SvD > Kultur

Wednesday, 13 November, 10:17

SvD - 10 sep 11 kl. 15:08

Periferin steg in i världens centrumNya betydande aktörer på den globala scenen..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Periferin, stegin i världens , centrum
Barometern - 14 aug 14 kl. 08:03

Periferin i centrum

Det brukar sägas att en svensk valrörelse inleds en månad före valet. Om detta av Gunnar Sträng myntade uttryck gäller är det således nu som valrörelsen ska dra i gång. I?

Barometern - 14 aug 14 kl. 08:03

Periferin i centrum

Det brukar sägas att en svensk valrörelse inleds en månad före valet. Om detta av Gunnar Sträng myntade uttryck gäller är det således nu som valrörelsen ska dra i gång. I dag är det den 14 augusti och den 14 september är det valdag.

Dalarnas tidningar - 15 sep 14 kl. 03:22

Familjefrid tar nästa steg: Centrum mot våld i Norr

På onsdag väntas därför socialnämnden att hos länsstyrelsen ansöka om 300 000 kronor för ett projekt som ska vara första steget mot det nya centret..

YLE - 17 aug 15 kl. 06:07

Bostadsområden i periferin förlorare då flyttvågen går mot centrum

Under sommarmånaderna har fastighetsmäklarna märkt av en liten uppgång i försäljningen av bostäder i centrala stadsdelar i Helsingfors och i södra Esbo. Vi har inga butiker i närheten. All service är ganska långt härifrån.

Barometern - 27 dec 17 kl. 09:16

Gunilla Petri: Periferin konstens nya centrum

Äntligen är det landsbygdens tur. Det tog till 2017. Nu är periferin lika viktig som centrum.

YLE - 17 jan 14 kl. 04:13

Cykelaktivister undrar varför staden satsar på cykelvägar i periferin

Helsingfors bygger cykelleder i östra Helsingfors på folktomma platser som Hjulkvarnsvägen när Östra Centrum. Samtidigt fortskrider inte byggandet av cykelleder i innerstaden. Klagomål från invånare gör att projekt som nya lättrafikleder på Mechelingatan skjuts upp.

Sydöstran - 45 minuter sedan

Stor vattenläcka i centrum: ”Värst var det i källaren”

Flera drabbades av en stor vattenläcka i centrum. – Då var fullt med vatten utanför butiken. Värst var det i källaren, säger Daniel Svensson som driver servicebutiken.

YLE - 29 jul 17 kl. 13:19

Missbrukare oroar i Karis centrum - "de är högljudda och våldsamma"

Missbrukarna i parken i Karis hjärta är högljudda och en del slåss. Det oroar både en del Karisbor och företagare i området. Minskade polisresurser kan vara en orsak till oron.

YLE - 30 jan 17 kl. 12:17

Landsbygdsaktivist: Inte lätt att göra sin röst hörd från periferin

Det är inte lätt att lyfta stora frågor från periferin. Det säger landsbyggdsaktivisten Peter Backa som har egen erfarenhet men samtidigt uppmanar Älvbyborna att kämpa om det visar sig att majoriteten vill byta kommun. Fredrik Lång i Veikars hoppas att fler tänker som han.

YLE - 29 nov 16 kl. 20:37

Centrumplanerna för Smedsby i Korsholm tog ett steg framåt.

Bostäder för ungefär 600 personer, affärsutrymmen, ett torg och framför allt ett fungerande och inbjudande centrum i Smedsby, det är vad politikerna i Korsholm tror och hoppas på. På tisdag kväll tog planerna ännu ett steg framåt. - Vi är glada att vi äntligen har kommit så här långt.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:45

En rak, rå b-film utan nonsens

”Sleepless” är en Hollywoodversion av den franska filmen ”Nuit blanche”. Den franska förlagan andas mera skaparglädje och risktagande, den amerikanska nyinspelningen bastantare hantverk. .

SvD - 04 maj 17 kl. 15:30

Äktenskap skakas i grunden i socialt vågspel

Den prisbelönta italienska filmen ”Vad döljer du för mig?” handlar om en grupp vänner som förvandlar en parmiddag till en avslöjande lek – med mobilen som insats..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Han tar över Svensk form

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Robin Bengtsson har hittat formen

Robin Bengtsson har genomfört sin andra repetition i Ukraina. Nu börjar numret falla på plats inför Eurovision-semifinalen på tisdag. – Vi är princip helt i hamn, säger han till TT..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Två hoppar av Band of Horses

SvD - 04 maj 17 kl. 13:30

Konstig Emma Watson i dystopi om sociala medier

Dave Eggers dystopiska sociala medier-roman ”The Circle” blir varken thriller eller satir. Den enda som glänser är Bill Paxton..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:00

Ilon Wiklands flykt blir opera

Barnboken "Den långa långa resan" handlar i grunden om Ilon Wikland. Den älskade illustratören var en gång ett ensamkommande flyktingbarn. Nu blir hennes självbiografiskt inspirerade berättelse opera..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Filmjätte stäms för sextrakasserier

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Silvana Imam-dokumentär får stöd

SvD - 04 maj 17 kl. 10:00

Hur tänker en scenkritiker?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.