SvD > Nyheter

Tuesday, 12 November, 17:11

SvD - 10 sep 11 kl. 14:55

Sämre prognos för GreklandEkonomin riskerar att krympa med mer än fem procent i år..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Grekland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sämre prognosför , Grekland
Dagens PS - 6 timmar sedan

Nissans resultat kraschar – biljätten sänker prognos

Japanska Nissan Motors rörelseresultat i räkenskapsårets andra kvartal föll med hela 70,4 procent och var sämre än väntat. Det medför att bolaget sänker prognosen för hela året. Bolaget räknar nu med att rörelseresultatet för året blir 150 miljarder yen, mot tidigare 230 miljarder yen.

BT - 27 jun 11 kl. 07:17

BT frågar: Påverkar den ekonomiska krisen i Grekland mig?

Thomas Nilsson, bankchef för Danske Bank i Borås, nyligen hemkommen från Grekland vars ekonomiska kris är på hela världens läppar. ? Just nu påverkar det inte särskilt mycket.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Ännu sämre ekonomi i Grekland

Det ekonomiska läget i Grekland har förvärrats ytterligare. Landets regering meddelade på onsdagen att budgetunderskottet nästa år förväntas bli 5,2 procent. Tidigare prognos talade om 4,2 procent.

BT - 31 okt 12 kl. 11:19

Ännu sämre ekonomi i Grekland

Det ekonomiska läget i Grekland har förvärrats ytterligare. Landets regering meddelade på onsdagen att budgetunderskottet nästa år förväntas bli 5,2 procent. Tidigare prognos talade om 4,2 procent.

DI - 05 nov 15 kl. 11:35

EU kapar prognos för Grekland

EU-kommissionen reviderar upp sin prognos för tillväxten i år i euroområdet och hela EU med 0,1 procentenheter. Däremot revideras prognosen för nästa år ned lika mycket i både euroområdet och i hela EU jämfört med prognosen den 5 maj.De relativt goda utsikterna för Grekland i prognosen den 5 maj har bytts till negativ tillväxt..

HBL - 08 nov 13 kl. 04:30

Nordens Grekland?

Den färska ekonomiska prognosen från EU-kommissionen antyder att en svag tillväxt har kommit i gång.Under den andra halvan av året växer ekonomin med 0,5 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Men hela året visar nolltillväxt i EU och en tillbakagång på 0,4 procent i euroområdet.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

S&P: Negativ prognos för Grekland

Grekland kommer troligen att behöva ytterligare hjälp från internationella långivare i år, bedömer Standard & Poor's. Kreditvärderingsinstitutet flaggar för att Greklands kreditbetyg kan komma att sänkas på nytt om Aten inte lyckas uppfylla villkoren för nästa utbetalning. Grekland har lovat budgetsanering och åtstramningar i utbyte mot stödpaketet på 130 miljarder euro.

Helsingborgs Dagblad - 08 aug 12 kl. 00:27

S&P: Negativ prognos för Grekland

Grekland kommer troligen att behöva ytterligare hjälp från internationella långivare i år, bedömer Standard & Poor's. Kreditvärderingsinstitutet flaggar för att Greklands kreditbetyg kan komma att sänkas på nytt om Aten inte lyckas uppfylla villkoren för nästa utbetalning. Grekland har lovat budgetsanering och åtstramningar i utbyte mot stödpaketet på 130 miljarder euro..

BT - 08 aug 12 kl. 00:23

S&P: Negativ prognos för Grekland

Grekland kommer troligen att behöva ytterligare hjälp från internationella långivare i år, bedömer Standard & Poor's. Kreditvärderingsinstitutet flaggar för att Greklands kreditbetyg kan komma att sänkas på nytt om Aten inte lyckas uppfylla villkoren för nästa utbetalning.Grekland har lovat budgetsanering och åtstramningar i utbyte mot stödpaketet på 130 miljarder euro.

HBL - 06 jun 13 kl. 16:18

"Grekland är på rätt spår"

Greklands premiärminister Antonis Samaras säger att han själv tidigare varnat för de misstag IMF medgett i efterhand, då han träffar pressen efter sitt möte med statsminister Jyrki Katainen på torsdagseftermiddagen.Samaras går inte närmare in på att kommentera hur han ser på IMF efter att valutafonden, som ingår i den trojka som övervakar Greklands ekonomiska reformer, medgett att man missbedömde Greklands ekonomi och borde ha omstrukturerat skulderna redan 2010. - Det viktigaste är att vi just nu går igenom det scenario vi ska gå.

TA - 30 apr 14 kl. 10:51

Oväntat positiv grekisk prognos


Grekland räknar med att överskottet i årets budget, före lånekostnader, lyfter till 2,3 procent. Det kan jämföras med målet på 1,5 procent i överskott i stödprogrammet från EU och IMF.Enligt Greklands biträdande finansminister Christos Staikouras planerar den skuldtyngda regeringen även att åter testa marknadens intresse för grekiska statspapper.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:51

Obama stöder Macron i presidentvalet

SvD - 04 maj 17 kl. 15:36

Kaffekrig pressar Dunkin’ Donuts

Ett priskrig på kaffe har brutit ut mellan ett antal snabbmatskedjor i USA. Senaste konsekvensen av det är ett pressat kvartalsresultat från Dunkin' Brands, skriver Financial Times nätupplaga..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:17

Oljepriset pressas

SvD - 04 maj 17 kl. 14:02

Fiskforskning friades först från fusk

Trots att forskningen var full av fusk friades forskarna av Uppsala universitet. "Anmärkningsvärt", tycker expertgrupp. Fallet belyser svenska lärosätens uppenbara svårigheter att hantera forskningsfusk..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:43

Ökänd krigsherre tillbaka i Kabul

Den ökände krigsherren Gulbuddin Hekmatyar, även känd som "slaktaren av Kabul", har återvänt till den afghanska huvudstaden efter 20 års frånvaro..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:42

Linköping värvar "Monstret"

Efter åtta säsonger i NHL och AHL flyttar ishockeymålvakten Jonas "Monstret" Gustavsson hem till Sverige. Gustavsson, som vann SM-guld med Färjestad 2009 och därefter bland annat spelat 179 NHL-matcher, har skrivit på ett treårskontrakt med Linköping..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Vården kan lära av hemmafödslar

Långsamma förlossningar, som i hemmet, ger kvinnan färre skador. Det är känt, och nu visar en studie från Sahlgrenska akademin att sjukhusen kan lära mer än man trott av detta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.