SVT > Videos

Wednesday, 20 November, 02:15

SVT - 09 sep 11 kl. 17:27

Skolor och kyrkor stöttarDet finns ett stort behov av stöd i sorgen hos många människor i Jönköping efter beskedet att Stefan Liv omkommit. Nu gör skolorna och kyrkorna vad de kan för att stötta. Medverkande: Johannes Tolf: reporter, Felix Nilsson, Helena Gustafsson: biträdande rektor Prolympia, Emilia Brobäck, Torgny Wiren: präst,.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Jönköping, Stefan Liv, Tolf, Nilsson, Gustafsson, Prolympia, Brobäck, Wiren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skoloroch , kyrkor, stöttar
YLE - 12 nov 19 kl. 05:11

”Jag vill värna om tvåspråkigheten i Finland” – språkambassadören Johanna Kiviniemi besöker finska skolor och berättar varför svenskan är viktig

Åbobon Johanna Kiviniemi besöker finska skolor och berättar om de fördelar som svenska språket gett henne i såväl yrkes- som privatlivet..

Skånskan - 04 maj 17 kl. 14:00

Kontraktets kyrkor i nyutgiven bok

LOMMA I Bara kontrakt finns 27 kyrkor och en nyutgiven bok uppmuntrar till att besöka dem alla på en kyrkrunda.
– Många har säkert åkt förbi flera kyrkor men aldrig varit där. Under tre veckor i sommar garanterar vi att alla kontraktets kyrkor kommer att vara öppna, berättar kontraktsprost Jan-Olof Aggedal.

YA - 24 okt 13 kl. 10:04

Kyligare klimat i pastoratets kyrkor

Foto: Anette Sjöstrand
Tomma kyrkor som kostar mycket att värma upp anstränger pastoratets ekonomi. I stället för att stänga någon enskild kyrka ska nu användningen av alla kyrkor ses över.
?

Världen Idag - 02 maj 18 kl. 20:00

Varnar för yoga i kyrkor och skolor

Hon reser runt och berättar om det andliga läget i Sverige och manar till mobilisering mot de nyandliga övningar som introduceras på bred front. Världen idag var på plats när Getrud Storsjö talade inför en fullsatt kyrka Pingstkyrka i Östersund..

Nyhetskanalen - 17 jun 12 kl. 13:07

Fem kyrkor attackerade i Nigeria

Militanta islamistgrupper slog på söndagen till mot fem kyrkor i norra Nigeria, i en koordinerad attack som krävde minst sju dödsoffer. Dåden fick arga ungdomar att gå till motangrepp och vittnen berättar om hur muslimer släpats ut ur sina bilar och dödats.

Två explosioner skakade staden Zaria i delstaten Kaduna.

Skånskan - 29 jun 16 kl. 11:30

Uteslöts ur kyrkoråd – går till domkapitlet

Skivarp Kyrkopolitikerna Sixten Wickman och Ronny Persson avsattes förra veckan från Skivarps kyrkoråd efter en stegrande konflikt i församlingen.
Nu ska de överklaga beslutet.På onsdagen förra veckan stod det klart: Sixten Wickman och Ronny Persson blev av med sina platser i kyrkorådet i Skivarps församling.

Världen Idag - 11 nov 13 kl. 13:39

"Många kyrkor har lidit stora skador"

Flera svenska hjälporganisationer har mer eller mindre omfattande arbeten i Filippinerna. En av dem är Trosgnistans mission som har runt 200 kyrkor på öarna och organisationens missionssekreterare Göran Duveskog berättar för Världen idag att man nu har överblick på hur man har drabbats.– Vi fick direkt meddelande i lördags att tyfonen skadat många av av våra centrala institutioner, till exempel barnhemmet och bibelskolan.

YLE - 25 jan 17 kl. 17:06

Ingen nödinkvartering i kyrkor längre – Helsingfors får 30 permanenta platser för bostadslösa

Församlingarna i Helsingfors har erbjudit nödinkvartering för bostadslösa i två månader. Nästa måndag är det slut med det, berättar Yles finska nyheter. Församlingarna har i tur och ordning ansvarat för nödinkvarteringen, en vecka i taget.

TA - 15 mar 13 kl. 07:50

Malmöskolor stängs efter vapenfynd

Foto: Scanpix
Fyra skolor i Malmö inklusive en förskola håller stängt i dag sedan flera skjutvapen hittats på Heleneholmsskolans område. Skolorna ska genomsökas med vapenhundar. Det är oklart vilken sorts vapen det rör sig om.

HBL - 10 aug 13 kl. 07:35

Över 30 skolor köar för en renovering

Listan över skolor som borde renoveras i Esbo är lång ? 33 skolor. En del tampas med fukt och mögelskador, andra är bara slitna och många är väldigt trånga.

YLE - 04 aug 16 kl. 06:47

Många skolor vill inte att ettor och tvåor cyklar ensamma till skolan

Många skolor i huvudstadsregionen rekommenderar att ettor och tvåor inte ska cykla till skolan på grund av att det anses otryggt för dem i trafiken. Vissa Helsingforsskolor tillåter ändå cykling - staden hänvisar till att det är nyttigt att cykla. Mia Förars-Pöytäniemi, rektor för Hoplaxskolan i Helsingfors, berättar att det ännu för några år sedan stod skrivet i skolans ordningsregler att barnen fick cykla till skolan först från och med årskurs tre.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.