SvD > Nyheter

Sunday, 17 November, 18:42

SvD - 10 sep 11 kl. 18:50

Europa går framåt genom krisernaEuropa går framåt genom kriserna.
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Europa, går, framåtgenom , kriserna
Kristianstadsbladet - 06 jul 12 kl. 09:04

Ett enat Europa är framtiden

Det är skillnad på euro och euro. Det hävdade ekonomijournalisten Gunnar Örn på ett seminarium igår i Almedalen om eurons kris.
Oavsett vilket land en eurosedel kommer ifrån är den värd lika mycket.

YLE - 03 apr 14 kl. 15:31

”Kriserna har gjort mig till den person jag är idag …”

- När jag var i fyrtioårsåldern var det både det ena och det andra som kraschade, berättar fotografen och företagaren Mats Sandström i programmet ”Samtal om livet”. Idag är Mats Sandström på sätt och vis tacksam över sin fyrtioårskris, eftersom den fick honom att ta tag i vissa saker som hade hänt i barndomen - sådant och som var så jobbigt att han under många år hade lyckades skjuta det ifrån sig och bara leva vidare. Spela upp klipp på Arenan Mobbad Mats Sandström växte upp i Larsmo, som den femte i ordningen av sju syskon, och han säger att han hade en lycklig barndom.

Nyan - 01 feb 18 kl. 11:22

President Niinistö tillträder idag-här kan du läsa hela hans tal

Idag, 1 februari, tillträder Sauli Niinistö som president för Finland.
Här nedan kan du läsa hela talet han planerar att hålla idag efter klockan 12.25: Ärade fru talman, bästa representanter för Finlands folk!

HBL - 22 jan 15 kl. 15:46

Stimulansbomben löser inte alla problem

ECB:s nya utspel är en desperat manöver som i bästa fall kan ge euroländerna andrum att få ordning på ekonomin.Priserna sjunker, ekonomin har stagnerat och hotet om en splittring av eurozonen har dykt upp igen. Den europeiska centralbanken var till slut tvingad att ta fram det sista – och omtvistade – vapnet som fanns kvar i arsenalen.

Kristianstadsbladet - 27 jun 12 kl. 09:24

Slaget om EU:s framtid

Ska euron och i förlängningen EU överleva krävs mer av finansiell union.
De europeiska kriserna avlöser varandra. Det tycks inte finna någon lösning i sikte.

Kristianstadsbladet - 23 aug 14 kl. 07:00

Öppna hjärtan är inte tillräckligt

Foto: Khalid Mohammed
Statsministerns sommartal har gjort att frågan om migration på allvar klivit in i valdebatten. Författare Kristina Ohlsson menar att det inte räcker med ord när världen står i brand och 50 miljoner människor är på flykt. I våras gav hon ut en bok om migration, och just detta ämne återvänder hon till när hon i dag medverkar i kultursidans serie ”Mitt val”.

Sydsvenskan - 20 okt 11 kl. 00:03

"Slå vakt om EU:s värden"

Ledarskap och handlingskraft krävs för att skapa ordning och reda i EU-ländernas ekonomier, men också när det gäller att öka medlemsländernas respekt för mänskliga rättigheter, skriver Birgitta Ohlsson, EU-minister och ordförande i Folkpartiets utrikes- och EU-grupp.
Den ekonomiska krisen präglar arbetet inom Europeiska unionen denna höst. Turbulensen i Europa beskrivs ofta som den värsta sedan andra världskrigets dagar.

YLE - 24 jun 16 kl. 22:24

Brittiskt EU-utträde tog finländska parlamentariker på säng

Folkomröstningen om Storbritanniens EU-medlemskap förutspåddes bli mycket jämn, men beskedet om att landet kommer att lämna EU kom ändå som en överraskning för de finländska europaparlamentariker som arbetar i unionens hjärta. - Röstningsresultatet kom ärligt talat som en överraskning, men jag är väldigt nöjd. EU har varit på väg mot en väldigt oroväckande riktning vad gäller den politiska integrationen och det känns som att unionen inte länge finns till för att skapa mervärde för medlemsländerna utan istället blivit ett stormaktprojekt, säger Jussi Halla-aho (Sannf / ECR).

