Opinionen.se > Opinion

Monday, 18 November, 06:53

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Libyens ambassadör godkänd
Ali Aujali, Libyens ambassadör i Washington, är nu formellt företrädare för den nya libyska ledningen, uppger Ekot. USA:s president Barack Obama har godkänt hans diplomatiska kreditbrev.Ali Aujali var även ambassadör under Moammar Khadaffi, men i våras bröt han med regimen och uppmanade i stället Khadaffi att avgå.Vid en ceremoni i Vita huset mottog president Obama Aujalis kreditbrev..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Aujali, Washington, Ekot, USA, Barack Obama, Moammar Khadaffi, Khadaffi, Vita, Obama Aujalis

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Libyens, ambassadör, godkänd
Nyhetskanalen - 31 okt 12 kl. 18:28

Libyens nya regering godkänd

Libyens nationalkongress har nu godkänt premiärminister Ali Zaidans regering. Inte heller onsdagen klarade sig dock utan protester vid parlamentet. Ett hundratal personer hade samlats utanför och säkerhetsstyrkor fick skjuta i luften för att skingra folkmassan.

SR - 18 sep 19 kl. 00:46

Ny Sverige-ambassadör godkänd av USA:s senat

I USA har nu senaten godkänt finansmannen Ken Howery som ny ambassadör i Sverige, rapporterar SVT Nyheter..

Cornucopia - 08 dec 16 kl. 09:49

Avskrift: Ryska ambassadörens samtliga lögner

Nedan följer en avskrift av intervjun med den ryska ambassadören till Sverige från gårdagens SVT Aktuellt. De direkta lögnerna, som visar att ambassadören inte är att lita på och att Kremldiktaturen är fientliga och angriper grannländer, är kommenterade nedan.
Till en början vill nyttiga volontärer och inflytelseagenter att man ska tolka in diverse "inte" där ambassadören inte säger dessa, som i det inledande citatet nedan.

YLE - 05 jul 14 kl. 04:00

Ambassadör: Bärplockare bör få arbetsavtal

Också den här sommaren kommer tusentals thailändska bärplockare till Finland för att arbeta under delvis oklara arbetsförhållanden. De som plockar jordgubbar eller andra trädgårdsbär får arbetsavtal och garanteras en minimilön. Men de som plockar skogsbär betraktas också i år som egenföretagare och står själva för riskerna.

Kristianstadsbladet - 03 sep 14 kl. 05:49

Norge vågar inte byta ambassadör


Fyra år efter Liu Xiaobo-grälet är relationen med Kina fortfarande så dålig att Norge inte vågar utse någon ny Peking-ambassadör, rapporterar Dagens Næringsliv.Anonyma källor säger till tidningen att läget är så låst att Svein Sæther i nuläget inte kan ersättas. Sæther har haft jobbet sedan 2007, och skulle enligt praxis ha bytts ut.

BT - 03 sep 14 kl. 05:49

Norge vågar inte byta ambassadör

Fyra år efter Liu Xiaobo-grälet är relationen med Kina fortfarande så dålig att Norge inte vågar utse någon ny Peking-ambassadör, rapporterar Dagens Næringsliv. Anonyma källor säger till tidningen att läget är så låst att Svein Sæther i nuläget inte kan ersättas. Sæther har haft jobbet sedan 2007, och skulle enligt praxis ha bytts ut.

Helsingborgs Dagblad - 09 okt 15 kl. 17:39

FN godkänner militär EU-insats

FN:s säkerhetsråd godkände på fredagen att EU får genomföra militära insatser för att ta hand om flyktingbåtar som drivs av människosmugglare i Medelhavet. Enligt det brittiska resolutionsförslaget får flottstyrkor mandat att borda fartyg för inspektion, beslagta dem och även ta dem ur trafik de fall då fartygen drivs av människosmugglare.Insatserna får genomföras utanför Libyens kust, som är en vanlig flyktväg.

Sydsvenskan - 09 okt 15 kl. 17:39

FN godkänner militär EU-insats

FN:s säkerhetsråd godkände på fredagen att EU får genomföra militära insatser för att ta hand om flyktingbåtar som drivs av människosmugglare i Medelhavet. Enligt det brittiska resolutionsförslaget får flottstyrkor mandat att borda fartyg för inspektion, beslagta dem och även ta dem ur trafik de fall då fartygen drivs av människosmugglare.Insatserna får genomföras utanför Libyens kust, som är en vanlig flyktväg.

SR - 02 mar 17 kl. 06:00

USA:s nye justitieminister hade möten med rysk ambassadör

I USA kommer det uppgifter om att den nye justitieministern, Jeff Sessions, haft flera möten med Rysslands ambassadör innan valet. Innan Sessions godkändes som justitieminister fick han frågor om vilka kontakter han haft med Ryssland. Då berättade han inte om sina träffar med ambassadören..

Sydsvenskan - 14 nov 18 kl. 05:45

Trump nominerar Saudi-ambassadör

USA:s president Donald Trump nominerar den pensionerade generalen John Abizaid till att bli landets nästa ambassadör i Saudiarabien. Abizaid måste godkännas av senaten för att kunna tillträda posten, där USA inte har haft en ambassadör sedan Trump tillt.

Helsingborgs Dagblad - 14 nov 18 kl. 05:45

Trump nominerar Saudi-ambassadör

USA:s president Donald Trump nominerar den pensionerade generalen John Abizaid till att bli landets nästa ambassadör i Saudiarabien. Abizaid måste godkännas av senaten för att kunna tillträda posten, där USA inte har haft en ambassadör sedan Trump tillt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.