Opinionen.se > Opinion

Friday, 22 November, 21:17

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Nya oljekontrakt i Libyen efter val
Ali Tarhuni, olje- och finansansvarig i det libyska övergångsrådet, säger att rebellsidan inte har ingått några oljekontrakt med utländska oljebolag. Det kommer inte heller att ske förrän val har hållits. Han tror att oljeproduktionen, som i praktiken stått stilla i månader, kan återupptas inom tre till fyra dagar..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Libyen, Tarhuni

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya oljekontrakti , Libyenefter , val
SVT - 25 jun 14 kl. 10:10

Libyen: Val med dystra utsikter

Libyen går till val idag. Det är ett val som många hoppas ska skapa stabilitet i det pågående kaoset. Men följderna kan lika gärna bli tvärtom..

SvD - 06 dec 15 kl. 16:17

Politiskt genombrott i Libyen – val om två år

Libyens två rivaliserande regeringar har skrivit på en överenskommelse för att försöka nå en lösning på landets djupa politiska kris, rapporterar flera medier..

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 11 kl. 19:27

Nya oljekontrakt i Libyen efter val

Ali Tarhuni, olje- och finansansvarig i det libyska övergångsrådet, säger att rebellsidan inte har ingått några oljekontrakt med utländska oljebolag. Det kommer inte heller att ske förrän val har hållits. Han tror att oljeproduktionen, som i praktiken stått stilla i månader, kan återupptas inom tre till fyra dagar..

Sydsvenskan - 26 aug 11 kl. 00:01

"Svår prövning för Nato i Libyen"

Nato kan känna lättnad och stolthet över segern över Kaddafis regim i Libyen. Men fortsättningen blir en svår utmaning för alliansen. Nato är kanske populärt bland libyerna just nu men det kan snabbt ändras, skriver den amerikanske toppdiplomaten Christopher R Hill.

BT - 07 jul 12 kl. 14:03

Oro stör historiskt val i Libyen

I dag gick Libyen till det första fria valet på 50 år.
Närmare tre miljoner libyer ska välja ett provisoriskt parlament som ska utse en regering. AFP rapporterade att köerna med ivriga väljare ringlade långa i huvudstaden Tripoli.

BT - 05 sep 11 kl. 17:05

Nato snart redo att lämna Libyen

Förhandlingarna mellan Gaddafitrogna i den libyska staden Bani Walid och övergångsrådet NTC ser ut att ha brutit samman. Nu väntar en slutoffensiv mot regimens sista fästen. Samtidigt tycks Natos insats snart vara över.

Dagen - 31 mar 11 kl. 03:00

Libyen får inte bli ett nytt Rwanda

Vi som varit med om ett folkmord vet vad ett ingripande av världssamfundet betyder, eller skulle ha betytt. Jag står därför helt bakom ett ingripande i Libyen.

Det finns inget land som bättre än mitt vet vilket priset blir när världssamfundet avstår från att ingripa för att hindra en nation från att döda sitt eget folk.

Dagen - 25 okt 11 kl. 03:00

Libyen: Frihet, tolerans - och sharialagar?

- Jag uppmanar alla att förlåta, vara toleranta och söka försoning, sa övergångsrådets ledare Mustafa Abdel Jalil när Libyen i söndags firade sin frihet Därefter förklarade han att den framtida konstitutionen ska ha sharia som grund.

- Som ett islamiskt land har vi antagit sharia som den högsta lagen. De lagar som bryter mot sharia är noll och intet värda, citeras Mustafa Abdel Jalil av den libanesiska tidningen The Daily Star.

Nyhetskanalen - 18 maj 11 kl. 10:13

Expert: Flyginsats bättre val i Libyen

Socialdemokraterna vill förlänga insatsen i Libyen med i första hand marina insatser. Men Stefan Ring, militärstrategisk expert vid Försvarshögskolan, anser att en fortsatt Gripeninsats är ett bättre val än en marin insats för att upprätthålla vapenembargot i Libyen..

UNT - 20 feb 14 kl. 11:50

Val till lagstiftande råd i Libyen

I Libyen hålls val i dag till det råd på 60 personer som ska skriva landets nya grundlag. Libyen har skakats av politisk kris, bombdåd och ett stort antal mord det senaste året.(TT).

Kristianstadsbladet - 20 feb 14 kl. 11:50

Val till lagstiftande råd i Libyen


I Libyen hålls under torsdagen val till det råd på 60 personer som ska skriva landets nya grundlag. Deltagandet tros bli lågt. - Det är fortfarande tidigt och det är helgdag här på grund av valet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.