Opinionen.se > Opinion

Friday, 22 November, 12:53

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Bani Walid fortätter hålla stånd
Kadaffitrogna styrkor i staden Bani Walid bjuder oväntat hårt motstånd.Den nya regimens trupper gjorde på lördagen ett försök att storma staden men tvingades tillbaka. Trupperna retirerade och hade på lördagskvällen gått i ställning cirka 10 kilometer utanför Bani Walid. CNN rapporterar om frustration över att styrkorna inne i Bani Walid vägrar kapitulera.Bani Walid är en av tre städer som fortfarande är lojala mot den tidigare libyske diktatorn..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Walid, Bani Walid, CNN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bani, Walid, fortätter, hålla, stånd
Kristianstadsbladet - 06 maj 13 kl. 21:00

Räder sätter fart på diplomatin

De israeliska flygattackerna mot Damaskus sätter fart på toppdiplomatin. USA:s utrikesminister John Kerry ska diskutera sätt att få slut på inbördeskriget i Syrien, när han besöker Moskva. Kina stod värd för Benjamin Netanyahu på måndagen.

Supermiljöbloggen - 16 feb 18 kl. 16:07

EU ska råda bot på överskottet av utsläppsrätter

Det lagförslag som SMB skrivit om tidigare  är nu formellt beslutat efter att blivit godkänt av EU parlamentet och EU:s ministerråd. Lagförslaget kommer att begränsa antalet tillgängliga utsläppsrätter inom EU:s handelssystem, vilket kommer göra det dyrare att smutsa ner klimatet och lönsammare att minska utsläppen. Dessutom ska fler utsläppsrätter varje år automatiskt annulleras - tas ur systemet.

Nyan - 02 okt 19 kl. 10:35

Så här gör du om en bebis sätter i halsen:

Sari Johansson har tidigare arbetat på akuten vid Ålands hälso- och sjukvård. Nu är hon Röda Korsets utbildare i första hjälpen och hon framhåller hur viktigt det är att agera snabbt om ett barn sätter i halsen. Det kan gå fort för en liten barnkropp att tappa med-
vetandet.

TA - 04 mar 13 kl. 11:12

Tunga lastbilar kör för fort

Majoriteten av de tunga lastbilarna kör för fort visar två undersökningar. Enligt Trafikverket bryter 70 procent hastighetsreglerna. Överträdelserna är mer eller mindre planerade, enligt Clas Tingvall vid Trafikverket.

Alliansfritt Sverige - 02 aug 13 kl. 14:02

Här har du nästan tusen orsaker till att KD borde skämmas under Pride (inlägget kan innehålla spår av dildos)

Nu är det Pride och det betyder att vi som varje år sammanställer partiets HBT-fientliga uttalanden. Det gör vi för att påminna en del unga kristdemokrater om vilken sorts parti de faktiskt engagerar sig i vilket de ibland verkar glömma. Dagen: - Det finns inom HBT-grup­pen en väl­digt stor skep­sis mot Krist­de­mo­kra­ter­na, och de bun­tar ofta ihop oss med Sve­ri­ge­de­mo­kra­ter­na, säger Erik Slott­ner.

Cornucopia - 23 jul 14 kl. 15:15

Ca 300, eller mindre än 1%, konspirationsnötter bland läsarna

Efter att ha kört tre enkäter, som visar hur stor/liten andel av bloggläsarna är som är sk konspirationsnötter, så är det läge för en spaning. Man kan sammanfatta det hela med att endast en liten del tror på alla löjliga okunniga vetenskapsfientliga konspirationsteoriter, även om de skriker högt i kommentarsfälten. Att skrika högt på Internet innebär inte att man har rätt eller är speciellt många.

News55 - 19 feb 16 kl. 14:14

Här är försäkringsbolagen som inte ersätter stöld på äldreboende

Eftersom personalen på ett äldreboende ofta har nyckel hem till den boende och att även vårdpersonal kan stjäla är det viktigt att ha en försäkring som täcker även den typen av stöld. Men flera försäkringsbolag ersätter inte stöld som begåtts med hjälp av nyckel. Det fick 86-åriga Maj-Britt Östlund bittert erfara när hon drabbades av stöld inne på sitt trygghetsboende.

Skånskan - 17 jul 18 kl. 01:00

Vi sätter all­tid mil­jön först

Kli­mat­hotet är nu. Marker och skördar bränns sön­der, gräset är gulnat, be­tet sinar och bön­derna tvingas pla­nera för att skicka djuren på slakt.
Över världen smälter isar, vä­der­ka­ta­stroferna blir fler och vär­re, krig och kon­flikter växer i tor­kans och re­surs­bristens spår.

Kristianstadsbladet - 22 feb 13 kl. 10:30

Bromölla krymper

Bromöllas befolkning minskade med 116 invånare 2012. Nu ska kommunchefen göra en analys av hur det sett ut historiskt och inom vilka grupper minskningen finns.
I går kom statistik som visar att befolkningsantalet i Bromölla kommun rasade under 2012.

Skånskan - 30 aug 18 kl. 14:00

Hög tid bygga hyresrätter

STAFFANSTORP Här svarar partiets förstanamn på valsedeln, Cecilia Dahlgren, präst, på sju frågor från SkD.Vilket eller vilka andra partier i Staffanstorp kan ni tänka er samverka med efter valet?
– Vi kan arbeta med Socialdemokraterna och Miljöpartiet men även andra som har human människosyn.

Skånskan - 19 dec 18 kl. 15:00

Vi är fak­tiskt rätt snälla barn

Män­ni­skor tycker bättre om att ge än att få. Får de välja mel­lan att få be­talt för att göra nå­got el­ler att göra det gra­tis så tycker de bäst om att göra det gra­tis, som en vän­tjänst. Det är dock vik­tigt att det fram­ställs på det sättet: som en god gär­ning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.