Supermiljöbloggen - 15 mar 19 kl. 08:23

De stora miljörörelsernas år

Varför växer massrörelserna i Europa? och kan de ge svaren på dagens kollektiva klimatångestattack? Vår kulturredaktör Joel Gordon Hultsjö finner några av svaren i de nya rörelserna som växt fram i Storbritannien och Frankrike.

BT - 09 apr 13 kl. 14:11

Vad vore Sjuhärad utan EU?

Ensam är inte stark. Det enda sättet att verkligen värna och skydda det lokala ? och skapa en livskraftig, ekonomiskt och socialt stark region ?

Kristianstadsbladet - 27 sep 13 kl. 07:00

Nya rumänska röster

Foto: Vadim Ghirda
Bokmässans temaland, Rumänien, är ett land med en rik och varierad litteratur med flera lysande profiler. Även för den svenska läsaren finns det numera ett gott utbud att välja bland. Skribent och konsthallschef Thomas Kjellgren har länge följt den rumänska litteraturscenen.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:52

Skola straffas – snokade i elevens mobiltelefon

Biträdande rektorn sa åt en elev att låsa upp sin telefon och gick sedan igenom innehållet. Agerandet har fått Barn- och elevombudet (BEO) att kräva skolan i Halmstad på 10 000 kronor i skadestånd till eleven för kränkande behandling..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:41

Svenskt Dream Team ska bryta VM-trend

Rekordmånga NHL-spelare finns med och det svenska VM-laget stämplas som något av ett Dream Team. Men faktum är att mängden NHL-spelare och framgångar inte går hand i hand. – Vi får se till att bryta den trenden, säger backstjärnan Victor Hedman..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:39

May sågas för ”hybrid av Nixon och Cersei Lannister”

Ett starkt och stabilt ledarskap har varit Theresa Mays mantra inför nyvalet i juni. Men på onsdagen anklagade hon plötsligt Bryssel för att försöka påverka valresultatet. ”Instabilt”, säger kritikerna, ”magnifikt” säger hennes anhängare..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:15

Hockeyns bästa tid är nu – och VM hetare än på länge

Finalserien mellan HV71 och Brynäs var propaganda för sporten. Samtidigt tillbringas de ljusa nätterna med fördel framför tv:n, där det bjuds högklassig dramatik i Stanley Cup-slutspelet. Och nu börjar VM.

SvD - 04 maj 17 kl. 16:05

Sopor och nöjen – Le Pens vapen i norr

Klyftan är djup mellan stad och landsbygd i ett splittrat franskt presidentval. Där misstron och arbetslösheten härskar försöker Marine Le Pen samla stöd – med hjälp av bättre sophämtning och nöjesliv..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:49

Hetaste NHL-profilerna i ishockey-VM

Här finns World Cup-vinnare som Matt Duchene, framtidsnamn som Jack Eichel och poängsprutor som Nikita Kutjerov. Ishockey-VM innehåller en rad NHL-profiler. Den största av dem alla är dock svensk – Victor Hedman är VM-turneringens största profil i TT:s rankning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:51

Neymar upp i rätten – misstänks för bedrägeri

Den brasilianske fotbollsstjärnan Neymar misstänks för bedrägeri och korruption och ska infinna sig i rätten, meddelar spansk domstol..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:46

Grönborg mörkar premiärlaget

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg väljer att mörka sitt lag till VM-premiären mot Ryssland. Hur många platser han lämnar öppna i VM-truppen återstår att se. – Det får ni se i kväll, sade han efter torsdagens träning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:40

Hur stort tålamod har regeringen med postchefen?

Postnords vd Håkan Ericsson lyckas med konststycket att skjuta förtroendet för bolaget ytterligare i sank. Kunder, anställda och ägarna – skattebetalarna – har fått nog sedan länge. Måttet borde snart vara rågat även på politisk nivå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.