Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 17 November, 05:29

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 11 kl. 19:27

Nya oljekontrakt i Libyen efter valAli Tarhuni, olje- och finansansvarig i det libyska vergngsrdet, sger att rebellsidan inte har ingtt ngra oljekontrakt med utlndska oljebolag. Det kommer inte heller att ske frrn val har hllits. Han tror att oljeproduktionen, som i praktiken sttt stilla i mnader, kan terupptas inom tre till fyra dagar..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya oljekontrakti , Libyenefter , val
SVT - 25 jun 14 kl. 10:10

Libyen: Val med dystra utsikter

Libyen går till val idag. Det är ett val som många hoppas ska skapa stabilitet i det pågående kaoset. Men följderna kan lika gärna bli tvärtom..

SvD - 06 dec 15 kl. 16:17

Politiskt genombrott i Libyen – val om två år

Libyens två rivaliserande regeringar har skrivit på en överenskommelse för att försöka nå en lösning på landets djupa politiska kris, rapporterar flera medier..

Sydsvenskan - 26 aug 11 kl. 00:01

"Svår prövning för Nato i Libyen"

Nato kan känna lättnad och stolthet över segern över Kaddafis regim i Libyen. Men fortsättningen blir en svår utmaning för alliansen. Nato är kanske populärt bland libyerna just nu men det kan snabbt ändras, skriver den amerikanske toppdiplomaten Christopher R Hill.

BT - 07 jul 12 kl. 14:03

Oro stör historiskt val i Libyen

I dag gick Libyen till det första fria valet på 50 år.
Närmare tre miljoner libyer ska välja ett provisoriskt parlament som ska utse en regering. AFP rapporterade att köerna med ivriga väljare ringlade långa i huvudstaden Tripoli.

BT - 05 sep 11 kl. 17:05

Nato snart redo att lämna Libyen

Förhandlingarna mellan Gaddafitrogna i den libyska staden Bani Walid och övergångsrådet NTC ser ut att ha brutit samman. Nu väntar en slutoffensiv mot regimens sista fästen. Samtidigt tycks Natos insats snart vara över.

Dagen - 31 mar 11 kl. 03:00

Libyen får inte bli ett nytt Rwanda

Vi som varit med om ett folkmord vet vad ett ingripande av världssamfundet betyder, eller skulle ha betytt. Jag står därför helt bakom ett ingripande i Libyen.

Det finns inget land som bättre än mitt vet vilket priset blir när världssamfundet avstår från att ingripa för att hindra en nation från att döda sitt eget folk.

Dagen - 25 okt 11 kl. 03:00

Libyen: Frihet, tolerans - och sharialagar?

- Jag uppmanar alla att förlåta, vara toleranta och söka försoning, sa övergångsrådets ledare Mustafa Abdel Jalil när Libyen i söndags firade sin frihet Därefter förklarade han att den framtida konstitutionen ska ha sharia som grund.

- Som ett islamiskt land har vi antagit sharia som den högsta lagen. De lagar som bryter mot sharia är noll och intet värda, citeras Mustafa Abdel Jalil av den libanesiska tidningen The Daily Star.

Nyhetskanalen - 18 maj 11 kl. 10:13

Expert: Flyginsats bättre val i Libyen

Socialdemokraterna vill förlänga insatsen i Libyen med i första hand marina insatser. Men Stefan Ring, militärstrategisk expert vid Försvarshögskolan, anser att en fortsatt Gripeninsats är ett bättre val än en marin insats för att upprätthålla vapenembargot i Libyen..

UNT - 20 feb 14 kl. 11:50

Val till lagstiftande råd i Libyen

I Libyen hålls val i dag till det råd på 60 personer som ska skriva landets nya grundlag. Libyen har skakats av politisk kris, bombdåd och ett stort antal mord det senaste året.(TT).

Kristianstadsbladet - 20 feb 14 kl. 11:50

Val till lagstiftande råd i Libyen


I Libyen hålls under torsdagen val till det råd på 60 personer som ska skriva landets nya grundlag. Deltagandet tros bli lågt. - Det är fortfarande tidigt och det är helgdag här på grund av valet.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Nya sammandrabbningar i Hongkong

Söndagsmorgonen i Hongkong inleddes som lördagen avslutades – med polis som besköt demonstranter med tårgas och demonstranter som svarade med bensinbomber. Demonstranter, främst studenter, ockuperade stadens polytekniska universitet där söndagens tidiga.

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Washington håller undan i NHL-toppen

Nicklas Bäckström satte en av straffarna i avgörandet när Washington besegrade Boston med 3–2, och därmed behåller greppet i tabelltoppen i NHL. Det blev en jämn match, med en assist för Bäckström när T J Oshie tog dramat till förlängning genom att utjä.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

”Kommunernas strategi gör att stadskärnornas butiker och shoppare missgynnas.”

Johan Anselmsson och Ulf Johansson, professorer i marknadsföring..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Var för bra – fick sparken

Kan man vinna med för stora siffror? Ja, åtminstone i den italienska juniorfotbollen, där det inte är odelat positivt att ösa in mål efter mål. Det fick Massimiliano Riccini, tränare för Invicta Sauro i staden Grosseto i Toscana, erfara efter 27–0 mot r.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Kritiserat val i Vitryssland

I dag går Vitryssland till valurnorna. Parlamentsval i det auktoritära landet hålls ett år tidigare än planerat, vilket tolkats som ett taktiskt drag av president Aleksandr Lukasjenko. Även valobservatörer kommer att flockas till vallokalerna.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Många tåg i rättan tid

Över nio av tio tåg kom fram i tid i oktober. Det är första gången sedan 2014 sådan punktlighet uppnås under denna höstmånad, meddelar Trafikverket. Punktligheten för planerade persontåg landade för månaden på 91,1 procent.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Mest av allt är Malmö vanlig vardag.

Det är vad utsocknes inte förstår. Vi packar inte för flykten från staden..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Mässlingsutbrott lamslår Samoa

Samoa har i helgen utfärdat undantagstillstånd efter att ett utbrott av mässling spritt sig över önationen. Alla skolor har stängts och myndigheterna har försökt stoppa alla tillställningar där folkmassor kan tänkas samlas. De första dödsfallen i den på.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Kina: Handelssamtalen konstruktiva

Allt fler tecken tyder på att handelssamtalen mellan Kina och USA går i positiv rikting. Efter ett telefonsamtal med USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer och finansminister Steven Mnuchin på lördagen säger Kinas vice premiärminister Liu He att sa.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

En till sjukhus efter olycka i Helsingborg

Ambulans förde en person till sjukhus efter singelolycka på väg 111, Österleden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.