Kristianstadsbladet > Utrikes

Thursday, 21 November, 11:40

Kristianstadsbladet - 10 sep 11 kl. 20:03

Rebellerna etablerar sig i TripoliLedaren fr det libyska vergngsrdet kom p lrdagen till Tripoli, medan striderna rasade om tv av Gaddafi-regimens sista fsten.
.
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rebellerna, etablerarsig i , Tripoli
NT - 10 sep 11 kl. 20:00

Rebellerna etablerar sig Tripoli

Ledaren för det libyska övergångsrådet kom på lördagen till Tripoli, medan striderna rasade om två av Gaddafi-regimens sista fästen..

Nyheter 24 - 21 aug 11 kl. 13:48

Rebellerna når Tripoli ? slutet nära för Khaddafi


Rebellerna har tagit över flera städer under helgen och har nu nått Libyens huvudstad. "Vi har tagit över", säger rebellerna. Segervissa efter lördagens framgångar med övertagandet av staden Zawiya satte rebellerna av mot Tripoli.

Sydsvenskan - 05 mar 11 kl. 22:18

Rebellerna närmare Tripoli

Foto: Flemming Weiss Andersen
Striderna i västra Libyen trappades upp ytterligare under lördagen. Minst 30 människor uppges ha dött.
Strider mellan Kaddafianhängare och regimkritiker i den strategiskt viktiga kuststaden al-Zawiya började redan vid sextiden på lördagsmorgonen.

Sydsvenskan - 29 aug 11 kl. 06:30

De lagar mat åt rebellerna

De flesta butiker är stängda och det är brist på allt. Kvinnorna som startat matservering åt rebellerna i Tripoli, använder timmar varje dag för att hitta råvaror till soldaternas måltid på kvällen.
Vid diskhon längs väggen står fem unga kvinnor och diskar.

Nyheter 24 - 22 aug 11 kl. 07:49

Khaddafis regim faller - rebellerna intar Gröna torget


Rebellerna intar Tripoli och nu faller Muammar Khaddafis diktatoriska regim. TRIPOLI. I Libyen är rebellerna allt närmare ett slutgiltigt övertagande av Tripoli sedan man intagit symboliskt viktiga Gröna torget mitt i staden.

Sydsvenskan - 14 sep 11 kl. 08:59

Kaddafihatet förenar rebellerna

Analys: Libyen efter Kaddafi.
Överste Kaddafi har kallat dem sinnessjuka al-Qaidaextremister som dricker sitt kaffe med uppiggande droger. President Obama kallar dem människor som försöker skapa sig ett bättre liv.

SVT - 24 aug 11 kl. 18:00

SVT-team besköts i Tripoli

SVT:s team i Tripoli, Samir Abu Eid och Marco Nilsson hamnade mitt i skottlinjen när Kadaffistyrkor öppnade eld mot rebellerna i Tripoli..

Aftonbladet - 28 mar 11 kl. 07:17

Rebellerna nära Tripoli

Gaddafis hemstad Sirte uppges vara i oppositionens händer.

SvD - 21 aug 11 kl. 23:04

Rebellerna intar Tripoli

Gaddafis son tillfångatagen ? ledarens vaktstyrka ger upp..

BT - 21 aug 11 kl. 23:20

Rebellerna uppges kontrollera Tripoli

Rebellernas toppdiplomat i Storbritannien, Mahmud Nacua, bedyrar att det inte kommer att uppstå något maktvakuum i landet, och säger att Nationella övergångsrådet "snart" kommer att flytta från Benghazi till Tripoli. Nacua säger att rebellerna nu kontrollerar 95 procent av Tripoli, efter den dramatiska framryckningen. ?

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 19:24

Vulkanvarning skärps efter lavaströmmar

Filippinerna har skärpt varningsnivån för vulkanen Mayon i provinsen Albay med två steg, med hänvisning till stigande magma, som kan leda till farliga utbrott. Invånare har evakuerats från minst två byar nära vulkanen efter att den börjat spy ut aska under lördagen.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 04:05

Flera saknas ännu efter jordskred

Arbetet med att leta efter överlevande i södra Kalifornien i USA fortsätter. Hittills har 20 personer bekräftats döda efter jordskreden förra veckan i och omkring samhället Montecito. Det är de dödligaste jordskreden i delstaten på minst 13 år.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 22:36

Hawaii uppmanas förbättra sitt varningssystem

Meddelandet om ett robotangrepp som av misstag skickades ut till invånare på Hawaii i USA väcker krav på att delstaten förbättrar sitt varningssystem. Chefen för USA:s kommunikationskommitté FCC, Ajit Pai, kallar i ett uttalande misstaget "fullständigt oacceptabelt" enligt BBC.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 22:03

22 gripna efter skogsmassaker i Senegal

Polisen i Senegal har gripit 22 män som misstänks för inblandning i massakern på 14 unga män i regionen Casamance den 6 januari. Samtliga gripna är medborgare i landet, meddelar polisen.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 21:25

Medicinsk cannabis kan tillåtas i Grekland

Greklands parlament väntas inom en nära framtid godkänna cannabis för medicinskt bruk, uppger vice jordbruksminister Yannis Tsironis.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 21:31

Nio styckade kroppar hittade i Mexiko

Den mexikanska polisen har hittat nio styckade kroppar i en övergiven pickup i delstaten Veracruz, en av landets mest våldsdrabbade regioner. Kropparna, som upptäcktes i lördags efter ett tips, låg fullt synliga i fordonet som parkerats i kommunen Xalapa.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 13:46

Hamas-medlem skadad i sprängning i Libanon

En medlem i den palestinska islamiströrelsen Hamas skadades när en sprängladdning detonerade i hans bil i staden Saida i södra Libanon. Enligt sjukhuskällor fick Mohamed Hamdan, också känd som Abu Hamza, svåra skador i benen och kördes till sjukhus där han opererades.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 05:56

Nytt möte efter framsteg i Venezuelasamtal

De senaste samtalen mellan Venezuelas regering och opposition nådde inte fram till en överenskommelse, men parterna säger att framsteg har gjorts. Nya samtal planeras till den 18 januari.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 03:55

Guterres lovar hjälpa Colombia

FN kan tänka sig att skicka mer resurser till Colombia för att hjälpa landet att ta hand om de människor som flytt dit från den svåra långvariga krisen i matbristens Venezuela.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 01:38

Salmonellamjölk i 83 länder

83 länder har drabbats i skandalen där bland annat 35 barn i Frankrike har fått salmonella av smittat mjölkpulver. Produkten har återkallats. - Vi måste ta hänsyn till storleken på det här arbetet: mer än 12 miljoner paket är påverkade, säger företaget Lactalis vd Emmanuel Besnier.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.