utsatts för som fosterhemsbarn..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fosterbarn räds att söka ersättning

Det är sedan årsskiftet möjligt för fosterhemsbarn som utsatts för övergrepp åren 1920-1980 att söka ersättning.Men många av de drabbade är oroliga att en ansökan ska leda till att de själva döms för förtal. Det på grund av hur en informationsbroschyr från den statliga Ersättningsnämnden har formulerats.

UNT - 14 nov 13 kl. 14:21

Nekas ersättning trots övergrepp

Trots att de utsatts för våldtäkt, övergrepp och svår misshandel nekas fyra av tio fosterhemsbarn ersättning från staten. Tunga experter riktar nu skarp kritik i ett upprop till barn- och äldreminister Maria Larsson.(TT).

SvD - 14 nov 13 kl. 14:21

Nekas ersättning trots övergrepp

Trots att de utsatts för våldtäkt, övergrepp och svår misshandel nekas fyra av tio fosterhemsbarn ersättning från staten..

NT - 14 nov 13 kl. 14:21

Nekas ersättning trots övergrepp

Trots att de utsatts för våldtäkt, övergrepp och svår misshandel nekas fyra av tio fosterhemsbarn ersättning från staten. Tunga experter riktar nu skarp kritik mot rättsläget i ett upprop till barn- och äldreminister Maria Larsson (KD)..

Helsingborgs Dagblad - 14 nov 13 kl. 16:45

Nekas ersättning trots övergrepp

Trots att de utsatts för våldtäkt, övergrepp och svår misshandel nekas fyra av tio fosterhemsbarn ersättning från staten. Tunga experter riktar nu skarp kritik mot rättsläget i ett upprop till barn- och äldreminister Maria Larsson (KD). — Siffran är förfärande hög jämfört med andra länder..

UNT - 14 nov 13 kl. 16:42

Nekas ersättning trots övergrepp

Trots att de utsatts för våldtäkt, övergrepp och svår misshandel nekas fyra av tio fosterhemsbarn ersättning från staten. Tunga experter riktar nu skarp kritik i ett upprop till barn- och äldreminister Maria Larsson.(TT).

YLE - 26 aug 17 kl. 08:17

Offren som fått bestående men i knivattacken kan få ersättning

De personer som skadades i samband med knivattacken i Åbo torde ha rätt till ersättning från Statskontoret i Finland. Personer som skadats i Finland i samband med att ett brott har begåtts kan nämligen få ersättning från Statskontoret. Det här gäller finländare men också personer som är bosatta i något annat EU-land.

YLE - 08 maj 17 kl. 04:30

Robin fick narkolepsi efter vaccinering mot svininfluensa - nekas nu ersättning

Svininfluensavaccinet år 2009 ökade risken att drabbas av narkolepsi. Flera som råkade ut för sjukdomen hade ändå lindrigare symptom i början och var inte tillräckligt snabba med att ta sig till läkare. Det innebär att de kan gå miste om livslång ersättning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.