DN > Utrikes

Friday, 22 November, 07:02

DN - 10 sep 11 kl. 05:59

Palestinierna väljer väg till FNVid Arabförbundets möte på måndag avgörs vilken väg palestinierna kommer att välja för att söka medlemskap i FN ? via säkerhetsrådet eller generalförsamlingen. Det säger palestiniernas FN-ambassadör..
Läs mer på DN
Läs mer om:
FN, Arabförbundets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Palestinierna, väljer, vägtill FN
Sydsvenskan - 29 nov 12 kl. 06:30

Reinfeldt följer rödgrönt spår

Den rödgröna oppositionen trycker på. Folkpartiet och Centern har svängt. Och nu tycks även Moderaterna luta åt att Sverige i dag röstar ja i FN:s generalförsamling till att ge Palestina höjd status.?

BT - 23 jul 14 kl. 09:10

Alla övergrepp måste fördömas

Replik. Svar till Stefan Sturesson (KD), BT 17/7. Stefan Sturesson frågar sig varför så många väljer att bara se fel hos Israel.

BT - 01 jul 14 kl. 16:23

Osäkert läge efter tonårsmorden

Nära tre veckors sökande tog slut när israelisk militär hittade tre saknade tonåringar begravda på Västbanken. Hot om hämnd och flyganfall mot Gaza följde, men regeringen uppges vara splittrad i fråga om hur hårt man ska gå fram mot palestinierna. Förslag förekom under ett krismöte i regeringen sent i måndags om ytterligare flyganfall men också om nya bosättningar till de mördade tonåringarnas ära, skriver tidningen Haaretz.

BT - 01 jul 14 kl. 20:22

Tiotusentals sörjde tonåringarna

Tiotusentals sörjande deltog i begravningen efter att israelisk militär hittat de tre saknade tonåringarna på Västbanken. Hot om hämnd och flyganfall mot Gaza följde, men regeringen uppges vara splittrad i frågan om hur hårt man ska gå fram mot palestinierna. - Jag vet att mördarna kommer att hittas.

Kristianstadsbladet - 30 okt 14 kl. 11:29

Beslutet kan få snöbollseffekt

Sverige erkänner Palestina - men att erkänna en stat utan en myndighet som har full kontroll över området är ovanligt, säger en expert. Samtidigt kan beslutet få en snöbollseffekt om fler stater följer efter.
Per Jönsson, Mellanösternkännare vid Utrikespolitiska institutet, anser inte att det är något ovanligt att beslutet om ett erkännande tas av regeringen.

BT - 30 okt 14 kl. 11:29

Beslutet kan få snöbollseffekt

Sverige erkänner Palestina - men att erkänna en stat utan en myndighet som har full kontroll över området är ovanligt, säger en expert. Samtidigt kan beslutet få en snöbollseffekt om fler stater följer efter. Per Jönsson, Mellanösternkännare vid Utrikespolitiska institutet, anser inte att det är något ovanligt att beslutet om ett erkännande tas av regeringen.

BT - 16 jan 15 kl. 19:25

Skarp kritik från Israels ambassadör

Israels ambassadör, Isaac Bachman, höjer tonen mot Sveriges hållning gällande Israel och Palestina. "Om den svenska regeringen verkligen menar allvar med att understödja fredsansträngningarna måste man överge den nuvarande hållningen baserad enbart på ensidiga påtryckningar mot en part - Israel", skriver han i en debattartikel på SVT:s hemsida.Han är mycket kritisk till att regeringen ökat Sveriges ekonomiska stöd till Palestinierna samt att Sverige erkänt Palestina som stat.

Kristianstadsbladet - 16 nov 13 kl. 06:30

Viktigt att se till att det inte händer igen

Replik till Jonathan Persson den 12 novembers insändare ”Vänsterns demonstration är ett hån”.
Det är viktigt att minnas det som skett. Men rimligtvis måste det bästa vi kan göra i dag vara att se till att det inte händer igen.

YLE - 08 okt 14 kl. 04:27

Margot Wallström besöker Finland

Sveriges nya utrikesminister Margot Wallström besöker Finland på onsdag. Det är Wallströms första utlandsbesök som utrikesminister. Tillsammans med sin kollega Erkki Tuomioja ska Wallström bland annat diskutera det nordiska utrikes- och säkerhetssamarbetet och de aktuella lägena i Ukraina, Ryssland och Mellanöstern.

BT - 04 jan 15 kl. 11:41

Låt 2015 bli Palestinas år

Ockupationen har fortsatt, och utvidgats, mer land har beslagtagits för olagliga bosättningar – och antalet israeliska kolonisatörer närmar sig nu 600.000. Det skriver Gunnar Olofsson i denna summering av läget i Palestina.

Kristianstadsbladet - 22 jun 14 kl. 13:32

USA-samfund i Israelbojkott

Den största presbyterianska kyrkan i USA har beslutat att sälja sitt aktieinnehav i företag vars produkter används på de Israelockuperade områdena.
Det är första gången ett stort kristet samfund i USA inleder en bojkott riktad mot Israels politik mot palestinierna.Beslutet är omstritt och fattades med knapp marginal vid kyrkans generalförsamling, med röstsiffrorna 310-303.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Svensk misstänkt i spanskt råndrama

En svensk man i 25-årsåldern har gripits av spansk polis efter ett misstänkt rånförsök på spanska solkusten, enligt….

DN - 7 timmar sedan

Sexåring försvunnen på Öland – stor sökinsats

En stor sökinsats pågår i Färjestaden på Öland efter att en sexårig pojke anmälts försvunnen sedan 15-tiden på….

DN - 7 timmar sedan

Augustinsson skadefri – kan spela i helgen

Efter tre månaders skadefrånvaro är Ludwig Augustinsson återigen redo för spel..

DN - 9 timmar sedan

Influeraren Linnéa Claeson ångerfull efter kritiken

Influeraren och feministiska symbolen Linnéa Claeson har den senaste tiden kritiserats för att överdriva och vinkla….

DN - 9 timmar sedan

Storseger för Frölunda mot Leksand

Sju mål – sju olika målskyttar. Frölunda tog tidigt ledningen hemma mot Leksand, fördelade offensiven spelarna….

DN - 9 timmar sedan

SD ska fatta nytt beslut om svensk identitet

Efter hård debatt om SD:s syn på vem som kan ha en svensk identitet vill partiledningen ändra principprogrammet..

DN - 9 timmar sedan

Djurgården föll i sekunddrama

Djurgården var bara 34 sekunder från att bryta den långa raden av förlustmatcher..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.