DN > Opinion

Sunday, 17 November, 23:19

DN - 10 sep 11 kl. 00:05

?Kyrkan måste sluta fred med religionskritikerna?Annika Borg och Christer Sturemark: Kyrkan och den sekulära humanismen måste gräva ned stridsyxorna och börja samverka ? inte skapa schismer där det inte finns några. De senaste åren har bland andra Svenska kyrkan riktat stark kritik mot Humanisterna och den sekulära humanismens religionskritik. Misstänksamheten har inte sällan tagit sig uttryck i osakliga attacker och rena personangrepp. Varför dra en gräns mellan dem som tror på en gudomlig existens och dem som inte gör det?
Läs mer på DN
Läs mer om:
Borg, Christer Sturemark, Svenska, Humanisterna, Annika Borg, Humanisternas, Christer Sturmark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kyrkanmåste , sluta, fredmed , religionskritikerna
Dagen - 12 apr 12 kl. 03:00

Kyrkan mäklade fred i gängkriget

El Salvadors två farligaste gäng har slutit vapenvila med hjälp av kyrkan. Sedan dess har antalet mord i huvudstaden San Salvador sjunkit till "bara" fem om dagen.

Före mars var siffrorna annorlunda.

Expressen - 19 aug 11 kl. 22:26

Ringde Xavi för att sluta fred - nobbades

Iker Casillas ringde Xavi för att sluta fred efter den kaotiska superfinalen. Xavi svarade inte - så Casillas fick ringa Carles Puyol i stället, rapporterar katalanska tv-kanalen TV3. .

Eurosport - 21 sep 11 kl. 19:55

Ishockey - NHL - Hollywoodstjärnan försökte sluta fred med Bruins

Hollywoodstjärnan och Canucks-supportern Ryan Reynolds försökte sluta fred med Boston Bruins genom att bjuda hela laget på tequila men fick nobben..

Expressen - 07 jan 13 kl. 15:34

Zander: Mourinho skulle ju sluta fred

MADRID. Tanken var att Mourinho skulle sluta fred med Santiago Bernabéu. Fast tränaren ville tvärtom.

Expressen - 06 mar 13 kl. 16:27

Carola och Runar nära sluta fred: Viss kontakt

Carola och Runar är inte längre bittra fiender. Exmakarna är på väg att sluta fred om sonen Amadeus. - Det går ganska bra, säger advokat Thomas Bodström till EXTRA..

Sydsvenskan - 19 maj 15 kl. 22:24

Polis ber mc-gäng sluta fred

Polisen i Waco i Texas ber traktens rivaliserande mc-gäng sluta fred efter den blodiga uppgörelsen på en restaurang i helgen som lämnade nio människor döda och 18 skadade.— Det har varit tillräckligt med tragedi och det har varit tillräckligt med blodspillan, säger polisen Patrick Swanton.Av de skadade är sju kvar på sjukhus, men alla i stabilt tillstånd.

Helsingborgs Dagblad - 19 maj 15 kl. 22:24

Polis ber mc-gäng sluta fred

Polisen i Waco i Texas ber traktens rivaliserande mc-gäng sluta fred efter den blodiga uppgörelsen på en restaurang i helgen som lämnade nio människor döda och 18 skadade.— Det har varit tillräckligt med tragedi och det har varit tillräckligt med blodspillan, säger polisen Patrick Swanton.Av de skadade är sju kvar på sjukhus, men alla i stabilt tillstånd.

SvD - 19 maj 15 kl. 22:23

Polis ber mc-gäng sluta fred

Polisen i Waco i Texas ber traktens rivaliserande mc-gäng sluta fred efter den blodiga uppgörelsen på en restaurang i helgen som lämnade nio människor döda och 18 skadade..

UNT - 19 maj 15 kl. 22:23

Polis ber mc-gäng sluta fred

Polisen i Waco i Texas ber traktens rivaliserande mc-gäng sluta fred efter den blodiga uppgörelsen på en restaurang i helgen som lämnade nio människor döda och 18 skadade..

DN - 27 aug 15 kl. 15:44

Burger King ville ”sluta fred” med McDonald's – fick nobben


Hamburgerkedjan Burger King vill sluta fred med sin värsta konkurrent McDonald's. Syftet? Att skänka intäkterna från en dags försäljning till välgörenhet.

Sydsvenskan - 11 nov 18 kl. 12:00

Hundra år sedan det stora kriget slutade – det var ett självmordsuppdrag att sluta fred

Att sluta fred var ett självmordsuppdrag..

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

”De mest osäkra formerna av visstidsjobb ökar kraftigt”

German Bender och Mats Wingborg: I dag har 440.000 någon form av behovsanställning, det är omkring 60 procent av alla med en tidsbegränsad anställning..

DN - Igår: 21:00

”Att överge överskottsmålet kan leda till populism”

Fredrik N G Andersson och Lars Jonung: Efter finanskrisen tvingades skuldtyngda länder till de hårda åtstramningar som bidragit till populistiska strömningar..

DN - I förrgår: 21:00

”Vi vill hitta åtgärderna som får integrationen att fungera”

Fyra entreprenörer: Åtta av tio svenskar dömer ut integrationspolitiken. De håller politikerna ansvariga men tilltror dem inte om att ha några lösningar..

DN - I förrgår: 17:19

”Remarkable that the prize committee can't see the ethical problems”

SLUTREPLIK DN DEBATT 10/11. Bo Rothstein: My article about the lack of attention to research ethics in the method that….

DN - 14 nov 19 kl. 21:00

”Nu slutar vi mäta väljarnas partisympatier via telefon”

Demoskop-företrädare: Vi överger nu telefonintervjuer som metod i väljarbarometern, främst på grund av bortfall och vissa mätfel..

DN - 14 nov 19 kl. 18:09

”Utmärkt att Margot Wallström ser bristerna i det regelverk hon medverkat till”

Björn O Gillberg: EU:s kemikalielagstiftning tillkom under Margot Wallströms tid som EU-kommissionär och ansvarig för EU:s miljöfrågor..

DN - 14 nov 19 kl. 18:04

”Fel information om EU-förslaget om minimilöner”

Luca Visentini, EFS: Förslaget är att ”minimilöner bör fastställas i enlighet med nationella traditioner, genom kollektivavtal eller rättsliga bestämmelser”..

DN - 14 nov 19 kl. 18:00

”Märkligt att priskommittén inte alls ser de etiska problemen”

SLUTREPLIK DN DEBATT 10/11. Min artikel om bristen på uppmärksamhet om forskningsetiken i den metod som i år belönats….

DN - 13 nov 19 kl. 16:24

”The laureates’ research is not based on unethical methods”

REPLIK DN DEBATT 10/11. Bo Rothstein argues that the research that was awarded this year's Prize in the Economic….

DN - 13 nov 19 kl. 16:16

”Naivt tro att sociala pelaren inte skulle leda till lagstiftning”

Abir Al-Sahlani (C), Europaparlamentariker: När Pandoras ask som stavas europeisk välfärdspolitik öppnas så kommer den vara svår att stänga..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.